Gatvių valymo mašinos – po pusmečio (4)

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2019-02-20

Iki dviejų metų ir dėl potencialių tiekėjų bylinėjomosi užsitęsusios gatvių valymo mašinų įsigijimo konkursinės procedūros pagaliau baigėsi – trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje pasirašyta sutartis su konkurso nugalėtoja tapusia bendrove „Alwark”.

Pagal sutartį bendrovė keturias 845 tūkst. vertės gatvių valymo mašinas turėtų perduoti per pusmetį.

„Alwark” komunalinės technikos pardavimų vadovas Tomas Samulionis (dešinėje) Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui įteikė sumažintą Klaipėdos gatves valysiančių mašinų modelį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, dabar jau bus pradėtos ruošti sąlygos šių mašinų operatoriaus konkursui.

„Iki šiol gatvės valomos pagal dvi sutartis su bendrovėmis „Žemkasa” ir „Ecoservice”  bei „Klaipėdos želdiniais”, kurie rūpinasi šaligatviais ir takais. Tačiau jų pajėgumai neužtikrina poreikio. Be to, reikalauti turėti pačią moderniausią techniką, kai tik trimečiai kontraktai, nelabai galima. Todėl nepasinaudoti galimybe gauti europinę paramą, kuri sudaro 85 procentus projekto vertės, būtų buvę nelogiška”, – sakė S. Budinas, apgailestavęs, kad dėl verslininkų ginčų teismuose visos konkursinės procedūros išsitempė iki beveik dviejų metų.

Tai esą buvo ypač apmaudu pernai, kai mieste buvo ženkliai viršyta oro tarša kietosiomis dalelėmis – Šilutės plente esanti stotelė fiksavo viršijimus 58 dienas, kai leistina norma yra 30.

Pasak direktoriaus, toliau vyksta kitas konkursas, kurio metu siekiama įsigyti tris šaligatviams bei takams ir vieną dar siauresniems objektams valyti skirtas mašinas.

„Alwark” komunalinės technikos pardavimų vadovas Tomas Samulionis teigė, kad į Klaipėdą bus atgabentos gamintojo „Johnston Sweepers” mašinos. Šalyje esą jau darbuojasi daugiau nei 60 šio gamintojo mašinų. Tokios vakuuminiu principu gatves valančios mašinos, kurias įsigija ir Klaipėda, esą užima apie 90 proc. Europos rinkos.  Automobiliams suteikiama 36 mėnesių garantija.

Žymos: | | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Gatvių valymo mašinos – po pusmečio”: 4

  1. Na parašė:

    Šios mašinos yra liaudiškai sakant šluotos-dulkių siurbliai. Panašios jau šluoja Klaipėdos gatves. O reikia gatvių plovimo mašinų.

  2. Gerhard parašė:

    Vaitkaus pazadas ivykdytas:)

  3. Joris parašė:

    Gal kam bus įdomu kaip nauji miesto pirkiniai dirba:

    https://www.youtube.com/watch?v=qzNzVCQdF6E

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

V. Sinkevičius: Baltijos jūros tarša milžiniška

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, kad šiuo metu Baltijos jūra yra itin užteršta ir dėl šios priežasties Lietuva, kartu su kitomis ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Politika

Kėdes savivaldybėje žada perstumdyti per dvi savaites

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas antradienį vykusio Kontrolės komiteto posėdžio metu pažadėjo, kad nauja jos struktūra bus patvirtinta ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Nuvarginta reformų Klaipėdos ligoninė žengia į naują pertvarką

„Jeigu visi entuziastingai pasitiktų, tai aš išsigąsčiau”, – taip į klausimą, kaip Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) naujos struktūros ir valdymo ...
2024-05-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This