Įtarimai politinės korupcijos byloje – ir Liberalų sąjūdžiui

Kriminalai ir nelaimės, Politika

Išaušęs penktadienio rytas vienai įtakingiausių Lietuvos partijų – Liberalų sąjūdžiui – trenkė perkūnu iš giedro dangaus: generalinė prokuratūra pranešė, kad partijai, kaip juridiniam asmeniu, pareikšti įtarimai skandalingoje politinės korupcijos byloje.

Liberalų sąjūdžiui, kaip ir buvusiam partijos vadovui, ilgamečiam klaipėdiečiui Eligijui Masiuliui, pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo.

Į tai suskubo sureaguoti  partijos vadovas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Savo socialinio tinklo paskyroje jis parašė: „Bendradarbiavome ir bendradarbiausime su teisėsauga, neneigsime faktų, tačiau turime teisę kvestionuoti jų interpretacijas ir tai paneigsime teisme. Epizodai, kuriais kaltinama partija, yra lengvai paneigiami, ir esu tikras, tai sėkmingai padarysime teisme. Nors šiandien dar esu Rygoje, bet jau rytojui sušaukėme neeilinį partijos Tarybos posėdį Kaune, kur aptarsime situaciją ir, tikiu, iš jos išeisime dar stipresni“.

Liberalų sąjūdis bemat išplatino  pranešimą spaudai. Skelbiame jo ištrauką:

Iš viešos erdvės pranešimų galima suprasti, kad įtarimai galimai bus susiję su Eligijumi Masiuliu ir Šarūnu Gustainiu bei jų veiksmais dėl vartojimo kredito įstatymo pataisų, kelio Vilnius-Utena statybų bei situacija su J. Basanavičiaus paminklu Vilniuje.
Liberalų sąjūdis pabrėžia, kad nė vienas iš šių sprendimų nebuvo priimtas, o liberalų frakcija balsavime Seime jų nepalaikė. Tuo tarpu paminklas J. Basanavičiui, kaip jau skelbta anksčiau, būtent liberalų iniciatyva bus statomas visai kitoje vietoje, nei, sprendžiant iš viešos informacijos, prašė vienas iš buvusių partijos narių.

Prokuratūros pranešime teigiama, kad politinei partijai „Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis“ pareikštame pranešime apie įtarimą nurodyta, jog šis juridinis asmuo, veikdamas per partijos pirmininką, 2012–2016 m. kadencijos Seimo narį Eligijų Masiulį ir partijos valdybos narį, 2012–2016 m. kadencijos Seimo narį Šarūną Gustinį, padarė sunkius nusikaltimus, numatytus Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 str. 3 d. (stambaus masto kyšininkavimas) ir 226 str. 4 d. (stambaus masto prekyba poveikiu).

Įtariama, kad buvęs Seimo narys E. Masiulis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš vieno Lietuvoje veikiančių koncernų viceprezidento Raimondo Kurlianskio už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 106 000 eurų kyšį grynaisiais, taip pat kyšius nematerialia forma.

Taip pat įtariama, kad buvęs Seimo narys Š. Gustainis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš to paties koncerno to paties viceprezidento už šiam koncernui naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 8 700 eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai, organizuojant politinės partijos narių mokymus.

Prokurorai įtaria, kad Liberalų sąjūdis savo 2016 m. Seimo rinkimų politinę kampaniją finansavo iš neteisėto finansavimo šaltinio. Tai  išsiaiškinti  nurodyta Vyriausiajai rinkimų komisijai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Finalo starte „Kibirkštis“ atėmė namų pranašumą iš LCC

Čempionių titulą ginančios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės triumfavo „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ finalo starte. Sostinės komanda Klaipėdoje antradienio vakarą ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Renginiai

Trečiadienį Klaipėdoje

ATVIRAS JAUNIMO CENTRAS (PARYŽIAUS KOMUNOS G. 16A) 11 val. Treniruotė mamoms su vaikais. Registracija: https://www.sveikatosbiuras.lt/events/treniruote-mamoms-su-vaikais-6/?occurrence=2024-04-17&time=1713351600 IEVOS SIMONAITYTĖS VIEŠOJI BIBLIOTEKA (HERKAUS ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Rengiama Urtės Jasenkos parodos garso dienoraščio perklausa

Nuo 2023 m. rugsėjo Klaipėdos skulptūrų parke eksponuojama menininkės Urtės Jasenkos grafikos darbų, stiklinių paminklų paroda „Atmintis“. Ši ekspozicija skirta ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Kels Pilies tiltą

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį (iš 18 į 19 dieną) nuo 0.10 iki 4 val. bus ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This