Kadetų mokykla: pagaliau dedamas taškas

Švietimas

Klaipėdos miesto tarybos komitetus pagaliau pasiekė sprendimo projektas, kuriuo siūloma įtvirtinti, kad nuo rugsėjo pradėsianti veikti Klaipėdos Jūrų kadetų mokykla įsikurs Naikupės gatvėje ir taip „praris” Klaipėdos Ievos Simonaitytės mokyklą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Po dvejonių, kur įkurdinti tokią mokyklą – Naikupės ar Sportininkų gatvėje (buvusiame Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų universitete) gegužės pradžioje buvo apsispręsta pasirinkti pirmąjį variantą. Tačiau atitinkamas sprendimo projektas praėjusį mėnesį politikams taip ir nebuvo pateiktas.

Tik dabar į miesto Tarybos komitetus atėjo siūlymas keisti Klaipėdos Ievos Simonaitytės mokyklos pavadinimą ir nuostatus.

Tarybai pritarus, 7–10 jaunimo klasės bus formuojamos Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos Jaunimo klasių skyriuje, o Klaipėdos Ievos Simonaitytės mokykla taptų Klaipėdos jūrų kadetų mokykla. Naujuosiuose nuostatuose atitinkamai nurodoma, kad šios savitos pedagoginės sistemos mokyklos buveinė – Naikupės g. 25.

Tokiam sprendimo projektui trečiadienį pritarė miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas. Kartu buvo u-siminta, jog būtų gerai išlaikyti I. Simonaitytės vardą, kad jį perimtų kokia nors švietimo įstaiga.

6 Comments

  1. Anonimas

    pasirodo turim pastatu laisvu, laisvu mokyklu, kuriuose vaiku mazeja, tai kam, KAM reikalinga nauja mokykla Senvages g.? ar tik ne verslininkai kurie pletoja daugiabucius tame kvartale, kad irengtu infrastruktura?

    Reply
    • Janina

      Savivaldybe privalo rupintis turimais pastatais o ne blaskytis tai statybose, tai kazkokiuose neaiskiuose sandoriuose sprendziant mokymo patalpu trukuma mieste. Opozicija turi labai atidziai stebeti ka vykdo ar planuoja vykdyti susirinkusi dauguma prisidenge ale mokyklu klausimais.akivaizdus pavyzdys sportininku g. 13 skandalas.

  2. Agnė

    Akivaizdu, ir vieta, ir pastatas sufleruoja, kad mokykla bus prestižinė. Na, kaip ir dera Kadetų mokyklai. Man įdomu, ar nors vienas priiminėjantis sprendimus norėtų ten leisti savo vaiką?! Taip sąžiningai atsakykite. 😉 Dar viena nužudyta įdėja. Realiai Kadetų mūkyklą reikėjo steigti prie KAM, būtų daug aiškiau su akademiniais pagrindais, dėstytojais ir finansavimu.

    Reply
    • Anonimas

      Leisiu savo vaika!!!

    • Pozityvas

      Mokykloje reikia ne destytoju o mokytoju.nebent steigejai turetu buti du savivaldybe ir KAM tada ir finansavimo ir ugdymo pagrindai butu kitokie.viskam bus savas laikas ir visi neaiskumai susidelios i vietas.

    • LR pilietis

      Vsiškai sutinku! Pasirodo, jog Klaipėdos valdžia nesugeba gerai planuoti bei valdyti tokių rimtų projektų. Įdomu kaip gi privačioms mokyklom pavyksta gauti pastatus geroje vietoje, kad dėl jų net miesto mokyklas reorganizuojamos… Šią savaitę vykusiame tevų susirinkime buvo pranešta, jog savivaldybės biudžete pinigų mokyklai skirta nebuvo, uniformą tevai turės pasisiūti savo liešom, prašę pagalbos – rasti mokytojus bei pravėsti atydarymo šventę (nes pinigų nėra, nebuvo ir nebus). Gal jau atiduotu mokyklą kurti patiems tėvams, rastume partnerių bei kitų profesionalų, efektyviai realizuoti šią naują bei labai įdomią idėją.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Klaipėdoje moksleiviai susitiko Uosto direkcijoje atvirai diskusijai

Klaipėdoje pasibaigė edukacinis ekologinis projektas, skirtas Baltijos jūrai ir jos taršos problemoms. Klaipėdos licėjaus ir Klaipėdos jūrų kadetų mokiniai šešias ...
2022-10-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Lietuvos jūrų muziejus plečia mokymo(si) erdves

Klaipėdos jūrų kadetų mokykloje lapkritį įrengta unikali Laivo fizikos klasė, kurioje įtraukiai, per patyrimą supažindinama su pagrindiniais laivybos raidos etapais, ...
2020-11-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai jūrą pažins Klaipėdos universiteto laivuose

Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas ir Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos direktorė Gražina Skunčikienė trečiadienį savo parašais patvirtino oficialų ...
2020-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This