Opozicijos atstovėms parodė vietą

Politika, Svarbu

Valdančioji Klaipėdos miesto Tarybos dauguma ketvirtadienio posėdžio metu labai aiškiai parodė, kad dvi opozicijos atstoves – Niną Puteikienę ir Aliną Velykienę – ypač „myli”.

Pirmosios pakyrimas į Kultūros ir meno tarybą buvo užblokuotas iešmininku padarius Savivaldybės administracijos direktorių, o liberalė slapto balsavimo metu nebuvo paskirta Antikorupcijos komisijos pirmininke.

Nina Puteikienė sakė svarstanti valdančiųjų ir Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio veiksmus skųsti teismui. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pridirbo konservatorius

Galvos skausmą valdančiajai koalicijai sukėlė tai, kad praėjusią savaitę miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu jo narys, valdančiajai daugumai priklausantis konservatorius Rimantas Didžiokas į Kultūros ir meno tarybą pasiūlė deleguoti N. Puteikienę. Balsuojant ji surinko daugiau balsų nei pats savo kandidatūrą iškėlęs vicemeras Arvydas Cesiulis.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, už šį išsišokimą konservatorius buvo gerokai išpraustas valdančiosios koalicijos pasitarimo metu ir buvo nuspręsta ieškoti būdų, kaip sustabdyti N. Puteikienės paskyrimą į šią tarybą. Situaciją sunkino žinojimas, kad Tarybos posėdyje negalės dalyvauti visi trapios valdančiosios daugumos nariai ir gali pritrūkti balsų nubalsuoti prieš tokią kultūrinės tarybos sudėtį.

Joje pagal kultūrinių organizacijų delegavimą dar turėtų darbuotis: Vladas Balsys, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus narys, architektas; Ineta Baužytė, Klaipėdos dramos teatro Kultūrinės veiklos ir žiūrovų aptarnavimo padalinio vadovė; Kristina Jokubavičienė, Klaipėdos kultūros magistrė, Lietuvos dailės muziejaus Prano Domšaičio galerijos vedėja; Tomas Viktoras Kiauka, asociacijos „Klaipėdos kultūros bendruomenė“ vykdantysis direktorius, filosofijos mokslų daktaras; Daiva Kšanienė, Klaipėdos kultūros magistrė, muzikologė; Rasa Miuller, Klaipėdos vokiečių bendrijos kultūros projektų vadovė; Loreta Narvilaitė, Klaipėdos miesto savivaldybės koncertinės įstaigos Klaipėdos koncertų salės direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai; Neringa Poškutė, Lietuvos dalininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė; Antanas Stanevičius, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus narys, fotomenininkas, leidėjas ir Marius Tumšys, kultūros vadybininkas, režisierius, viešosios įstaigos „Projektas LT“ kūrybos vadovas.

Valdančiųjų pasirinktas veikimo planas paaiškėjo, kai pradėjus spręsti klausimą dėl posėdžio darbotvarkės patvirtinimo Savivaldybės administracijos direktorius Gintatas Neniškis paprašė klausimą „dėl kilusio nedidelio ažiotažo” išbraukti iš darbotvarkės, nes „administracija atsiima šio klausimo teikimą”.

Labiau argumentuoti tokį sprendimą paprašė ir A. Velykienė, ir pati N. Puteikienė.

„Nelabai suprantame, kodėl taip elgiamasi”, – sakė A. Velykienė.

„Ar buvo kokie procedūriniai pažeidimai? Viskas vyko kaip patvirtinta tvarkoje, visos organizacijos delegavo savo atstovus, nebuvo jokių pažeidimų, prašau paaiškinimo”, – sakė N. Puteikienė.

„Reglamentas numato, kad direktorius gali atsiimti be argumentų. Pasakysiu labai paprastai – dabartinė sudėtis sukėlė diskusijų, norėtųsi tas aistras nuraminti ir grįžti su normaliai suderintu klausimu, kur kažkokių diskusijų ar problemų nekiltų”, – atsakydamas teigė G. Neniškis.

Vėliau „Atviros Klaipėdos” žurnalisto paprašytas detalizuoti, kokias diskusijas ar problemas jis turėjo omenyje, direktorius tikino, kad buvo sulaukta kai kurių kūrėjų paklausimų ir nuogąstavimų dėl galimo vieno būsimo kultūros tarybos nario „išankstinės neigiamos nuomonės kai kurių kultūrinių projektų ar jų kūrėjų atžvilgiu”.

