Ieško vadovo Klaipėdos apylinkės prokuratūrai

Miestas

Buvusiai Klaipėdos apylinkės vyriausiajai prokurorei Daliai Pocienei nuo balandžio 2 d. pradėjus vadovauti Klaipėdos apygardos prokuratūrai, liko laisva jos vieta.

Generalinė prokuratūra dar kovo 25 d. generalinio prokuroro įsakymu yra paskelbusi atranką užimti Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro pareigas.

Prokuratūra kol kas neskelbia, kiek kandidatų jau yra (ir ar yra) pateikę dokumentus užimti atsilaisvinusią Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro kėdę. Palmiros Mart nuotr.

Prokuratūra kol kas neskelbia, kiek kandidatų jau yra pateikę dokumentus šiai pareigybei užimti. Į „Atviros Klaipėdos” paklausimą apie tai pirmadienį buvo atsakyta trumpu teiginiu, jog „prašymai teikiami iki balandžio 25 d. imtinai.”

Šiuo metu Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro pareigas laikinai einantis Juozas Sykas „Atvirai Klaipėdai” teigė dar nenusprendęs, ar dalyvaus atrankoje minėtoms pareigoms užimti.

Panašiai kalbėjo ir Klaipėdos apygardos prokuroras Saulius Galminas, kuris, „Atviros Klaipėdos” duomenimis, irgi ketina pretenduoti į atsilaisvinusią vyriausiojo prokuroro kėdę.

„Dar galvoju, dar dvi trys savaitės yra”, – sakė jis. Paklaustas, gal žino, kas dar iš jo kolegų žada dalyvauti atrankoje, teigė tuo nesidomėjęs.

Generalinės prokuratūros tinklapyje skelbiama, jog vadovaujantis Prokurorų atrankos ir Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijų nuostatais į pretendentų sąrašą įtraukiami tik generalinio prokuroro nustatyta tvarka į Karjeros registrą įrašyti pretendentai, jeigu sąrašo sudarymo dieną nuo paskutinio jų tarnybos vertinimo bus praėję ne daugiau kaip treji metai.

Pranešama, kad Generalinės prokuratūros Personalo ir teisės skyriui iki balandžio 25 dkandidatai turi pateikti prašymą dalyvauti atrankoje, užpildytą klausimyną bei patikslintą anketą.

1 Comment

  1. Miestietis

    Kam jie reikalingi tokioje valstybėje?… Viešojo intereso vistiek negina. Tai kam jų reikia?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Dėl sustojusių ligoninės priimamojo statybų norėtų ir policijos pagalbos

Vietoje šią vasarą planuotų įkurtuvių naujame Jūrininkų ligoninės skubiosios pagalbos skyriuje Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) vadovybė buvo ne tik priversta ...
2023-07-13
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos valdininkams - įtarimai korupcija

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Petro Keinio, ...
2023-05-10
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This