Alkoholiu apnuodyto naujagimio aplinkybes aiškinsis prokurorai

Kriminalai ir nelaimės

Visuomenėje didelio dėmesio sulaukęs įvykis, kai Klaipėdos ligoninėje gimė kūdikis, kuriam nustatytas 4 promilių girtumas, bus tiriamas prokuratūroje.

Trečiadienį pranešta, jog Klaipėdos apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Prokuratūros pranešime teigiama, jog dėl to, kad gimė neblaivus kūdikis, į prokuratūrą ar kitą ikiteisminio tyrimo įstaigą nesikreipė nei uostamiesčio ligoninė, kurioje gimė kūdikis, nei vaiko teisių apsaugos specialistai.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas šiandien, nes pastarosiomis dienomis buvo renkama pirminė informacija, kreiptasi į gydymo įstaigą, vaiko teisių apsaugos specialistus. Gavę visą teisinei kvalifikacijai būtiną informaciją, priėmėme sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą“, – pranešime cituojama Klaipėdos apygardos vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, tyrimui vadovaus Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Įstatymas numato, jog už sunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo asmuo gali būti baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kviečia registruotis į Europos gynybai skirtą EUDIS hakatoną

Lietuvos technologijų entuziastai ir inovacijų kūrėjai kviečiami dalyvauti tris dienas truksiančiame ir šešiose Europos šalyse tuo pat metu vyksiančiame Europos ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Verslas

Pareigūnai konfiskavo 110 elektroninių cigarečių

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos prevencijos skyriaus pareigūnai, tikrindami, kaip laikomasi prekybos tabako gaminiais taisyklių, atliko du ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kaip sužinoti, ar sklypas turi tikslias ribas?

Nesutarimai su kaimynais, daug laiko ir finansinių išlaidų galintys pareikalauti teisminis bylinėjimaisis, stringantys turto pardavimo procesai – tai tik keletas ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This