Urbanistas nori pasitraukti iš Uosto direkcijos valdybos

Svarbu, Uostas ir jūra

Nuo 2018-ųjų vasario Klaipėdos miesto savivaldybei Uosto direkcijos valdyboje atstovaujantis jos administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas nori pasitraukti iš šios institucijos.

Pagal miesto Tarybos teikimą susisiekimo ministras savo įsakymu Kastytį Macijauską į Uosto direkcijos vakdybą paskyrė 2018 m. gruodį.Martyno Vainoriaus nuotr.

K. Macijauskas parašė atitinkamą prašymą Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui. Savo norą K. Macijauskas grindžia tuo, kad į naujos kadencijos miesto Tarybą pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą yra išrinkti Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus ir jūrų krovos kompanijų asociacijos nariai Vidmantas Dambrauskas bei Arūnas Tuma. K. Macijausko nuomone, tokia situacija jam gali sukelti interesų konfliktą.

S. Budinas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad reaguojant į K. Macijausko prašymą bus rengiamas miesto Tarybos sprendimo projektas, nes K. Macijauskas į Uosto direkcijos valdybą buvo deleguotas jos sprendimu. S. Budinas teigė manantis, kad šis klausimas gali būti svarstomas dar paskutiniame kadenciją baigiančios Tarybos posėdyje. Kas kitas galėtų būti deleguojamas į Uosto tarybą, turi spręsti Taryba, tad vietoje asmens vardo ir pavardės, anot S. Budino, sprendimo projekte būtų paliekamas daugtaškis.

Miesto Taryba K. Macijauską nusprendė deleguoti 2017-ųjų gruodį, o susisiekimo ministras savo įsakymu jį į šias pareigas paskyrė 2018 m. gruodį.

K. Macijauskas tada pakeitė Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, nes po jo delegavimo 2017-ųjų gegužę viešumoje buvo pradėtos reikšti abejonės, ar jis gali eiti tokias pareigas – esą tai gali prieštarauti Ekonominės bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos rekomendacijoms ir sukelti interesų konflikto riziką. Itin aktyviai prieš tokį sprendimą tada pasisakė opozicijos atstovė Nina Puteikienė. Nors Vyriausioji tarnybinės etikos komisija interesų konflikto neįžvelgė, Susisiekimo ministerija paprašė “pateikti Klaipėdos miesto savivaldybės atstovo – valstybės tarnautojo (ne politinio, asmeninio pasitikėjimo) – kandidatūrą į valstybės įmonės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos valdybos narius”.

Šiuo metu be K. Macijausko Uosto direkcijos valdybą dar sudaro jos pirmininkas Nerijus Udrėnas, Saulius Kerza, Vaidotas Rūkas ir Eligijus Kajieta.

KOMENTARAS

Rokas Masiulis, susisiekimo ministras

Tai yra asmeninis pono Macijausko sprendimas. Jei jis mato, kad yra pagrindas taip elgtis, mes gerbiame jo nuomonę. Tai, kad jis matydamas galimą interesų konfliktą pasitraukia, yra sveikintina. Visgi kartu tai kelia nerimą, nes dar kartą įrodo, kad pavaldiniai nėra nepriklausomi vadovo atžvilgiu, kaip mes ir keliame klausimus. 

Mes vis tiek prašysime miesto, kad skirtų savo atstovą, nes tokio valdybos nario skyrimas yra santykių gerinimo su miestu pasekmė. Kita vertus, suprantu, kad  gali būti, jog šiuo metu susiklosto tokia padėtis, kad ir bet kuris kitas Savivaldybės administracijos darbuotojas atsidurtų interesų konflikte, bet reikia ramiai viską išnagrinėti ir spręsti. Visgi gali būti ir taip, kad miestas kol kas nebegalės dalyvauti uosto valdyme. 

7 Comments

  1. Vargelis Klaipėdai

    Na ir juokinga:”URBANISTAS”. Didesnės nesąmonės seniai nemačiau. OSTAPAS BENDERIS jis , o ne urbanistas. Būti urbanistu reikia mokslus baigti ir tobulintis šioje srityje visą gyvenimą. Kam jam tai? Klaipėdos administracijai specialistų nereikia. Gyvas pavyzdys-šis pilietis, kurio vardas ir pavardė Kastytis Macijauskas. Tik pagalvokit kokios pareigos”Urbanistinės plėtros departamento direktorius”! Vargelis Klaipėdai.

