Eismo pokyčiai prie kapinių – jau šiandien

Transportas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad į Joniškės bei Lėbartų kapines vykstančios transporto priemonės pagal vienpusio eismo schemas gali būti nukreipiamos jau ir spalio 31 d. Toks sprendimas priimtas įvertinus savaitgalį į kapines vykusių gyventojų srautus bei prognozuojant, kad daug gyventojų į kapines vyks ir šį antradienį.

Pagal patvirtintas schemas, transporto priemones numatoma nukreipti ratu – eismas bus organizuojamas viena kryptimi. Eismo organizavimas viena kryptimi neliečia maršrutinio transporto, tad taupantiems laiką siūloma naudotis būtent juo. Autobusai kursuos kas 5–7 min. ir priveš arčiausiai kapinių.

Vyksiantiems automobiliais siūloma vadovautis laikinaisiais kelio ženklais, situaciją stebės policijos pareigūnai.

Automobilių vairuotojai, važiuojantys į Joniškės kapines iš pietinės miesto dalies, turėtų važiuoti Vilniaus plentu, Klaipėdos – Palangos keliu, Klemiškės arba Liepų gatve į Joniškės gatvę, važiuojantys į Joniškės kapines iš šiaurinės miesto dalies, turėtų važiuoti Liepų gatve ir sukti į Joniškės gatvę.

Individualių transporto priemonių eismas Joniškės gatve iš Mokyklos gatvės pusės bus draudžiamas. Šia kryptimi judės tik visuomeninis transportas.

Taip pat, siekiant išvengti transporto grūsčių, bus ribojamas individualaus transporto eismas nuo Rimkų viaduko Lėbartų kapinių link. Automobilių vairuotojai, vadovaudamiesi laikinaisiais kelio ženklais, į Lėbartų kapines galės nuvažiuoti pro Kiškėnus, Dovilus, Šernus, Rimkus, Šilutės keliu.

Automobiliais arčiau prie kapinių bus leidžiama privažiuoti tik neįgaliesiems.

Tokiu pačiu principu eismą taip pat numatoma organizuoti lapkričio 1 ir 2 d. Įvertinę realią eismo situaciją, policijos pareigūnai gali netaikyti parengtų eismo organizavimo schemų ir leisti važiuoti įprastine tvarka, tačiau siekiant išvengti sumaišties, savivaldybė rekomenduoja į kapines važiuoti vadovaujantis minėtomis schemomis.

Keisis ir į įvažiavimo į pačias kapines tvarka. Spalio 31 d. ir lapkričio 1 d. į kapines įvažiuoti nuo 8 iki 11 val. bus leidžiama tik neįgaliesiems, turintiems pažymėjimus, o spalio 31 d. bus įleidžiamos ir laidotuvių procesijos bei laidojimo paslaugas teikiantys fiziniai ir juridiniai asmenys. Švenčių dienomis kapaviečių statymo, rekonstravimo, remonto darbai nerekomenduojami.

Kaip ir kasmet, prie kapinių vyks prekyba gėlėmis. Joniškės kapinėse gėlės bus pardavinėjamos ties pagrindiniu įvažiavimu – leidimus išduoda Savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyrius, Lėbartų kapinėse – trijose aikštelėse, leidimus išduoda Senasis turgus.

Jeigu nebus šalnų, į kapines ir toliau bus tiekiamas vanduo.

Artėjant lapkričio pirmajai kapinėse dažniau nei įprasta vykdomi valymo, tvarkymo darbai, išvežamos atliekos. Spalio 31 ir lapkričio 1-ąją, siekiant užtikrinti tvarką, tačiau neapsunkinti eismo, atliekos bus vežamos rytais – nuo 6 iki 9 val. Lankytojų patogumui kapinėse taip pat bus pastatyta daugiau biotualetų.

Kapinių prižiūrėtojai prašo lankant kapus, laikytis rimties ir pagarbos, nesivesti į kapines gyvūnų, kapaviečių tvarkymo atliekas dėti į tam skirtas vietas.

2 Comments

  1. Rolandas

    Sveiki Atvira Klaipeda.lt. Manau ir ateiti bus sis tinklapis informatyvus ir naudingas. Linkiu geru perspekyvu,skaitytoju palaikymo.
    Aciu.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū Jums labai, ponas Rolandai, už gražų palinkėjimą. Visada stengsimės savo skaitytojams žinias paskelbti pirmieji, būti jiems naudingi, surasti praktinės ir išskirtinės informacijos.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Apie Žmogų

95 metų Kotryna net 30 metų gyveno savo vagonėlyje šalia Klaipėdos Joniškės kapinių. Be šviesos, šilumos, tualeto, vandens. Ji atsidūrė ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

Transportas

Kaip autobusai veš į kapines?

Jau savaitę į miesto kapines važiuoja papildomi autobusai. Laikinieji tvarkaraščiai yra paskelbti Klaipėdos keleivinio transporto tvarkaraščių skiltyje. Sąlygos lengvaisiais automobiliais ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Miestas

Ieškoma naujų Lėbartų ir Joniškės kapinių prižiūrėtojų

Klaipėdos savivaldybė perka Lėbartų, Joniškės kapinių ir senųjų kapinaičių priežiūros paslaugas. Sutartis su rangovu bus sudaryta trejiems metams už pasiūlytą ne ...
2022-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This