Naujasis Savivaldybės vadovas – Gintaras Neniškis

Politika, Svarbu

Penktadienio rytą vykusio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu slaptu balsavimu buvo išrinktas naujasis Savivaldybės administracijos direktorius. Juo tapo savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) vadovas Gintaras Neniškis. Už jo kandidatūrą balsavo 20, prieš 5,  susilaikė vienas.

Jis pareigas pradės eiti nuo gegužės 23 dienos, nes prašė laiko užbaigti pradėtus darbus KKT.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tikrai manau, kad kandidatūra, kurią teikiu, yra specialistas aukštos klasės, kvalifikacijos, įrodęs darbais savo gebėjimus, strateginio valdymo įgūdžius, vertas palaikymo ne tik pozicijos. Turintis puikų matymą, išmanymą institucinį ir tarpinstitucinį”, – pristatydamas kandidatūrą sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pradėdamas prisistatymą G. Neniškis teigė, jog jaudinasi ir dėkojo už įvertinimą.

Jis teigė esą įsitikinęs, kad Savivaldybės administracijos darbo vizija turi būti sklandus ir efektyvus miesto Tarybos narių „klausimų vykdymas ir užtikrinimas”.

„Susitelksime ir nuraminsime įtampas dėl bendrojo plano, šis dokumentas miestui yra labai svarbus”, – teigė G. Neniškis, taip pat minėjęs, kad tarp jo kasdienių prioritetų bus projektų įgyvendinimas laiku, jiems skirtų pinigų panaudojimas.

Valstietei Ligitai Girskienei pasiteiravus,  G. Neniškis planuotų administracijos pertvarką tuomet dar kandidatas teigė, jog šis klausimas „yra neišvengimas”.

„Yra padaryta studija, reikia padiskutuoti ir su administracija, ir politikais. Sprendimas bus politinis, tačiau vadybos prasme svarbu, kad tai būtų padaryta kadencijos pradžioje”, – sakė G. Neniškis.

Liberalė Lina Skrupskelienė teiravosi, kaip G. Neniškis būtų elgesis „teorinėje” situacijoje dėl bendrojo plano koncepcijos tirtinimo.

„Suprantu politinį kontekstą, nežinau, kokia to garsaus įsakymo būklė. Tarnautojas pirmiausia privalo laikytis įstatymo. Suprantu, kad yra politinis procesas, jis ir vyks. Su bendruoju planu vėluoja pakankamai, visgi pagrindinis dokumentas yra ne koncepcija, o pats bendrasis planas. Bus politinis sprendimas ir situacija išsispręs savaime”, – teigė G. Neniškis.

Kita liberalė, buvusi administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė G. Neniškio pasisakymą pavadino skurdoku. Esą norėtųsi didesnės pagarbos Tarybos nariams, kad būtų pasirengta pasisakymui.

„Replika merui – ilgai sekėsi ieškoti vadovo. Gintarai, esi gelbėjimosi ratas, nes tikriausiai greitai būtų tiesioginis valdymas įvestas”, – sakė A. Velykienė.

„Ne pagal kalbas, o nuveiktus darbus vertinu. Vienas rimčiausių žmonių, kurie galėjo būti pasirinkti”, – savo ruožtu replikavo valdančiajai koalicijai priklausantis Audrius Petrošius.

„Abejonių kandidatūra nekelia. Didžiausias pliusas, kad nėra politikas. Praėjusios kadencijos didžiausia rakštis buvo politikavimas iš šių pozicijų”, – teigė mero komiteto narrė Vaida Žvikienė.

„Atradome patį geriausią kandidatą, ieškojimas nebuvo bevaisis. Susirenkame ne daug kalbėti, o gerai dirbti”, – replikavo ir konservatorius Aidas Kaveckis.

„Tikrai nesu kalbų sakytojas, esu darytojas. Atleiskit, pas mane su kalbomis viskas bus trumpiau”, – vėliau sakė G. Neniškis.

„Noriu paneigti kalbas apie gelbėjimosi rato ieškojimą. Tai bus darbas, diskusijos. Patirtis klausant, derinant šituose koridoriuose yra stiprus pamatas šiam darbui”, – pasisakymus vainikavo meras.

Beje, šiame posėdyje nedalyvavo net trys valstiečiai – Arvydas Vaitkus, Arūnas Tumas ir Vidmantas Dambrauskas. Jame nebuvo ir opozicijoje dirbančios Ninos Puteikienės.

Pasak V. Grubliausko, tikimasi pateikti G. Neniškio pavaduotojų tvirtinimą gegužės 30 d. miesto Tarybos posėdžiui. Kandidatai esą jau yra aiškūs, tačiau pavardžių dar esą nenorima viešinti. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, tokias pareigas toliau bus patikėta eiti miesto Taryboje politikų nebeturinčio Rusų aljanso atstovui Olegui Mariničiui, kuris dabar laikinai vadovauja administracijai, o konservatoriai deleguos miesto Tarybos narį Andrių Dobranskį.

