Daugiavaikėms mamoms – prezidentės ordinai

Veidai
Avatar photoAtvira Klaipėda
2019-05-03

Prezidentė Dalia Grybauskaitė artėjančios Motinos dienos proga pasveikino 45 daugiavaikes motinas ir įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalius. Tarp tokių moterų – ir penkios mamos iš Vakarų Lietuvos.

Roberto Dačkaus (Prezidentūra) nuotr.

„Šiandien – ta graži diena, kai Jumis didžiuojasi valstybė. Augdami tokiose šeimose kaip Jūsų vaikai gauna iš savo tėvų pačias svarbiausias gerumo ir ištikimybės pamokas. Jūsų dėka mūsų Tėvynė – ne tik didesnė, stipresnė, bet ir turtingesnė“, – sveikindama mamas teigė prezidentė.

Įteikdama apdovanojimus šalies vadovė pabrėžė, kad norisi, jog daugiavaikių mamų pavyzdys būtų užkrečiantis ir įkvepiantis visoms šeimoms auginti daugiau vaikų, globoti ar įsivaikinti, kad nė vienas vaikas neliktų be šeimos.

Valstybės vadovė visos šalies vardu padėkojo mamoms už rūpestį, tarnavimą savo šeimai bei vaikams, o kartu ir Lietuvai bei palinkėjo sveikatos ir laimės.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu pagerbtos Ksavera Chaidarova, užauginusi 7 vaikus (Pagėgių sav.); Klaipėdos rajono gyventoja Teresė Genčienė (net 11 vaikų); Genovaitė Lazdauskienė (9 vaikai, Kretingos rajonas); Justina Ruikienė (6 vaikai, Skuodo rajonas) ir Ona Venckienė iš Šilutės rajono (pagimdžiusi 11, išauginusi ir gerai išauklėjusi 10 vaikų).

Žymos: | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Prasidėjo Silkės festivalis

Masinių renginių organizatorius „Bravo idėja” kviečia į Klaipėdą, kur penktadienį prasidėjo ir visą savaitgalį vyks pirmą kartą čia rengiamas humoristinis ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Miestas

Per Motinos dieną keisis kapinių lankymo tvarka

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija informuoja, kad siekiant išvengti transporto spūsčių prie pagrindinių Lėbartų kapinių vartų šį savaitgalį, gegužės 4-5 dienomis, ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This