Savivaldybės įstaigose atsiras vystymo stalai?

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos narė, liberalė Jurgita Choromanskytė siekia, kad kitąmet Savivaldybės įstaigose atsirastų bent jau kūdikių vystymo stalai. Tokiai iniciatyvai jau pritarė ir lėšų kitų metų biudžete ieškoti nurodė miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas.

Joe Shlabotnik (flickr.com) nuotr.

Tiesa, komiteto posėdyje dalyvavusi klaipėdietė Alina Andronova išreiškė nuomonę, kad tai yra per mažai ir mieste reikėtų bent 2-3 vadinamųjų šeimos kambarių, kokie yra įrengti didžiuosiuose prekybos centruose. Kol kas šį poreikį bus bandoma patenkinti tariantis su Savivaldybės įstaigomis, kad šios įsileistų mamas ir sudarytų joms sąlygas pervystyti ar pamaitinti kūdikį.

„Viešųjų tualetų nepritaikymas šeimoms su vaikais ir tik viena iš mažiausių problemų. Parašiau raštą merui dėl keleto oficialių dizaino sprendinių, kaip Savivaldybės įstaigose būtų galima sukurti sąlygas vaikams pervystyti. Atsakymas, kad tam reikia apie 90 tūkstančių eurų, mano nuomone, buvo paimtas iš galvos. Vystymo stalai kainuoja nuo 20 iki 300 eurų. Brangiausieji yra tokie, kuriuos galima rasti prekybos centruose. Paskaičiavau įstaigas, kur Savivaldybė galėtų pradėti projektą, ir tikrai tokia suma nesusidaro. Pirmiausia, mano nuomone, reikėtų pradėti nuo sveikatos įstaigų. Jos tikriausiai labiausiai nepritaikytos. Kad ir liūdnai pagardėjusi Konsultacinė poliklinika. Aš pati ir ant suoliukų, ir bendro naudojimo kėdžių – visur esu sauskelnes keitusi. O kur dar kultūros, sporto įstaigos. Visur reikia bent jau vieno stalo”, – dėstė politikė.

Ji sutinka, kad įrengti tokius mamų kambarius kaip prekybos centruose būtų brangu. O ir Savivaldybės įstaigose būtų problema rasti patalpą.

„Siūliau kūrybingą sprendimą – pavyzdžiui, Skulptūrų parke, kuris yra viena iš mamų traukos vietų, yra Tautinių kultūrų centras, labai dažnai darbo dienomis būna tiesiog uždarytas.  Senamiestyje yra Turizmo informacijos centras, Kultūros fabrikas. Jie galėtų kviesti mamas čia pamaitinti arba pervystyti vaikus. Daug investicijų nereikia – visos tokios įstaigos turi tualetus, virtuvėles. Ir įstaigos atsivertų, ir dėmesys būtų parodomas šeimoms su vaikais”, – sakė J. Choromanskytė.

Anot jos, ypač svarbu, kad projektuojant parkų – Malūno, Ažuolyno – rekonstrukcijas nebūtų pamiršti daugiafunkciniai tualetai, pritaikyti ir  mamoms, ir neįgaliesiems.

Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė pažadėjo, kad tokia užduotis projektuotojams tikrai bus perduota.

Tuo metu posėdyje dalyvavusi klaipėdietė Alina Andronova tikino, kad Klaipėdos viešosiose vietose reikia bent dviejų ar trijų kūdikių kambarių.

„Tai – elementariausi poreikiai. Pristačius tokią idėja tėvai socialiniame tinkle labai pasidžiaugė. Tik vystymo lentos nei manęs, nei kitų nepatenkins. Bent centre vieną tokį reikia įrengti”, – teigė ji.

Visgi komitetas bendru sutarimu pritarė, kad kitąmet būtų numatytos lėšos biudžete vystymo lentoms įsigyti, o ruošiant investicinius projektus būtų numatyta atitinkama infrastruktūra.

1 Comment

  1. N. Puteikienė

    Nematau jokios problemos, nes vien pernai savivaldybėje liko nepanaudota apie 20 mln Eur. Tai ramia 6irdimi galima skirti tuos 90 tūkts. mamų ir mažylių patogumui.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Mažiau santuokų – mažesnis gimstamumas: pokyčiai fiksuojami ir kaimuose

Lietuvos statistikos departamentas skelbia, kad santuokos neįregistravusios poros pernai susilaukė mažiau vaikų. Tokiems tėvams pernai gimė 6,8 tūkst. kūdikių, arba puse ...
2021-06-12
Skaityti daugiau

Sveikata

Mažiausiems naujagimiams - „Aditės“ dovana

Praėjusią savaitę Klaipėdos moteris vienijantis Rotary klubas „Aditė“ Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) Neonatologijos centro pačių mažiausiųjų priežiūrai padovanojo itin šiuolaikišką, ...
2021-03-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

KRATC - gudresnis ir už Prezidentūrą, ir už Seimą

Nors pagal prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotas bei Seimo priimtas Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pataisas nuo šių metų pradžios jau ...
2019-12-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This