Parinko ne tą spalvą*

Spyglys

Spyglys
2019-08-05

Komentarų: 5

Prieš keletą dienų ties Biržos tiltu (pastatas Tiltų g. 1), ant byrančio nuo vibracijos miesto simbolio su berniuku atsirado apsauginis tinkliukas. Spyglys pastebi, kad tai tikrai simbolinė dovana miesto simboliui miesto gimtadienio proga. Tik gaila, kad tinkliukas ne mėlynas – būtų galėjęs simboliškai dalyvauti šventusių miesto gimtadienį vakarienėje.

P. S. Namą administruoja UAB „Paslaugos būstui”. Jame be restorano patalpų, priklausančių IĮ „Du broliai”, yra ir dar aštuoni butai, priklausantys Ninai R., Vladimirui V., Julijai D., Jurgitai ir Tomui G., Rigondai Z., Vitalijui ir Natalija V. Spyglys tikisi, kad šie garbūs ponai ir ponios neapsiribos vien tinkliuku ir išgelbės jiems bendra jungtine nuosavybe priklausantį berniuką, kuriam pavyko išgyventi ne tik II pasaulinį karą ir arkadų formavimą, nes kitaip jau ne tik pavardžių inicialai gali atsirasti vėl atgimsiančioje lentoje „Jie daro gėdą mūsų miestui”.

*Spyglio rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus.

5 Comments

  1. Byrantis Klaipėdos herbas

    Grubliausko valdymo Klaipėdoje simbolis.

    Reply
  2. Gytis

    Didžiausias senamiesčio fasadų priešas yra savivaldybei priklausančios įmonės seni dyzeliniai kledariski autobusai, kurie važiuodami kelia vibracijas ir baisiai dūmija, nuo ko ir kenčia fasadai. Spyglys visiškai neobjektyvus.

    Reply
    • Na ir?

      Taip eižėja dėl autobusų. Tačiau ar tai atleidžia savininkus nuo prievolės prižiūrėti savo turtą? Tipiškas daugiabučio mentalitetas – tipo man priklauso tik butas, o viskas kitas pofik. Deja, gyveni daugiabutyje – tau priklauso ir stogas, ir fasadas, ir laiptinė. O jei gyveni tokiam name, tai priklauso ir berniukas, kuriuo privalu rūpintis. Ir mažytė smulkmena – senamiesčio fasadų remontui galima gauti paramą iš tos pačios savivaldybės, tik reikia sugebėti užpakalį pajudinti. Galima pažiūrėti į kitoje gatvėje esančio namo fasadą, kuris po rekonstrukcijos tiesiog blizga. Kas nori, tas tvarkosi, o kas nenori, tik priežasčių ieško, kaip nieko nedaryti.

  3. Anonimas

    Miestas Nekropoliu virsta. Didžiavomės bent jau turintys išpuoselėtą Senamiestį. Dabar gėda ir pačiam čia būti, ir svečius lydėti. Dar viena Grubliausko kadencija ir iš miesto tik prisiminimai liks. Ir nekniskit „ežiai” proto, kad čia Savivaldybė „ne prie ko”- pakankamai galimybių pasinaudot struktūriniais fondais, bet klerkams su jų IQ ir darbštumu- neįkandami darbai.

    Reply
    • ezys

      nagi, nagi ir kaip galima strukturinius fondus panaudoti privaciai nuosavybei restauruoti? 😉 Savivaldybe, beje jusu nekenciama ikure fonda, kuriuo gali paveldo savininkai naudotis restauracijai, kuo pvz pasinaudojo duju fabriko savininkas, bet reikia s.kna pajudinti, o ne komentarus rasyti 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu

Biržos tiltas: valdžia tikina ieškanti geriausio rezultato už optimalią kainą

Dviejų milijonų eurų sumos Biržos tiltui remontui pagailėjusios savivaldybės vadovai žada ieškoti būdų, kaip pasiekti „optimalų“ variantą, nors kai kurie ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Spyglys

Nei tvarkos, nei teisingumo, bet dvasia - gyva*

Tik byrantis tinkas nuo pastato Tiltų gatvėje, Klaipėdoje, ir prasti atsiminimai apie apsitapšnojusį prezidentą Paksą bei jo nuodėmingą šutvę. Ir ...
2023-12-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Eismo valdymo sistemos modernizavimas tolsta

Vienos iš pagrindinių Klaipėdos transporto magistralių – Liepojos, Herkaus Manto, Tiltų gatvių, Taikos prospekto ir Smiltelės gatvės – eismo valdymo ...
2023-11-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This