Pastarasis „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad viskas dar esą yra miglota, esą gali įvairūs sprendimai ir nepatvirtino, kad yra gavęs tokį sprendimą ir jį svarsto. A. Dobranskį paskyrus į šias pareigas jo vietą miesto Taryboje užimtų Justina Kunickaitė.

Ką paskirti naujuoju KKT vadovu meras sakė spręsiantis ir po pasitarimo su G. Neniškiu.  „Atviros Klaipėdos” duomenimis, juo taps dabartinis KKT direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

28 Comments

  1. Tai tikras faktas, paremtas dokumentais

    Administracijos direktorius turėtų atkreipti dėmesį ir į viešosios tvarkos skyriaus specialisto Gintaro Lasicko neobjektyvumą IR MELAGINGŲ DUOMENŲ pateikimą. Gėda, kai valstybinės institucijos tarnautojas savo pareigas atlieka nesąžiningai.

    Reply
  2. Tai tikras faktas, paremtras dokumentais

    Administracijos direktorius turėtų atkreipti dėmesį ir į viešosios tvarkos skyriaus specialisto Gintaro Lasicko neobjektyvumą IR MELAGINGŲ DUOMENŲ pateikimą. Gėda, kai valstybinės institucijos tarnautojas savo pareigas atlieka nesąžiningai.

    Reply
  3. Pritariu:"Kas svarbiausia!"

    Pritariu 100 proc. Kiekvienas žodis svarbus, reikšmingas G.Neniškio pareigose. Manau, jam reiktų paskaityti :-)) Ne paslaptis ,kad savivaldybėje betvarkė. Per daug darbuotojų. Kai- kurie jau nebeturi\ ką veikti. Nepamirškit , gyventojų sk. sumažėjo 50000. Taip,taip…. Kompiuterizacija padeda taupyti laiką…. Meras Grubliauskas užsiėmęs komandiruotėse kult. renginiuose. Nesugebėjo net aktyvinti sav, tarybos komitetų veiklą.. Ko gero gerai net nežino ką nuveikė. Pažiūrėsim kaip bus dabar.
    T90dėl G. Neniškiui lengva nebus. Tačiau jo sugebėjimas atlikti darbą atsakingai, kokybiškai, teikia gerų vilčių…

    Reply
  4. Daina

    Blogai, jei šis veikėjas bus tik Grub. pastumdėlis ir pataikūnas. Linkiu jam turėti stuburą.

    Reply
  5. Kas svarbiausia!

    Svarbiausias ir pirmasis uždavinys naujam direktoriui bus pertvarkyti savivaldybę, sumažinti darbuotojų skaičių ir palikti tik gerai dirbančius darbuotojus. Jei tai pavyks padaryti – tai visa kita tikrai slys su vėjeliu ir rezultatai bus geri. Taigi, sėkmės ir daug stiprybės!

    Reply
    • Ne Neniškio nosiai

      To nesugebėjo padaryti niekas. Visi savi. Atleisti negalima. Kaune atleido 150 . Kiti pradėjo dirbti.

    • Tikiu

      O aš manau, kad sugebės. Nereikia iš karto žmogaus nurašyt. Po gero pusmečio pamatysim bus rezultatas ar nebus.

    • Jolanta

      Pradeti tvarka daryti reiketu nuo departamentu vadovu, nes kai kurie ju yra perzenge kritikos neatlaikancias ribas su savo nuveiktais ar veikiamais darbais.

  6. o Marija

    rusų aljanso atstovas Marinyč (nei prie ko nes neišrinktas į tarybą nei vienas kandidatas) ir konservatorius….Konservatoriai? Jūs rimtai balsuosite už rusų aljanso atstovą???

    Reply
    • Hipotezė

      Manau, kad ir taip aišku, kad balsuos, nes kitaip patys gali postų netekti. Kita vertus, gal klystu, pamatysime reiškia įsitikinimai ir TS-LKD ideologija.

  7. Klausimas M. Vainoriui

    O kur dingo jūsų portalo pasakėčių meistras Klaipėdos ezopas A. Šulcas? Kada vėl skaitysime naują seriją, šįkart jau apie naują direktorių ir jo svitą? Ar bus sukurtos skambios pravardės ie epitetai? Negi kūrybos aruodai išseko jau?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Artūras Šulcas rašydavo tada, kada pats norėjo kaip nuomonių rubrikos autorius. Jei parašys ir vėl – skelbsime kaip ir visų kitų nuomones.

    • Supratau

      O gaila…Perduokit jam, kad skaitytojai jau pasiilgo jo aštrios plunksnos ir satyros.

