Baiginėja komitetų pirmininkų dėlionę

Politika, Svarbu

Naujajai Klaipėdos valdžiai liko išsirinkti tik miesto Tarybos Kontrolės komiteto pirmininką ir jo pavaduotoją – pirmadienį buvo išdalinti atitinkami Kultūros, švietimo ir sporto bei Sveikatos ir socialinių reikalų komitetų postai.

Pirmajam vadovaus su Lietuvos centro partijos sąrašu į Tarybą išrinkta Laima Juknienė, o antrajam – konservatorius Kazys Bagdonas.

Kazys Bagdonas ir Laima Juknienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Prikišo moralę

Prisistatydama Žemynos gimnazijos mokytoja dirbanti L. Juknienė teigė, kad nuo 2000 m. dalyvauja švietimo profesinių sąjungų veikloje.

„Ne vieną kartą teko dirbti įvairiose darbo grupėse ministerijoje. Švietimo srityje patirties tikrai turiu, sporte – taip pat. Gal kiek sunkiau su kultūros sritimi, bet tikiu, kad kolegos komiteto nariai padės”, – sakė ji.

Tuo metu buvusi rinkimų bendražygė, bet opozicijoje pasilikusi Nina Puteikienė kaip tik prašė, kad L. Juknienė įvardintų prioritetus, numatytus 2017-2030 metų kultūros plėtros strategijoje ir kaip jie bus įgyvendinami. Sulaukusi šio klausimo L. Juknienė pripažino, kad dar nespėjo susipažinti su šiuo dokumentu.

N. Puteikienei pastebėjus, kad koalicinėje programoje iš viso nebeliko kultūros, L. Juknienė tikino, kad „netyčia keletą punktų išslydo”.

„Kalbantis dėl programos buvo įvardintas siekis padidinti finansavimą kultūrai du kartus”, – sakė L. Juknienė.

„Tai – ne konstitucinis dokumentas, programa sulaukus pasiūlymų visada gali būti koreguojama papildoma”, – į pagalbą koalicijos partnerei suskubo meras Vytautas Grubliauskas.

N. Puteikienė taip pat klausė, kam atstovauja L. Juknienė – ar profsąjungoms, ar Centro partijai, pagal kurios sąrašą jos abi išrinktos į miesto Tarybą.

„Jeigu atstovaujate partijai, tai turėtume gauti jos pritarimą. Kiek žinau, tokio negavote”, – sakė N. Puteikienė.

„Aš atstovauju Klaipėdos miestui”, – reagavo L. Juknienė, o meras savo ruožtu pareiškė, kad tokie klausimai „išeina iš mandato reglamentavimo”.

Kultūros, švietimo ir sporto klausimus kuruos (iš kairės): Rimantas Didžiokas, Nina Puteikienė, Edmundas Kvederis, Romaldas Idzelevičius, Arvydas Cesiulis, Judita Simonavičiūtė ir Laima Juknienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Palaikymą L. Juknienės kandidatūrai pasisakydami išsakė mero komandos nariai Judita Simonavičiūtė ir Arvydas Cesiulis, taip pat konservatorius Rimantas Didžiokas.

„Dėl švietimo klausimų abejonių nekyla. Jei susitvarko su 30 žmonių klasėje, su mumis tikrai susitvarkys”, – sakė J. Simonavičiūtė.

„Labai atsakingas, nuoširdus žmogus, sakantis tai, ką galvoja. Nors teko būti skirtingose barikadų pusėse, tai netrukdė žmogiškus santykius palaikyti”, – apie L. Juknienę sakė vicemeras A. Cesiulis.

„Surasti tokį ekspertą visoms trims sritims sudėtinga. Didžioji vertybė yra didžiulė praktika dirbant su švietimo srities darbuotojais. Juolab kad yra sutarta, jog šios kadencijos prioritetas turi būti švietimas”, – dėstė Rimantas Didžiokas.

