Senamiestyje sumažės „vaiduoklių“

Miestas, Svarbu

Gretė Maziliauskaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2019-07-26

Komentarų: 0

Metų metus Klaipėdos senamiestyje akis badę du pastatai „vaiduokliai“ Daržų g. 14 ir Didžiosios vandens 28A pagaliau sulaukė rankų. Po poros mėnesių statybininkai turėtų pradėti darbuotis ir gretimame, tvora jau aptvertame 26 numeriu žymimame pastate.

Pastatą Didžioji vandens g. 26 šį mėnesį įsigijusios UAB „Minestas“  vadovas Andrius Eidukevičius teigė, kad įmonė pirmiausiai nori išvežti šiukšles, o realių darbų – pastato kapitalinio remonto – pradžios galima tikėtis po poros mėnesių. Tuo metu greta esančiame pastate numeris 28, kurį valdo trys fiziniai asmenys – kol kas jokių judesių.

Pastatas Didžioji vandens g. 26 nuo šio mėnesio turi naujus šeimininkus, kurie iškart ėmėsi jį tvarkyti, o 28-aisis ir toliau lieka apleistas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Statybininkai jau kurį laiką darbuojasi 28A numeriu pažymėtame statinyje, kurio vienas iš savininkų yra architektas Adomas Skiezgelas. Architekto planuose numatyta įrengti tėvo ir visos šeimos menininkų darbų galeriją. Jis teigė, jog taip pat nori ir apsigyventi tame name, todėl dabar tvarkosi.

„Visko buvo – ir degė jis, kurį laiką negalėjom nieko padaryti. Dabar pardavėm butą ir norim imti ir padaryti jį. Norime ten apsigyventi“, – sakė pašnekovas.

Didžioji vandens g. 28A. Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Skiezgelas pagrindinius darbus norėtų padaryti jau šiemet.

Architektas papasakojo, jog šalia esantys kaimynai turi savo pastatų rekontravimo projektus ir yra laukiama darbų pradžios. Architektas dėl Didžiojoje Vandens gatvėje esančio pastatų komplekso nusiteikęs optimistiškai – viliasi, jog „kompleksiukas“ bus atgaivintas vienu metu.

Pradėtą rekonstruoti Daržų g. 14 namą nuo šių metų pavasario valdo penki fiziniai asmenys. Susisiekus su anksčiau pastato rekonstrukciją rengusiu architektu Stanislovu Lukšu, jis teigė nieko nežinantis apie naujųjų šeimininkų planus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šis pastatas yra datuojamas 1773 metais. Jis turi vėlyvojo baroko stiliaus bruožų, būdingų Klaipėdos gyvenamiesiems namams. Pastato pirmajame aukšte buvo įrengta pašto ekspedicija bei kontora, kuri veikė iki 1796 m. Kiti aukštai buvo gyvenamieji.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Spyglys

Už terlių Kaziuką mokėsime visi?*

Išanalizavęs investicijų pritraukimu į miestą turinčios besirūpinti agentūros „Klaipėda ID“ ir pigią šilumą teoriškai turinčios tiekti „Klaipėdos energijos“ kadrų politiką ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This