Teismas: dėl berniuko sužalojimo kaltas „Depo”

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Danutė Žvinklytė paskelbė sprendimą civilinėje byloje, kurioje tėvai dėl penkiamečio berniuko sužalojimo teisėsi su prekybos centru „Depo” ir prašė iš jo priteisti vaikui padarytą 1000 eurų neturtinę žalą.

Teismas iš dalies tenkino ieškovų prašymą ir jiems iš bendrovės „DEPO DIY LT“ priteisė 600 eurų.

Nelaimingas atsitikimas nutiko šių metų rugpjūčio 26 d., likus maždaug valandai iki prekybos centro uždarymo. Mama jau buvo prisikrovusi pilną prekybinį krepšį įvairių pirkinių, kai staiga pamatė ant lentynų stovinčius seifus ir pravėrė vieno iš jų duris. Tai pamatęs, kitą, jau pravertą seifą, atidarė ir jos penkiametis sūnus – tuo metu sunkus metalinis seifas krito ant berniuko ir sužalojo koją. Griūdamas vaikas dar nusibrozdino ranką bei susidaužė galvą.

Palmiros Mart nuotr.

170 cm aukščio ir 40 cm pločio seifo prispaustas vaikas ėmė klykti, tačiau iš prekybos centro atstovų jokios reakcijos, pasak mamos, nesulaukta, į pagalbą puolė tik parduotuvės lankytojai. Vaikų ligoninėje medikai vaikui diagnozavo kairės pėdos ir galvos sumušimą. Nors lūžio nustatyta nebuvo, pėdą medikai visgi sugipsavo, o gipsą nuėmė tik po 10 dienų.

Iš pradžių tėvai dėl šio įvykio parašė pareiškimą policijai, o iš jos sulaukę atsakymo, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nesant nusikaltimo sudėties, kreipėsi į teismą civiline tvarka, prašydami priteisti 1000 eurų vaikui padarytą neturtinę žalą.

Teisme „Depo“ atstovas advokatas Gediminas Žmoginas su pateiktu ieškiniu nesutiko, dėl nelaimingo atsitikimo kaltino savo judraus vaiko esą neprižiūrėjusius tėvus. Visgi teismo jo argumentai neįtikino.

Teismas konstatavo, kad posėdžio metu buvo nustatyta, jog metalinis seifas, kuris užvirto ant mažamečio, nebuvo pritvirtintas prie lentynos pagrindo. Iš vėliau darytų įvykio vietos nuotraukų matyti, kad po įvykio seifų lentyna jau buvo aptverta grandine, prie geležinių seifų lentynos jau buvo pritvirtintas metalinis apsauginis atitvaras. Šios aplinkybės patvirtina, kad pati parduotuvė ėmėsi papildomų saugos priemonių, kurios apsaugotų parduotuvės lankytojus nuo galimų traumų.

Dėl šių ir kitų aplinkybių teismas nustatė, kad mažamečiui padarytos neturtinės žalos dydis yra 600 eurų.

Tiesa, šis teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

 

1 Comment

  1. Suprantantis

    O gal tai baimė prarasti garantuotus pelnus už nieko neveikimą. Nauja tvarka verčia galvoti kaip būti efektyvesniems ir pradėti skaidriai konkuruoti su verslu, bet kai to niekada nesi daręs, darosi baisu…Eilinis politikavimas prieš rinkimus ir siekimas pridengti savivaldybių biznelį. Gėda.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Teisėją Danutę Žvinklytę išlydėjo užtarnauto poilsio

Klaipėdos apygardos teismas išlydėjo teisėją Danutę Žvinklytę, kuri baigė teisėjos kadenciją pasibaigus įgaliojimų laikui. Teisėjos karjerą Danutė Žvinklytė pradėjo Klaipėdos ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Veidai

Teisėjai Danutei Žvinklytei - garbės ženklas

Penktadienį Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje buvo paminėta Teismų diena ir Lietuvos teismų 105 metų sukaktis. Renginyje buvo apdovanoti labiausiai ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Byloje dėl Klaipėdos baseino defektų - naujas veikėjas

Klaipėdos apygardos teisme toliau „sukasi” civilinė byla, kurioje uostamiesčio savivaldybė už defektų šalinimą bando prisiteisti daugiau nei milijoną eurų iš ...
2023-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This