Sintetinio fentanilio platintojų laukia belangė

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Už itin stipraus sintetinio narkotiko – fentanilio*, skirto stipriems skausmams malšinti, bei psichotropinių vaistų platinimą septyni uostamiesčio gyventojai stos prieš teismą: Klaipėdos apskrities kriminalistai baigė ikiteisminį tyrimą dėl šių nusikalstamų veikų.

Uostamiesčio teisėsaugininkai tyrimą pradėjo dar 2017 metais, kai mieste padaugėjo atvejų su daugiabučių laiptinėse aptinkamais sunkiai aplinkoje besiorientuojančiais, nuo kvaišalų apsvaigusiais asmenimis. Būta ir mirtinų apsinuodijimų, mat žmogų gali nužudyti vos kelioms smėlio smiltelėms prilygstantis fentanilio kiekis.

Pasak Klaipėdos apskrities policijos atstovės spaudai Andromedos Grauslienės, fentanilis skirtas stipriam skausmui malšinti, jo galima įsigyti tik su gydytojo receptu, bet kažkokiu būdu jis patenka į rinką.

Fentanilio pleistrai skirti tik išoriniam naudojimui. Nežinodami, kaip jį tiksliai vartoti, narkomanai iš jo įsigudrina išgauti veikliąją medžiagą, kurią leidžiasi į veną ir taip sunkiai apsinuodija.

2018 m. Klaipėdos apylinkės teismas 2 metų laisvės atėmimo bausme nuteisė taksistą, kuris platino šį receptinį, narkotinio poveikio vaistinį preparatą. Tąsyk gauta duomenų ir apie kitus sintetinį opioidą bei kitus receptinius psichotropinius vaistus platinusius asmenis.

Ką tik baigtame ikiteisminiame tyrime baudžiamojon atsakomybėn patraukti 7 asmenys, tarp jų 4  – už kvaišalų platinimą. Tarp kaltinamųjų – ir 34 metų gargždiškis, kvaišalus platinęs dideliais kiekiais. Beje, 2013 m. už panašią veiką teismas jį buvo išteisinęs.

Iš kaltinamųjų paimti pleistrai su minėtu fentaniliu ir klonazepamo bei tramadolio tabletės.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje teisme palaikys tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Maksimali bausmė už šias veikas – laisvės atėmimas  iki 10 metų.


*Fentanilis yra maždaug 80–100 kartų stipresnis analgetikas lyginant su morfinu ir 40–50 kartų stipresnis lyginant su farmacijoje naudojamu (100 % grynu) heroinu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=2_4T1nh2YJ0&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos kriminalistai sulaikė asmenis, turėjusius didelį kiekį narkotikų

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenis, įtariamus disponavus dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai gruodį, kuomet Klaipėdoje, ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žvejybos uosto rajone degintos ir plėšytos trispalvės (atnaujinta)

Penktadienį vienoje aktyvioje socialinio tinklo grupėje pasirodė pranešimų apie tai, jog Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, keliose vietose rasta sudegintų bei ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This