Ligoninėse pradėjo dirbti konkursus laimėję vadovai

Sveikata

Nuo rugpjūčio 1 dienos darbą pradeda konkursus laimėję Respublikinės Klaipėdos ligoninės ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovai.

Pranešime spaudai cituojamo laikinojo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, vadovams yra keliami dideli reikalavimai, siekiant užtikrinti sklandų įstaigų darbą ir aukštą paslaugų kokybę pacientams.

„Atrankos metu šie kandidatai pademonstravo geriausius vadybos ir lyderystės gebėjimus, todėl tikimės, jog panaudodami savo patirtį, jie pasirūpins sklandžia įstaigų veikla, tinkamu mikroklimatu darbuotojams, o svarbiausia – malonia aplinka, kokybiškomis ir laiku teikiamomis paslaugomis pacientams“, – teigia A. Veryga.

Respublikinei Klaipėdos ligoninei nuo šiol vadovaus Darius Steponkus. Jis baigė studijas Kauno medicinos akademijoje, mokėsi Vokietijoje, vėliau dirbo Klaipėdos raudonojo kryžiaus ir Šilutės ligoninėse.

Darius Steponkus

Medikas taip pat buvo Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos Tarybos pirmininku, 2012 m. jam suteiktas nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas, o 2013 m. išrinktas geriausiu gydymo įstaigų vadovu Lietuvoje.

Buvęs šis ligoninės vadovas, konkurso nelaimėjęs Romaldas Sakalauskas per teismą siekia panaikinto tokius jo rezultatus. Teismas artimiausiu metu turėtų spręsti ir dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo šioje byloje.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus pareigas ir toliau eis prof. dr. Jonas Sąlyga, įstaigai vadovaujantis nuo 1992 metų.

Jonas Sąlyga. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis mokėsi Kauno medicinos institute ir Klaipėdos universitete, kuriame įgijo ir docento laipsnį, jis šiuo metu yra Klaipėdos universiteto sveikatos mokslų fakulteto profesorius, dėsto bakalauro ir magistro programų studentams, rengia mokslinius straipsnius ir metodines knygas sveikatos priežiūros įstaigų vadybos tema. Už nuopelnus Lietuvai apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, taip pat jam 2008 metais suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuoto vardas.

Naujieji įstaigų vadovai direktorių pareigas eis vieną kadenciją, kuri trunka 5 metus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Buvusi slaugytoja teisybės ieškos ir Žmogaus Teisių Teisme  

Ir apeliacinės instancijos teismas dviem sprendimais patvirtino, kad Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nepagrįstai bandė atnaujinti pralaimėtas bylas dėl jos atleidimo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This