Tarybos dauguma nusprendė, kad šis klausimas būtų išbrauktas iš darbotvarkės. Vėliau jau N. Puteikienė „Atvirai Klaipėdai” komentavo, kad meras bei valdančioji dauguma dabar daro viską, kad jos nebūtų toje kultūros taryboje.

„Svarstau apie galimybę dėl tokių veiksmų kreiptis į teismą”, – sakė politikė.

Ji taip pat sakė, kad naujoji Kultūros ir meno taryba jau kitą savaitę turėjo rinktis ir spręsti dėl Klaipėdos kultūros magistrų vardų ir stebėjosi, kad dėl tokių intrigų aukojamas ir šis reikalas.

Turi ką slėpti?

Kitą smūgį opozicijai valdančioji dauguma sudavė, kai buvo slaptai balsuojama dėl jos pasiūlytos A. Velykienės kandidatūros vadovauti Antikorupcijos komisijai.

Jos kandidatūrą palaikė 14 Tarybos narių, lygiai tiek pat balsavo prieš.

Alina Velykienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Noriu padėkoti ir palaikiusiems, ir balsavusiems prieš. Matyt, yra ko bijoti. Antikorupcijos komisijos veikla yra susijusi su administracijos įgyvendinamais projektais ir statybų, ir rekonstrukcijų. Patirtį turiu, bet po tokio balsavimo rezultato – atviras klausimas, kad yra ko bijoti”, – sakė buvusi Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

„Neaišku, kam adresuotas klausimas”, – tokį jos pasisakymą replikavo meras Vytautas Grubliauskas, kartu informavęs, kad prie šio klausimo teks grįžti kito Tarybos posėdžio metu ir opozicija turės teikti kitą kandidatūrą.

Nepalyginamai sėkmingiau sekėsi liberalui Edmundui Kvederiui, kuris slaptu balsavimu buvo paskirtas Etikos komisijos pirmininku – jo kandidatūrą palaikė 26 politikai, vienas buvo prieš, vienas susilaikė.

11 Comments

  1. trugdymo politika

    Beje, ir aš manau apie skundą dėl lygių galimybių teisių. Tai gal galėsime ir vieną advokatą pasisamdyti? Atsakovas tai tas pats:)

    Reply
  2. Kamara

    Kas bijo N. Puteikienės? Tie, kurie prašo savo programoms pinigų? Ar visi prašytojai nenori matyti meno taryboje N. Puteikienės? Aišku, kad ne visi. Pagrindinis bailys yra meras , nes vienintelė N. Puteikienė gali įrodyti ir pareikalauti nustoti savivaldybę laikyti savo šeimos „karmuške”. Jei liūto dalis atitenka ne liūtui, bet paprastiems mirtingiesiems, tai didžiulis laimėjimas Klaipėdos miesto kultūrai.

    Reply
    • Etika

      Tai neturi nieko bendro su korupcija. Laiku neužpildęs viešų- privačių interesų deklaraciją yra kas antras politikas. Tai jau laikoma įstatymo pažeidimu, nors yra menkniekis. Kai kurie politikai su tokia pat diagnoze merais, vicemerais ir net ministrais tampa

  3. Klaipėdietis

    Aš čia vienas ižvelgiu piktdžiugiška šypsena Neniškio ir Grubliausko veide?

    Reply
    • Klausimas

      O ką daryti, kai tave fotografuoja (pasižiūrėk Puteikienės FB profilį)? Verkti?

  4. Informacija

    Puteikienės kaip tuščiažodžiautojos, šud.. malėjos, niekas niekur nenori, net kultūroje. Melagių, intrigantų, tokių kaip Puteikienė niekas, išskyrus kelis neadekvačius žmones nemėgsta.

    Reply
    • Pritariu nuomonei

      Labai taikliai pasakyta.

    • Valdemaras

      Pasakė Šim Kus. Ir pats sau pritarė.

  5. 666

    Baimės didelės akys… Tiek Puteikienė, tiek Velykienė visada kovojo prieš korupciją, o ir žinių baigažas didelis, tai kam jos ten reik – dar ką rimtai patirs.

    Reply
  6. Va jetau

    Moteriškėms verta skųstis dabar jau į EŽTT! Dėl lygių galimybių teisių! Nes parodė vietą! Va bus jiems tada!… 😀

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This