Prieš renovaciją – buvusios tarnautojos piketas

Miestas

Iveta Danieliūtė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-07-02

Komentarų: 2

Visaip bandoma skatinti daugiabučių renovacija kartais tampa ir piketo priežastimi – ties Herkaus Manto ir Liepų gatvių sankryža taip savo nepasitenkinimą dėl Panevėžio gatvėje stovinčiame daugiabutyje suplanuotų darbų reiškė klaipėdietė, buvusi Savivaldybės administracijos tarnautoja Birutė Paulaitienė.

Moteris įsitikinusi, kad renovacija ne tik vykdoma pažeidžiant įstatymus, bet ir padarys žalos jos butui.

Ivetos Danieliūtės nuotr. 

B. Paulaitienė yra dirbusi Klaipėdos savivaldybės administracijos Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjo pavaduotoja. Pasak piketuotojos, jos profesinė praeitis prisideda prie to, kad dabar ji labai domisi vykdoma renovacija.

Šių metų vasarį klaipėdietė parašė pareiškimą Specialių tyrimų tarnybai, kuriame teigia, kad renovaciją lydi korupcija, nes namo administracija į siūlymus esą nereaguoja, į klausimus – neatsako. Visgi didžiausią pasipiktinimą moteriai sukėlė tai,  kad vykdant namo vidaus šilumos tinklų renovaciją nukentės jos butas.

„Renovacijos projektas padarytas taip, kad paduodamas vamzdis yra virtuvėje, o grįžtamas – kambaryje. Aš pasakiau, kad sienos man niekas negręš, nes bute stovi integruoti baldai. Man siūlo atitraukti arba nupjauti baldus. Tai ką, bute man reikia betvarkę padaryti? Žinokit, pasiutau. Virtuvėje reikia pastatyti du vamzdžius  – paduodamą ir grįžtamą – ir kambaryje tokius pat. Ir viskas – problemos nėra. Ar renovacijos darbo projektas šventa karvė, kad negalima jo koreguoti?“, – susiklosčiusią padėtį aiškino ponia Birutė.

Anot moters, jau ir taip 70 proc. renovacijos sumos moka patys gyventojai, o dėl blogai atlikto darbo ji būtų priversta įdėti dar papildomų lėšų tvarkant savo butą.

Daugiabutį administruoja UAB „Paslaugos būstui“. Jos direktorė Rasa Rimaitė teigė nesuprantanti, kodėl B. Paulaitienė nepatenkinta.

„Viskas yra teisėta nuo pat pirmo susirinkimo, kai buvo svarstomas investicinis planas“, – sako UAB „Paslaugos būstui“ direktorė.

Paklausta dėl to, kad gali nukentėti B. Paulaitienės integruoti baldai, R. Rimaitė tikino, kad užtektų spintelę patraukti 5 centimetrus ir problema būtų išspręsta.

UAB „Paslaugos būstui“ direktorė akcentavo, kad piketuoja tik viena daugiabučio gyventoja.

„Man skambina žmonės ir piktinasi, sako, ko ji čia trukdo, jau seniai viskas būtų padaryta. Kada ji nustos pati už mus visus kalbėti. Tai šito namo gyventojų žodžiai. Žmonės išeina iš susirinkimų ją pamatę, nes susirinkimai būna ponios Paulaitienės monologai“, – sakė direktorė.

2 Comments

  1. bevardis

    Jei piketuoja viena, ar tai reiškia, kad ji neteisi? Kodėl yra „mojuojama” jos buvusia darboviete? Kaip tai susiję su gyventojos priekaištais renovacijai?

    Reply
  2. Tiesa ta

    Taip taip, poniai Rimaitei nepaklusnūs gyventojai visada trukdo. Bet atsakyti į raštus poniai privalu? O jei žmogus nepatenkintas ir mato nesąmoningą planą, tai turi tylėt? Tylintys ir mokantys parankūs.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Įrengs dvi naujas vaikų žaidimo aikšteles

Klaipėdos savivaldybės skelbia, jog įgyvendindama vaikų žaidimo aikštelių įrengimo ir atnaujinimo veiksmų planą šiais metais įrengs dvi vaikų žaidimo aikštelės ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Po naujųjų sutikimo vienas sumušė pavežėją, kitas spruko iš įvykio vietos

Po naujųjų sutikimo uostamiestyje neapsieita be incidentų bei girtų vairuotojų. Policija praneša apie ankstyvą pirmadienio rytą tarp pavežėjo ir jo ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This