Dėl triukšmo taisyklių diskutuos su verslu

Svarbu, Verslas

Klaipėdos miesto taryba šiandien turėjo apsispręsti dėl Triukšmo prevencijos taisyklių, tačiau buvo pritarta politiko Rimanto Taraškevičiaus siūlymui atidėti šio klausimo svarstymą, nes buvo sulaukta nuogąstavimų iš verslo bendruomenės.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad miesto Tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komitetas manė, kad tokiose taisyklėse neturėtų likti punkto, numatančio, kad mieste auginami gyvūnai viešose vietose turėtų netrikdyti „asmenų ramybės, poilsio ar darbo“.

Komiteto narys Saulius Liekis tada suabejojo, ar patvirtinus tokį dokumentą iš viso begalės vykti krova Klaipėdos uoste. Tokias abejones jis išsakė skaitydamas taisyklių projekto punktą, numatantį, jog „gyvenamojoje aplinkoje leidžiama darbo dienomis nuo 7 val. iki 19 val., šeštadieniais nuo 10 val. iki 16 val. netrikdant viešosios rimties vykdyti ūkinę, statybų ar kitą veiklą”.

Į tokį politiko pastebėjimą Savivaldybės administracijos atstovai tada atsakė, jog uostas privalėtų dirbti taip ir taikyti tokias priemones, kad neviršytų triukšmo ribų.

Tačiau apie tokias diskusijas, matyt, išgirdo verslo atstovai, nes R. Taraškevičius Tarybos posėdžio metu sakė sulaukęs jų kreipimosi ir prašymo neskubėti tvirtinti šių taisyklių neišdiskutavus jų su verslininkais.

Miesto Taryba pritarė tokiam siūlymui ir atidėjo taisyklių projekto svarstymą.

2 Comments

  1. Liudvika

    Atkreipiau dėmesį, kad klausimas atidedamas, nes to prašė verslas. Dar neteko girdėti, kad taip įvyktų prašant NVO atstovams ar šiaip visuomenei.

    Reply
  2. Dalia

    Kažin ar reikėtų tų nesibaigiančių diskusijų? Su verslu, su visuomene. Yra HIGIENOS NORMOS. Jos nustatytos specialistų, suderintos su mūsų sveikatos apsauga, tad kokių čia dar papildomų diskusijų?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This