„Atviros Klaipėdos” birželio ataskaita

Svarbu

Per praėjusį mėnesį „Atvira Klaipėda” sulaukė 6 810,59  Eur piniginės paramos. Iš šios sumos 310,59 Eur pervedė fiziniai asmenys, 6 500 Eur – juridiniai.

Mūsų birželio išlaidos sudarė 2 838,34 Eur:

Autobuso bilietai – 48,1 Eur

Atlyginimas žurnalistams (pagal individualios veiklos sąskaitas) – 562 Eur

Kuras automobiliui – 59,96 Eur

Bankinio krepšelio mokestis – 10 Eur

Darbo vietų nuoma – 70 Eur

Atlyginimas redaktoriui už gegužės mėnesį (į rankas) – 813,6 Eur

Pervesta Sodrai” nuo redaktoriaus algos – 343,41 Eur

Pervesta Mokesčių inspekcijai nuo redaktoriaus algos – 318,37 Eur

Buhalterijos paslaugos – 25 Eur

Mobilusis ryšys – 49,23 Eur

Interneto ryšys – 18,58 Eur

Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 15,59 Eur

Mokestis operatoriams už SMS paramos paslaugą – 3,5 Eur

Su dronu darytos nuotraukos projektui „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėmis“ – 60 Eur

Laiško siutimas – 1,27 Eur

Priedas redaktoriui už darbą su projektu „Mažosios Lietuvos asmenybių biografijos – nacionalinės kultūros paveldo dalis“ – 127,12 Eur

Pervesta Sodrai” nuo redaktoriaus priedo – 53,66 Eur

Pervesta Mokesčių inspekcijai nuo redaktoriaus priedo – 44,22 Eur

Autorinis atlyginimas redaktoriui už straipsnį ir nuotraukas projektui „Klaipėda – unikali urbanistinė istorija“ – 122,42 Eur

Pervesta Sodrai” nuo redaktoriaus autorinio atlyginimo – 51 Eur

Pervesta Mokesčių inspekcijai nuo redaktoriaus autorinio atlyginimo – 42,58 Eur.

7 Comments

  1. Jolanta

    Tik Atvira klaipeda traukia i dienos sviesa uzsleptus miesto valdzios tikslus be cenzuros. Dziugu kad toks leidinys yra.Stiprybes visai komandai.

    Reply
  2. Nuomonė

    gerb. redaktoriau, nebevaizduokite kažkokoo tai atvirumo, jei nedrįstate nurodyti, kokie juridiniai asmenys Jus remia ar kažkaip kitaip moka. Beja įdomu, ką jie remia – redaktorių ar redaktoriaus viešąją įstaigą, kuri registruota ar tik ne jo bute ar name? Kur čia skaidrumas? Kam įdomu už kiek Jūs siunčiate laišką, jei nedrįstate nurodyti, kokios verslo intersų grupės Jus remia? Kitaip tariant, kam leidinys dirba? Ir nebevaizduokite atvirumo, nes jo nėra. Ir Jūsų turinys gerokai sumenkėjo. Pagalvokite, ar Jūs netapote tokiu pačiu Klaipėdos oficiozu, kaip ir kiti leidiniai, kuriuos kažkada kritikavote?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Jei labai jau trūksta skaidrumo ar kankina smalsumas – ateikit, asmeniškai parodysiu sąskaitos išrašus, kad būtų ramiau. Jei gerai pamenu, nes to nefiksuoju, didžiausia vienkartinė parama iš verslo buvo 5000 Eur. Manote parsiduosime už tiek? Nereikia spręsti pagal save apie kitus 🙂 Beje, koks skirtumas, kur įstaiga registruota? Galėjau mamos bute užregistruoti, galiu pas Jus, jei taip atrodys skaidriau, kas nuo to keistųsi? Įstaiga turi būti kur nors užregistruota. Taip, leidinys sumenkėjo, nes žmonės turi savo sveikatos ir galimybių resursus – manau, kad per daugiau nei pusantrų metų su kolege Palmira ir tais, kurie gali kartais padėti, padarėme net daugiau nei normaliai leidžia jėgos. Kas dėl oficiozo tai tai labai lengva išsiaiškinti – ateikite, susėsime ir suskaičiuokime, kokios temos pasirodė čia, ir kokių nebuvo jokioje kitoje Klaipėdos žiniasklaidos priemonėje, ką mes pranešėme pirmi, o kiti ėjo iš paskos. O ir šiaip, ar nesijaučiate vienišas rašydamas tokius AK menkinančius komentarus? 🙂 Tai buvo viskas, ką norėjau pasakyti šia tema, kad ir ką berašysite – diskusija iš mano pusės baigta, o kvietimas ateiti ir susipažinti su sąskaitų išrašais galioja.

