Naujam darželiui – jokių esminių pastabų

Svarbu, Švietimas

Pirmadienio vakarą Savivaldybės atstovai ir architektai visuomenei pristatė naujo Tauralaukyje planuojamo statyti darželio projektą.

Dešimties grupių statinių kompleksas iškils Tauralaukio progimnazijos sklype, vietoje čia esančio dviejų aukštų pastato, kuriame dabar mokosi keturios pradinukų klasės. O pagrindinis, 1971 metais statytas ir jau prastos būklės progimnazijos pastatas liks kurį laiką nenaudojamas, nes iš jo mokiniai išsikels į naująją Šimtmečio progimnaziją.

Tikimasi, kad naujasis darželis duris atvers apie 2021 metus.

Naujas darželis bus statomas šio pastato vietoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės atstovai į pristatymą susirinkusiems gyventojams akcentavo, kad naujojo darželio statybas ketinama pradėti tik užbaigus naująją, Šimtmečio mokyklą Žolynų kvartale, kad į ją būtų galima perkelti Tauralaukio progimnazijos mokinius.

„Kitų metų pradžioje turėtų prasidėti šios mokyklos statybos. Baseiną pastatėme per 17 mėnesių, šitie objektai, manau, kad yra adekvatūs savo sudėtingumu ir apimtimi, tad manau, kad mokyklos statybos truks apie pusantrų metų”, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

„Progresyvių projektų” vizualizacija

Pasak Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, rekonstrukcijos metu Tauralaukio ikimokyklinukams yra numatyta ugdymo vieta Vytauto Didžiojo gimnazijoje.

Rekonstrukciją projektuojančios bendrovės „Progresyvūs projektai” vadovė Danutė Zubavičienė pasakojo, kad numatoma vietoje dabartinio dviejų aukštų pastatėlio pastatyti dešimties grupių dviejų aukštų darželį, kurį galės lankyti 190 vaikų. Šalia numatoma įrengti dvi automobilių aikšteles su 16 automobilių vietų – dvigubai daugiau, nei reikalauja reglamentas.

„Projektuojami atskiri grupių korpusai, pagrindinis įėjimas bus išraiškingas. Pačios grupės – „standartizuoto modeliuko”, kad būtų patraukli statybų kaina, bet jos būtų skirtingų spalvų, su atskirais išėjimais. Bus ir užuovėja, toliau nuo gatvės, kad vaikai saugiai jaustųsi. Tai bus dar vienas gražesnis pastatas mieste – aplinkui vyrauja šlaitinių namų siluetai, tad stengėmės tai atkartoti. Fasadų spalvas saikingai dėliojome. Maitinimo blokas numatomas taip, kad būtų galima jungtis, jei ateityje bus numatoma nauja statyba vietoje pagrindinio progimnazijos pastato”, – sakė D. Zubavičienė.

Ji sakė, kad bus išsaugomi medžiai, augantys palei Lazdynų ir Klaipėdos gatves, iškirsti numatoma tik trukdančius insoliacijai ir statybai. Kieme taip pat atsiras pavėsinės, gatvės prieigose bus sodinami nauji augalai.

Susirinkusieji gyventojai teiravosi tik dėl vidinio patalpų suplanavimo, pastato išorei jokių pastabų neturėjo. Kartu buvo išreikšta nuostaba, kad pastačius naują modernų kompleksą šalia jo numatoma palikti seną sovietinį progimnazijos pastatą.

„Šis pastatas bus griaunamas, tik dabar sunku pasakyti kada. Sklypas čia liks visuomeninės paskirties ir ateityje galimi įvairūs variantai – bendruomenė nori didelės sporto salės, o gal atsiras poreikis pradinei mokyklai. Savivaldybė visko negali daryti iš karto, nes projektas bus finansuojamas iš biudžeto. Bus praėję daug laiko ir žiūrėsime, kokia bus situacija”, – sakė N. Laužikienė.

„Purieną” pastatėme per metus, tai realu, kad šis naujas darželis galės būti atidarytas 2021 metais”, – sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Už naujojo darželio projektą Savivaldybė „Progresyviems projektams” sumokės 52 756 Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This