  8. Dalia

    p. Velykienė niekada nebuvo administracijos direktorė. Savo straipsniuose dažnai pateikiate klaidingus duomenis. Svarbiausia, kuo skubiau į eterį išmesti žinią. Su gramatika irgi turite problemų. Nėra straipsnio, kad nebūtų gramatinių klaidų. Gal Jums tos klaidos smulkmena, bet raštingumas žurnalistui tiesiog būtinas.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ponia Dalia, ačiū už pastebėtą klaidą dėl buvusių Alinos Velykienės pareigų. Ne iš gero gyvenimo tos klaidos, o iš skubos, darbų gausos ir nuovargio – nuolat dirbame tik dviese. 99 proc. ar net didesnė viso šio portalo turinio dalis yra sukurta ar įdėta dviejų žmonių. Norite geresnės kokybės, mažiau skubos klaidų – skirkite po eurą kas mėnesį, kad būtų galima pasisamdyti dar bent vieną žmogų, nes kitų pajamų išskyrus paramą neturime. Arba bent jau pasinaudokite po kiekvienu straipsniu esančia funkcija, leidžiančia pranešti apie klaidą, nes ne visus komentarus pavyksta pastebėti ir paskaityti.

    • Miestietė

      Teisybė. Skirtų visi dori klaipėdiečiai po eurą kas mėnesį, oho kiek būtų! Ir darbuotojų daugiau ir informacijos aktualios tikros be cenzūros daugiau. Žmonės nieko nesupranta. ):

    • JOLANTA

      Kritikuoti visados lengviausia yra. „Atviros klaipedos” skaitytojas turi buti supratingas zmogiskoms klaidoms. Visi kas dirba ir klysta tai naturalu. Dekoti, skirti parama reikia „Atviros klaipedos” zurnalistams, nes JIE drasiai i viesuma raso, leidzia atvira zmoniu nuomone, cituoja politiku vasiukiskus lozungus, pateikia jiems nepatogius klausimus. Kitaip Klaipeda nugrimztu i stagnacijos bedugne. Tik viesumas stabdo uzsleptus nesvarius politiku planus, kuriu vis daugeja. Smagu, kad turime „ATVIRA KLAIPEDA”.

    • Dalia

      Gausiu algą tikrai paaukosiu ?

  9. D.

    Sveikinu Gintarą Neniškį . Pirmą kartą merui V.Grubliauskui rašau PLIUSĄ. Darbas bus nelengvas sutvarkyti chaotišką savivaldybės darbą…
    Tikėkim, kad G.N susitvarkys. Jis jau yra dirbęs savivaldybėje. Ir atsakingai atlikdavo savo pareigas…
    Sėkmės!

    Reply
  10. Na

    Puikus pasirinkimas. Sveikinu.

    Reply
  11. Anonimas

    Šiaip silpnokas vadovas. Vadovauti viešajai įstaigai – tai ne savivaldybės administracijai. Bet merui toks tinka, galės stumdyti kaip norės.

    Reply
    • Povilas

      Ką reiškia silpnokas. Visus savo srities darbus vykdė puikiai. O jeigu žmogiškumas Jums silpnumas, tai daugiau tokių silpnų vadovų!!!!!!!Sveikinu Gintarą Neniškį . Tikėkim, kad susitvarkys, suburs motyvuotą komandą, projektai pajudės, Klaipėda gražės.
      Sėkmės! Ačiū Merui už pasirinkimą.

  12. Berazumis

    O viešpatie švenčiausiasis aukštielnikai už ką toks likimas ištiko Klaipėdą???!!?

    Reply
  13. adomas

    idomu kada buvo kreiptasi i STT apie tinkamas pareigas uzimti isvados? kiek truko laiko gauti atsakyma is STT?

    Reply
  14. Elena

    Straipsnyje yra klaidų ir netikslumų.

    Reply
  15. Joris

    Su tokia iškalba Neniškis nebent prie Maximos vežimėlius stumdyt galėtų. Tiesa, ir tie mandresni būna… Tikėkim, bent dirbs kokybiškai.

    Reply
    • Klaipėdietė

      Ne visada kas daug kalba ir daug dirba?Kada mums kas nors buvo tinkamas ,tikriausia,dar toks negimė.kai pamatysime darbo rezultatus,tai GAL merui nereikės laukti kadencijos paskutinės savaitės pabaigos,kad įvertintų administracijos direktoriaus darbą.Būtų gerai,kad naujasis administracjos direktorius YPAČ atkreiptų dėmesį į Butų ir energetikos poskyrio tarnautojų darbą.P.A.Gaižučio skyrius yra daugiabučių gyvenamųjų namų administratorių ADVOKATAI .Darbo direktorius turės daug ,tad nebus laiko kalbėjimams ?! SĖKMĖS DARBE !?

    • Povilas

      Išmoks kalbėti, visi išmoko ir Taraškevičius ir Budinas. Svarbu gerai ir dorai dirbtu. O kalbėti galima trumpai, drūtai. Pažišrėkite į Matiošaitį… Poemomis nekalba, bet darbus daro didelius.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This