Klaipėdos universitetas pagaliau turi rektorių

Svarbu, Švietimas

Gabrielė Ruočkutė
2019-02-21

Komentarų: 6

Ketvirtadienį Klaipėdos universitete (KU) vykusiame Tarybos posėdyje buvo renkamas rektorius.

KU tarybos nariai sprendė, ar pritarti laikinojo rektoriaus pareigas einančio prof. dr. Artūro Razbadausko kandidatūrai. Jis buvo vienintelis kandidatas į šį postą.

Po Tarybos posėdžio vykusioje spaudos konferencijoje KU Tarybos pirmininkas Vytautas Grubliauskas pranešė, kad 7 iš 8 Tarybos narių balsavo už A. Razbadausko kandidatūrą.

Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas neslėpė džiaugsmo dėl tokio sprendimo.

A. Razbadauskas į tokį Tarybos sprendimą reagavo pakankamai ramiai. Gabrielės Ruočkutės nuotr.

„Noriu padėkoti visiems Tarybos nariams, kurie parodė didžiulę išmintį, susitelkimą ir atsakomybės suvokimą. Kad niekam nebūtų kilę nė menkiausių abejonių, aš pats, Tarybos pirmininkas, asmeniškai nedalyvau nė vienoje iš rinkimų procedūrų, nedalyvavau ir paskutiniame rinkiminiame posėdyje ir nusišalinau nuo balsavimo“, – sakė V. Grubliauskas. Žinia, A. Razbadauskas yra rinkiminėje mero į savivaldybės tarybą komandoje.

A. Razbadauskas į tokį Tarybos sprendimą reagavo pakankamai ramiai, kadangi, kaip sako pats, universitete pradėjo dirbti ne šiandien ir ne prieš vienerius metus.

Naujasis universiteto rektorius neslepia, kad priešakyje – ne vienas iššūkis.

„Jau beveik vienerius metus teko vadovauti laikinai, tačiau ši žinia neabejotinai įpareigoja. Nežiūrint tai, kad universitetas liko savarankiškas, turime optimizavimo planą ir jį vykdome labai sėkmingai – iki  šios dienos išlieka daug vardiklių, kuriuos reikia spręsti: studentų skaičiaus mažėjimas, darbo užmokesčio klausimai”, –  komentavo naujasis KU vadovas. Jo teigimu, dėstytojų atlyginimai mažesni negu mokytojų ir „tai yra prestižo klausimas”.

Pasak A. Razbadausko, laukia labai nelengvas dialogas su Vyriausybe, nes KU mažiausiai asignuojamas iš visų universitetų Lietuvoje: tik 30 proc. KU biudžeto sudaro valstybės asignavimo pinigai.

Naujasis rektorius išrinktas 5-erių metų kadencijai.

Nuo praėjusių metų kovo A. Razbadauskas ėjo laikinojo rektoriaus pareigas. Rektoriaus universitetas neteko praėjusių metų pavasarį po Eimučio Juzeliūno atsistatydinimo.

Kas galėtų užimti rektoriaus pareigas, Taryba svarstė dar 2018 m. spalį, tačiau tąkart nė vienas iš tuo metu buvusių penkių kandidatų nesurinko reikiamo balsų kiekio. Paskelbus naujus rinkimus, kiti penki pretendentai iš naujo kandidatuoti į rektoriaus postą nebepanoro.

Su A. Razbadausko parengtomis KU veiklos gairėmis galima susipažinti čia.

 

6 Comments

  1. Vytautas Čepas

    Dėkui Dievui, pagaliau, o tai situacija jau buvo peržengusi visas įmanomas ribas. Sveikinu universiteto Tarybą atlikus gerą darbą, Rektorių, prof. Artūrą Razbadauską ir linkiu jam nepasiduoti „švonderių” spaudimui ir pataikūnų meilikavimui atkuriant universiteto ir visos akademinės bendruomenės prestižą. Sėkmės!

    Reply
    • svajonė

      oho kiek gynėjų 🙂 Kaip viskas sklandu kai ir dabar naujas rektorius ir esama meras, abu kandidatuoja į būsimą tarybą ir čia viskas taip faina 🙂

  2. Ar

    Ar skaitet,kad Grubliauskas nusisalino ir nebalsavo ?

    Reply
  3. tai įdomu

    tapo rektoriumi kai normaliai perėjo į Grubliausko komandą, o šis yra KU tarybos narys ir pirmininkas – kaip manote jis balsavo? :). Rinkimuose toliau Razbadauskas bandys dirbti Grubliauskui…Žmonės žmonės…

    Reply
    • Klp

      Grubliauskas nusišalino ir nedalyvavo balsavime. Neskleiskite netiesos.

    • Marius

      Pirma išmok straipsnį perskaityti, o tik tada nesąmonės šnekėk. Dar vienas Grubliausko hateris, kuriam svarbiausia dėl visko kaltinti vieną asmenį.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This