Priėmė galutinę išvadą dėl Alinos Velykienės interesų

Politika

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), nesutikusi su dviejų praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos sudarytų komisijų išvadomis, pati atlikto tyrimą dėl buvusios Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės veiksmų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nerado duomenų, kad Alina Velykienė būtų dalyvavusi priimant sprendimus, susijusius su jos ir sutuoktinio valdoma UAB „Sinergijos projektai“, ir veikusi interesų konflikto situacijoje ar pasinaudojusi pareigomis asmeninei naudai gauti, tačiau rado kitų politikės „nuodėmių”. Martyno Vainoriaus nuotr.

Komisija trečiadienį vienbalsiai nusprendė, kad A. Velykienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

„Tyrimo duomenys rodo, kad A. Velykienė nesilaikė valstybinėje tarnyboje dirbančiam asmeniui taikomo draudimo atstovauti privačioms grupėms ar asmenims ir ginti jų interesus valstybės ar savivaldybių institucijose be vadovo leidimo. Nustatyta, kad ji Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentui teikė prašymus išduoti statybos užbaigimo aktus privačių asmenų bei juridinio asmens vardu. VTEK vertinimu, jei A. Velykienė valstybės ar savivaldybių institucijose būtų veikusi gindama tik savo interesus, tokie veiksmai sukurtų teises ir pasekmes tik jai vienai, todėl grupė asmenų jai nebūtų suteikusi įgaliojimo atstovauti. Tačiau tyrimo metu nustatyta, kad A. Velykienė turėjo tris įgaliojimus – keletas asmenų įgaliojo ją atstovauti jų interesams”, – rašoma VTEK pranešime.

Komisija taip pat nustatė, kad A. Velykienė savo privačių interesų deklaracijoje laiku ir tinkamai nenurodė duomenų apie sutuoktinio einamas pareigas UAB „Sinergijos projektai“, o 2018 m. spalį-lapkritį deklaravo klaidingus duomenis apie savo ir sutuoktinio dalyvavimą minėtosios bendrovės veikloje. 2016 m. A. Velykienė deklaracijoje nurodė, kad ji ir jos sutuoktinis yra UAB „Sinergijos projektai“ akcininkai, 2018 m. spalį deklaravo, kad jųdviejų ryšys su bendrove nutrūko, o 2018 m. lapkritį nurodė, kad jiedu vis dar yra UAB „Sinergijos projektai“ akcininkai. Tačiau, tyrimo duomenimis, pastarasis ryšys nutrūkęs niekada nebuvo.

Tačiau komisija nerado duomenų, kad A. Velykienė būtų dalyvavusi priimant sprendimus, susijusius su „Sinergijos projektais“ ir veikusi interesų konflikto situacijoje ar pasinaudojusi pareigomis asmeninei naudai gauti. Dėl to tyrimas šioje dalyje buvo nutrauktas.

Miesto Tarybos nare dabar esanti liberalė A. Velykienė teigė, jog dar nelabai gali komentuoti šių išvadų, nes visą jų tekstą komisija žadėjo politikei pateikti tik penktadienį.

Asmenys, pripažinti pažeidę Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

2 Comments

  1. XD

    Tegul merą patyrinėja ar nėra kokių interesų su muzikinio teatro vadybininke! Sakė kad labai jam ta vadybininkė patikusi.. 😀

    Reply
  2. Išvada

    Pasirodo, kad krūva pažeidėjų toj savivaldybėj – buvo Šulcas, Cesiulis, dabar Velykienė. O iš esmės tai absurdiški tie tyrimai – žmogus pavėlavo deklaraciją užpildyt ar kokią techninę klaidą padarė ir jau apskelbiamas didžiausiu pažeidėju, vos ne nusikaltėliu ant visos respublikos. Būtų juokinga jei nebūtų graudu. Kiek gaištama laiko biurokratijai! Tegul tikrus korupcijos atvejus tiria, o ne aiškinasi, kas gramatinių klaidų kur privėlė.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This