Senamiesčio gyventoja: „Dėl naktinio klubo metus laiko neišsimiegu“

Verslas

Kaip jau rašėme, šiandien miesto Tarybos posėdyje buvo atidėtas Triukšmo prevencijos taisyklių svarstymas.

ROCCO&ELLA klubas atrodo paslaptingai: užtrauktos užuolaidos, nenurodyta nei kas tai per įstaiga, nei kada ji veikia , Palmiros Mart nuotr.

Taip jau sutapo, jog prieš keletą dienų dėl naktinio klubo ROCCO&ELLA, įsikūrusio pačioje senamiesčio širdyje, skleidžiamo triukšmo į „Atvirą Klaipėdą“ kreipėsi ilgametė Turgaus gatvės gyventoja Laima R. (pavardė redakcijai žinoma).

Moteris skundėsi jau metus laiko negalinti normaliai išsimiegoti dėl visai šalia jų gyvenamojo namo atidaryto klubo visu garsu leidžiamos muzikos bei girtų žmonių rėkavimų, kai jie pasklinda po senamiestį, paryčiais klubui baigus darbą.

„Baisiausia, kad visu garsu muziką jie pradeda leisti maždaug nuo 2 val., kai būni įmigęs, ir be sustojimo leidžia iki pat klubo uždarymo, maždaug iki 4 val. Po to jau nuo galvos skausmo nebegali miegoti“, – pašlijusia sveikata skundėsi moteris.

Pasak jos, dėl to Turgaus gatvės gyventojai ne kartą kvietė policiją, kreipėsi su skundais ir į miesto Savivaldybės klerkus.

„Tačiau niekas mums nepadeda, policininkai atvažiuoja ir išvažiuoja, o Savivaldybei mes mažiausiai rūpime“, – teigė Laima R.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios  tvarkos skyriaus vedėja  Kristina Vintilaitė „Atvirai Klaipėdai“ patvirtino, jog buvo gauta nusiskundimų dėl minėto klubo veiklos ir jo keliamo triukšmo.

„Visi gyventojų skundai yra tikrinami, mūsų darbuotojai lanko kavines, restoranus ir kitas įstaigas, dėl kurių skundžiasi gyventojai, kalbasi su administracija, įspėja laikytis patvirtintų taisyklių, primena, jog po 22 val. leidžiamos muzikos garsas privalo atitikti nustatytas nakties meto higienos normas“, – sakė K. Vintilaitė.

Vedėja priminė mėnesį laiko trukusią jų skyriaus vykdytą prevencinę akciją, per kurią lankytos visos senamiestyje įsikūrusios pasilinksminimo vietos, kalbėtasi su jų atstovais. Pareigūnės teigimu, akcija davė teigiamų rezultatų, daugelis kavinių ir barų į išsakytas pastabas atsižvelgė.

„Jei dėl minėto klubo ir po šios akcijos toliau sulauksime piliečių nusiskundimų, miesto Taryba gali jai skirti griežčiausią nuobaudą – savo sprendimu atimti licenciją prekiauti alkoholiu“,– sakė K. Vintilaitė.

Ponia Laima su šuniuku kasdien praeina pro barą, kuris metus laiko neleidžia jai išsimiegoti , Palmiros Mart nuotr.

Klubo vadovai tyli

Dar pirmadienį, kai buvo sulaukta moters nusiskundimo, „Atvira Klaipėda“ susisiekė su ROCCO&ELLA klubu. Telefonu atsiliepusi mergina sakė nieko negalinti komentuoti. Ji tik patvirtino, kad klubas veiklą pradėjo prieš metus, 2016 –ųjų gruodį. „Mes dirbame tik dvi dienas per savaitę – penktadieniais ir šeštadieniais. Esame naktinis klubas, natūralu, kad pas mus yra grojama  muzika“, – sakė prisistatyti nepanorusi klubo darbuotoja.

Dėl keliamo triukšmo bei gyventojų nusiskundimų ji patarė kreiptis į klubo administratorių ir  nurodė jo elektroninio pašto adresą.

Iki šiandien, ketvirtadienio, atsakymų į pateiktus klausimus „Atvira Klaipėda“ nesulaukė. Jei jų sulauksime, informaciją būtinai papildysime.

1 Comment

  1. Dalia

    Man regis, per daug „cackinamasi” su triukšmingais barais. Tyrimai, perspėjimai…turbūt dažnai ir be pabaigos? O turėtų būti taip, kaip yra normaliose civilizuotose šalyse – žmogus pasiskundė (reiškia, jam blogai) ir be jokių išsamiausių tyrimų IMAMASI RYŽTINGŲ PRIEMONIŲ. Naktinis triukšmas neturi tapti mūsų gyvenimo norma! Muzika irgi turi turėti savo ribas ir savo laiką. Kodėl pvz. Vakarų Europoje, praeinant pro kokią kavinę, muzika girdima negarsiai, kažkur tos kavinės viduje, o pas mus dažnai „bumčikai” ant visos gatvės. Laikas baigti su šitokiais laukinių papročiais!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Su Klaipėdos savivaldybe atsisveikino patyrusi vadovė

Klaipėdos savivaldybę paliko beveik dešimt metų joje dirbusi Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė. Paskutinė jos darbo diena savivaldybėje buvo ...
2020-11-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Karantinas Klaipėdoje: ribojimai verčia griebtis už galvų

Nuo rytojaus, trečiadienio, Klaipėdoje įvedamas karantinas jau dabar kelia daug sumaišties, nes kai kurie ribojimai atrodo sunkiai įgyvendinami. Autobusuose – ...
2020-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This