„Jaunimo linija” ieško savanorių Klaipėdoje

Miestas

„Jaunimo linija” – jau 28 metus sėkmingai veikianti emocinės paramos tarnyba, turinti apie 350 savanorių, aktyviai veikiančių Klaipėdoje, Skuode, Vilniuje ir Kaune, ieško savanorių, kurie galėtų prisijungti prie uostamiesčio komandos.

„Ne paslaptis, kad Lietuva savižudybių skaičiumi pirmauja pasaulyje – nuo Nepriklausomybės atkūrimo šalyje nusižudė apie 32 tūkstančiai žmonių. Vienas nuoširdus pokalbis su Tavimi kažkam gali tapti lemtingu ir sulaikyti nuo skubotų veiksmų, o kalbėjimas apie jausmus gali suteikti palaikymą ir supratimą, kurio dažnai taip trūksta. „Jaunimo linijos“ savanoriai pasaulio negelbsti, bet nuoširdus ir pagarbus rūpestis kitu žmogumi gali padėti įveikti sunkumus”, – rašo organizacija savo pranešime.

2018 m. „Jaunimo linijos“ savanoriai atsiliepė į 43 tūkst. skambučių ir atsakė į 1102 laiškų bei 2249 pokalbius internetu. Kiekvieną parą sulaukiama vidutiniškai 17 kreipimųsi iš galvojančių apie savižudybę ar jau besižudančių žmonių.

„Jaunimo linijos“ savanoriai nesiima spręsti kitų žmonių problemų, o padeda jiems atlaikyti sunkumus ir patiems atrasti atsakymus. Mes stengiamės aktyviai išklausyti, suprasti ir priimti kitą žmogų tokį, koks jis yra”, – rašoma pranešime.

Tapusieji „Jaunimo linijos“ savanoriais dalyvauja profesionaliuose mokymuose, paruošiančiančiuose įvairioms socialinėms situacijoms.

Pasiryžusiems šiai misijai reikėtų skirtų 3,5 val. per savaitę parengiamųjų kursų metu ir 3-4 val. per savaitę tapus „Jaunimo linijos“.

Informacija apie būsimiems savanoriams skirtą renginį – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Raudonasis Kryžius ieško iššūkių nebijančių savanorių

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) – organizacija, kurios apmokyti ir paruošti savanoriai įvykus krizei ar nelaimei skuba į pagalbą ir padeda ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas

Savanoriauti galima ir teisme

Klaipėdos apylinkės teismo darbuotojai surengė nuotolinę vaizdo konferenciją Klaipėdos universiteto studentams ir dėstytojams siekdami supažindinti akademinę bendruomenę su Klaipėdos apylinkės ...
2021-11-09
Skaityti daugiau

Nuomonės

Dekriminalizavimo dilema: paralelės tarp baudimo už nepavykusią savižudybę ir narkotikų vartojimą

Seimas netrukus galutinai apsispręs, ar nedidelio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų (toliau supaprastinai – narkotikų) įgijimas ir laikymas suvartojimui turi ...
2021-11-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This