Rimtai susikibo dėl Antikorupcijos komisijos pirmininko

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos opozicija rodo, kad nesiruošia taikstytis su valdančiųjų antausiais – ketvirtadienį vykstančio posėdžio metu į jiems priklausantį Antikorupcijos komisijos pirmininko postą vėl pasiūlė liberalę, buvusią Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Aliną Velykienę, kurios kandidatūra prieš mėnesį palaikymo nesulaukė.

„Kitos kandidatūros opozicija neteiks”, – prisistatydama sakė A. Velykienė.

Tačiau tai valdančiųjų nuomonės nepakeitė – už šią kandidatūrą balsavo 14 politikų, prieš buvo 16.  Per pirmąjį slaptą balsavimą jos kandidatūrą palaikė 14 Tarybos narių, lygiai tiek pat balsavo prieš.

Alina Velykienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Valdančiosios daugumo atstovai Judita Simonavičiūtė ir Artūras Razbadauskas kėlė klausimą, ar A. Velykienė yra nepriekaištingos reputacijos, turėdama omenyje Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos tyrimą.

„VTEK tyrimas yra baigtas. Nepriekaištinga reputacija yra išlikusi”, – tikino A. Velykienė.

Paklausta, į kokius tyrimus orientuotųsi, ji teigė, kad statybų sektorius „yra painiausias, sudėtingiausias”. Nemažai klausimų esą kelia ir nepriklausomais turinčių būti savivaldybės įmonių stebėtojų skyrimas.

„Kviečiu palaikyti vien dėl to, kad mažų mažiausiai bus įdomu”, – ragino opozicijos atstovė Nina Puteikienė.

Tuo metu mero komandos narė J. Simonavičiūtė tikino, kad dėl nepriekaištingos A. Velykienės reputacijos visgi yra klaustukas. Esą kliūtimi gali būti ir tai, kad ji netrumpai ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas ir kažin, ar galėtų pirmininkauti tiriant to laikotarpio projektus.

„Yra abejonės, ar iš tiesų parinktas tas žmogus, kuris turėtų vadovauti. Opozicijoje yra daug nepriekaištingos reputacijos žmonių”, – teigė J. Simonavičiūtė.

Įvykus balsavimui, kurio metu A. Velykienei vėl pritrūko balsų, meras Vytautas Grubliauskas priminė miesto Tarybos reglamento punktą, numatantį, kad jeigu antrą kartą iš eilės Taryba nepritaria opozicijos siūlomai tai pačiai kandidatūrai, opozicija turi siūlyti kitą kandidatūrą.

Reaguodamas į tai liberalas Saulius Budinas pareiškė, kad reglamentas yra žemesnis dokumentas nei Vietos savivaldos įstatymas, o Druskininkų atveju Vyriausiasis administracinis teismas esą suformulavo atitinkamą praktiką, kuri gina opozicijos teisę ir norus.

„Būtinai pasiskaitysiu prieš miegą ir pasidžiaugsiu”, – replikavo V. Grubliauskas.

Po balsavimo opozicijos atstovas valstietis Vidmantas Dambrauskas pareiškė, kad eis dabar jis, bet valdantieji dėl to nesidžiaugs.

10 Comments

  1. Judita Simonavičiūtė

    visiškai teisi. Gal verta kitiems valdžiukų buduliams paklausyti ką kalba žmogus turintis ne košę kramėje o blaivų protą?

    Reply
    • Rinkėjas

      Juokaujate, gal nepažįstate Simonavičiūtės? Koks dar blaivus protas? Tiesa yra, kad Velykienė valdantiesiems kaip rakštis. Kodėl? Todėl, kad puikiai atras jų „darbelius”, yra protinga, komptetentinga ir blogio nenutylės. Tegul varo pirmyn, šaunuolė, laukiam tyrimų, o tirti galima ir nebūnant pirmininke. Tam mes ją ir rinkom į tarybą. Bailiai tie valdantieji…

    • Judita Simonaviciute

      Prašymas mano vardu komentarų nerašyti

    • Atsiprašau

      parašiau ir tik dabar pamačiau kad tep išeina ka pats rašiau kap Judita:D). O tenorėjau pasakyti kad Simanavičiutė protinga yr. Ir nesiginčykit. Tos skystos alinos net nepridėsi – ji ne tik ŪO bet ir blogo išsiauklėjimo. Betgi ko norėt iš negerbiančios žmonių ciniškos neoliberalės ?

  2. Aksioma

    Siūlyti liberalią Velykienę į tokį postą prilygsta lėkštam pasityčiojimui. Argi nepamenate ką ji išdarinėjo, kuomet prieš dekretą dirbo sav.administracijoje?Kokia ji buvo tarnautoja. Argi nežinote kokia ji ,,teisinga” ir kaip žiūri į eilinius žmones? Bet man ,,gražiausia”tai Puteikienės pozicija :D) Net komentarų nereikia..Turbūt ir verkiančioji gražuolė – ,,bendruomenės vadė” irgi balsavo už? Tai puikiai parodo ko verti ponai dabartiniai politikai..Opozicija.. :D).Cirkas čia. Negarbingas ir savanaudiškas. Ne daugiau.

    Reply
    • Plačiau, prašom

      Nu ir ką „išdarinėjo”? Galima plačiau? Apie Aliną galiu pasakyt tik tiek, kad kai kurių „eilinių žmonių”, t. y., tinginių ir vagių ji tikrai netoleravo.

  3. proveržio fanai

    Grubliauskui su Simonavičiūte tai reikėtų prieš miegą pasiskaityti Baudžiamąjį kodeksą.

    Reply
  4. Na ir duoda

    pirmo kurso skaitmeninės geodezijos studentė Alina Velykienė. Na turi statybų prakišimo firmelę (suprask daug išmano apie visokias namelių statybas ir projektus), dar gyvenime matyt nenubrėžusi nei vienos linijos, į užduotą klausimą dėl galimų korupcijnių pažeidimų, labai džiaugėsi Danės skvero parengtu projektu ( suprask ir net tai ji išmano) ir išduotu statybos leidimu (užsakovas buvo bendrapartietis Budinas su Zulcu). Visai ne dėl to, bet teisingai pasielgė tarybos nariai nerinkdami tokios selektyvios pirmininkės ir su tokiomis tendencingomis partkomiškomis kompetencijomis. Džiugu – nors tam kartui, miestelis neįgijo mėgėjiškos diletantės, nes baisu ir pagalvoti kiek malkų priskaldytų tokia liberalų pirmininkė. Specialistų, valgančių iš to duoną, projekto vertinimas buvo visiškai priešingas: http://www.architekturumai.lt/wp-content/uploads/RAT_KL_19_06_27_isvada.pdf

    Reply
    • Anonimas

      puikus komentaras! Nėra ką daug ir pridurti, tik gal, kad umaus charakterio persona, youtubej geras video įkeltas, kaip isterikuoja

    • Reinkarnacija

      Tekstas panašus į tokio tūlo šulco…negi prisikėlė? o gal turi kloną?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This