Silent Coffee: tyloje skambanti muzika

Mums rašo

Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacija
2019-07-02

Komentarų: 0

Tyla. Kava. Ir muzika. Ar tai gali būti suderinama? Taip, be problemų.

Kodėl reikia stengtis mokyti Klaipėdos bendruomenę gestų kalbos? Kad žmonės, kalbantys ta pačia lietuvių kalba, tik jos kitokia išraiška, galėtų bent suprasti pagrindines frazes. Svarbu skiepyti solidarumą visuomenėje bei statyti tiltus tarp kurčiųjų bei girdinčiųjų bendruomenių.

Prasidėjęs 2018 m. rugsėjo mėnesį, kai buvo minima tarptautinė kurčiųjų diena, Silent Coffee susitikimai yra organizuojami kas mėnesį, jų metu susiburia 15-35 žmonių, norinčių išmokti šiek tiek gestų kalbos bei susirasti bendraminčių. Kaskart susirinkę žmonės mokosi naujų frazių, bendrauja ir praktikuoja su kurčiaisiais.

Renginio vinimi tampa daina, išversta į gestų kalbą, kurią mokosi visi atėję. Jau esame mokęsi tokių dainų kaip Mamontovo „Geltona, žalia, raudona“, SEL ,,Žiūriu į tave, pasauli” bei daug kitų.

Birželio 22- ąją turėjome smagų ir kitokį 9-tąjį Silent Coffee renginį.

Gestų kalbos konkurse dalyvavo 3 komandos: „Pajūrio mergaitės“, „Melagės“ ir „Vėjo vaikai“. Komandos buvo mišrios, t. y. jas sudarė girdintys ir klausos negalią turintys dalyviai.

Komisijos nariai Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos pirmininkas Laurynas Gečius, tarybos narė Dovilė Petraitytė ir Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacijos tarybos narė Viktorija Ivanauskaitė buvo priblokšti gestų kalbos galimybėmis muzikoje, kad dainuojant gestų kalba taip pat išreiškiamos emocijos, jausmai. Tad komisijai buvo sudėtinga išrinkti nugalėtojus. Galima sakyti, nugalėtojai buvo visi, nes kiekviena komanda turėjo savo žavesio. Tad šį kitokį susibūrimą kartosime, tik didesne apimtimi.

10-asis susitikimas vyks liepos 27 d. 14 val. „Caffeine“, H. Manto g. 18.

Mielai visus kviečiame pasimokyti šiek tiek gestų kalbos pradmenų, šios nepaprastai gražios kalbos moko patys kurtieji arba gestų kalbą mokantys girdintieji.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Klaipėdoje jauniems žmonėms būstą įsigyti vis sunkiau

Klaipėdos miestą sunku įspausti į vienus rėmus – didmiestis, jūrinės infrastruktūros židinys, kurortas, bet tuo pačiu dažnam – ir regionas. ...
2023-12-02
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos liberalai išreitingavo savo kandidatus

Prieš ketvirtį amžiaus į Klaipėdos politikos Olimpą pirmą kartą užkopę liberalai pasitvirtino kandidatų į uostamiesčio tarybą sąrašą, su kuriuo bandys ...
2022-11-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacija: ir vėl mums pavyko!

Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacija (KLKJO) nori pasidžiaugti, įgyvendinusi dar vieną pasisekusį Klaipėdos miesto savivaldybės dalinai finansuojamą projektą „Klaipėdos kurčiųjų jaunimo ...
2021-09-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This