  3. Akylas

    Čia nėra nieko asmeniško – gyvenkite ir išgyvenkite taip, kaip Jums išeina. Tik jei jau dedatės „švariais” prie juridinių asmenų galėtumėte nurodyti iš ko ir kiek gavote. Skaitytojas bent jau turėtų supratimą su kokia interesų grupe šis portalas susietas. Atrodytų, kad jis susietas su „Klaipėdos nafta”? Bet gal taip nėra. Iš kur žinoti skaitytojui? Visi klaustukai būtų nuimti, jei prie juridinių asmenų būtų parašyta, kas ir kiek tą mėnesį sumokėjo. Nieko asmeniško, tik noras žinoti.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Šis portalas yra susietas su vienintele interesų grupe – mano sąžine. Pasikartosiu, ką jau esu ne kartą viešai sakęs ir rašęs – ateikite su pavieniu žmogumi ar įmonės atstovu, kurie „Atviroje Klaipėdoje” nusipirko straipsnį ar sumokėjo už jo/jos informacijos paskelbimą (išskyrus politinės kampanijos laikotarpį) ir aš jums abiems tą pačią dieną perrašysiu savo „Atviros Klaipėdos” dalį. Kiek remia „Klaipėdos nafta” ji pati skelbia viešai. Kitų rėmėjų aš to įpareigoti negaliu. O visos mūsų finansinės ataskaitos papildomai yra viešos Registrų centre. Kai atsiras dar skaidresnė žiniasklaidos priemonė nei „Atvira Klaipėda”, tikrai pasistengsime šiuo atžvilgiu ją pranokti.

  4. Akylas

    Ar tai reiškia, kad „Atvira Klaipėda” jau sėdi verslo kišenėje, nes juridiniai asmenys sumokėjo 6500 eurų? Ar jau kažkam slaptai daromas „piaras”? Pastebėta, kad nuolat pristatomas SGD terminalas. Ar už tą „piarą” moka „Klaipėdos nafta”?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Jei jau tamsta toks akylas, tai turėjote ir skaitote mūsų ataskaitas, tai turėjote pastebėti, kad nebuvo nė mėnesio, kada fizinių asmenų parama būtų buvusi tokia, iš kurios būtų galima buvę oriai išgyventi bent vienam žurnalistui. Galėtumėte apie tai parašyti savo akylas išvadas, kaip ir kodėl čia taip yra. Taigi, „Atvira Klaipėda” iš tiesų gyvavo ir gyvuoja tik Klaipėdos verslo dėka. Tikriausiai asmeninė patirtis ir suvokimas lemia „akylas” išvadas, kad jei remia, tai ir „piariname”. Skelbiame visas verslo naujienas, kas tik atsiunčia – ir rėmėjai, ir ne rėmėjai. Įsiveskite žymą paieškoje „Klaipėdos nafta” ir pasižiūrėkite, kokios buvo mūsų pačių autorinės medžiagos apie šią įmonę. Lygiai tą patį galite padaryti ir su kitų įmonių-rėmėjų pavadinimais. Visi jie matyti puslapio apačioje.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Dalis „Atviros Klaipėdos“ virto knyga

Vasaris, apie kurį šį tradicinė ataskaita skaitytojams, išsiskyrė tuo, kad dalis „Atviros Klaipėdos“ įgavo kitokį pavidalą. Vasario 15-ąją, Klaipėdos krašto ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This