„Šis komitetas yra labai svarbus, čia formuojama miesto kultūros politika, o per kultūrą Klaipėda matoma Lietuvai ir pasauliui. Stebiuosi, kad teikiamas su strateginiais šios srities dokumentais nesusipažinęs žmogus, nežinantis ir koalicinės programos. Klaipėdos kultūrinės burės gali subliūkšti. O kai žmogus nežino, kas jis yra, neužčiuopia savo tapatybės, gali būti sunku dirbti šiame komitete. Mere, gal rastumėte kitą žmogų, kuris būtų artimesnis kultūrai plačiąja prasme? Nustebau ir dėl moralinių dalykų, nes Laima Juknienė buvo pasakiusi, kad niekada neis į koaliciją, nes nuskriaudėte mokytojus, nesumokėdamas už darbo suintensyvinimą”, – dėstė N. Puteikienė.

Balsuojant L. Juknienės kandidatūrą palaikė penki komiteto nariai, prieš buvo N. Puteikienė ir liberalas Edmundas Kvederis.

Pirmininkės pavaduotoju buvo paskirtas R. Didžiokas. Už jo kandidatūrą balsavo visi komiteto nariai, išskyrus N. Puteikienę, kuri susilaikė.

„Priimtiniausia sritis”

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininko paskyrimo procedūra vyko taikiausiai ir ramiausiai iš visų iki tol buvusių.

Jo pirmininku pasiūlytas K. Bagdonas teigė nebijantis savęs vadinti altruistu, nes nuolat dirba su žmonėmis.

„Esu krikščionis, man ši sritis priimtiniausia. Sieksiu dirbti su jaunimu, lygybe, pritaikymu, kad visiems būtų geriau gyventi mūsų mieste kalbant apie socialinę atskirtį”, – sakė Klaipėdos universitete pedagogikos studijas baigęs politikas.

Jis teigė laukiantis idėjų, kad komitetas kaip komanda „kuo daugiau padarytų dėl miesto, dėl žmonių”.

Į Sveikatos ir socialinius reikalus gilinsis (iš kairės): Kazys Bagdonas, Ligita Girskienė, Arvydas Vaitkus, Vaida Žvikienė, Artūras Razbadauskas, Jurij Šeršniov ir Arvydas Cesiulis. Martyno Vainoriaus nuotr.

K. Bagdono balsuojant nepalaikė tik susilaikęs Jurijus Šeršniovas.

Komiteto pirmininko pavaduotoju V Grubliauskas pasiūlė vicemerą A. Cesiulį, kuruojantį šią sritį.

„Tai gera galimybė jausti pulsą. Prasmingas, efektyvus pasirinkimas”, – teigė V. Grubliauskas.

„Puikiai sinergiškai tiks. Vicemeras gali inicijuoti procesus ir padėti lengviau įgyvendinti. Ideali komanda”, – antrino K. Bagdonas.

Balsuojant dėl A. Cesiulio už pasisakė penki komiteto nariai, susilaikė J. Šeršniovas ir Arvydas Vaitkus.

5 Comments

  1. Girskienėi

    Ką ten veikia Girskienė , nuo kurios vos atsikratėm , kuri klastojo protokolus bendrijoje??????????

    Reply
  2. gėda merui

    kad atiduoda komitetų pirmininkų postus bet kam…

    Reply
  3. Na

    Dovanos už (ne)ištikimybę išdalintos. Prievaizdai (zampolitai) išrinkti. Spektaklis tęsiasi. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.

    Reply
  4. Daugumos pirkimo kaina

    Juknienė parsidavė už šitą komitetą. Tik naujiena, kad dabar dirbs ne profsąjungai, su kuria tarėsi, nors buvo renkama su Centro sąjungos sąrašu, o miestui. Įdomu bus stebėti žmogų, pripratusį oponuoti ir protestuoti bei reikalauti. Ateisim , ponia Jukniene , mokyklų šiaurinėje dalyje reikalaut, darželių ir nemokamo popamokinio ugdymo!

    Reply
  5. apsidalijo

    ar neva kažkokia juknienė gali ką nors pasiūlyti, jei net nesusipažino su dokumentu, o jau nori tapti pirmininke…apgailėtina

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This