    Reply
  2. Jonas

    Panašiose peripetijose, t. y. ‘ego vaikščiojimuose’, užmirštama dėl ko gi visi čia susirinkę… O gi dėl miesto, ponai!.. Dėl mieste gyvenančių žmonių, kurie jus išrinko… Savanaudiškumas akivaizdžiai skiriasi nuo tarnavimo visuomenei… Daug neigiamos energijos politikoje, todėl ir nepavydžiu jums. O ir užjaučiu…

    Reply
  3. O visgi asas

    O visgi asas…
    kai nežinai, už ką teks balsuoti Uosto direkcijos Valdyboje (už ar prieš Vaitkų), šoki iš uostininkų laivelio, tuo pačiu apsiplauni prasto pasirinkimo prieš rinkimus pasėkmes …. Bet dabar prieš akis spektaklis – Macijauskas vynioja apie pirštą naująjį administracijos direktorių. Kad tai pavyks, kaip ir su prieš tai buvusiaisiais, nėra abejonių. Klauismas – per kiek laiko …

    Reply
  4. Paslaptis

    jei tokie „urbanistai” 30 metų „vadovauja” miesto urbanistinei plėtrai, nereikėtų stebėtis bardaku mieste, o už namelius Karklėse ir Trekuose anksčiau ar vėliau reikia daug kam „atidirbti”, ne tik uostininkams ir maksimom. Anokia čia paslaptis

    Reply
  5. To urbanofilas

    kuo čia jums užkliuvo tas Kastytis. Unikali persona – intrigų didmeistris, pradžiai sukiršina visus, o paskui individualiai kiekvienam padeda žinoma ne dykai, bet jei ką nors gali -kokį namelį, terminalą ar prekybcentrį suręsti ar bent ligoninėj lovike ar kokiu menu sustiprinti draugystę – būtinai. Su kožnu aišku nekalba kažkas turi atvesti, tada jau galėsi paprašyti. O jau kiek ten jūsų merų ir direktorių įvedė į urbanistinį miesto teisingą kursą jau nelabai kas ir suskaičiuos. Talentas tiek partijų srovių atlaikyti ir išlikti. Užtat ir sekretorė ir kava su saldainiuku ir muzikėlė ir didžiausias kabinetas su vaizdu į cėntrą ir laiškeliai su jūros akmenukų fotkėm – solidu, visiems padeda čelovekas. Jūsų miestelyje buvau ir urbanizmų nemačiau, bet kabineto pulsą jutau. Su tais diplomais vargas vienas – o čia darbas vyksta. Ar čia blogai?

    Reply
  6. Urbanofilas

    na, kad Kastytis joks Urbanistas ar architektas kai kas žino. Žmonės kalba, kad jis mokėsi Telšių technikume kažkokio interjero speco amato, bet kaip ten iš tiesu…. , na bet kad jis yra geras ir amžinas (30metų) globėjas uostininkų ir visos kitos kompartijos nomenklatūros, tai daug kam vieša paslaptis – savas Bičas ir naujiems ateiviams. Rezultatus matome visi – geras globėjas. Masiulio pareiškimas miestui riebus, ministriškai solidus – (miestas kol kas nebegalės dalyvauti uosto valdyme). Smagu -UOSTAMIESTIS. Matyt galvoja, – įtrauksiu kelis miesto bendruomenės atstovus (kokį Greičiūną, Gusiatiną, Kuzmarskį, o gal priregistravus ir Kepenį) – pažangu ir triukšmai liausis. Akivaizdu, jei jau visiems savas Bičas Macijauskas prabilo apie interesų konfliktus – kažkas čia BUS – gal uosto persidalinimas prasideda. Gal Gabrielius L. liepė?

    Reply
  7. MACIJAUSKAS - URBANISTAS?..

    O Kastytis ar žino, kad jis TOKSAI?.. Nustebs.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This