TAMO į mokyklas bandė sugrįžti per teismą

Svarbu, Švietimas

UAB „Tavo mokykla”, valdanti elektroninį TAMO e. dienyną Klaipėdos apygardos administraciniame teisme nesėkmingai bandė panaikinti Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, kuriuo uostamiesčio mokykloms buvo nurodyta nuo šio rugsėjo pradėti naudoti „Mano dienyną”.

Žinia, toks įsakymas buvo pasirašytas dėl to, kad Klaipėdos mokyklose šiuo metu diegiama daug priekaištų sulaukianti UAB Nacionalinis švietimo centro (NŠC) elektroninio mokinio pažymėjimo sistema, esą suderinama tik su šios bendrovės valdomu „Mano dienynu”.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kokias aistras kelia šis procesas, tačiau Klaipėdos savivaldybės administracija byloje laikėsi pozicijos, kad įsakymas yra teisėtas ir mokyklos turi pereiti prie „Mano dienyno”.

„Tavo mokykla” savo skunde nurodė, jog apie 2016 m. gruodžio 30 d. pasirašytą įsakymą sužinojo tik šiemet gegužės 4 d., kai elektroniniu paštu gavo vienos progimnazijos raštą, kuriame buvo nurodyta, kad remiantis tuo įsakymu nutraukiama TAMO licencijos sutartis.

„Tavo mokykla” teismui tvirtino, kad taip yra pažeidžiamos jos teisės ir teisėti interesai, nes TAMO licencijos sutartys nutraukiamos ne Civilinio kodekso normų pagrindu, bet Savivaldybės priimto „neteisėto teisės akto pagrindu”. Esą tokį nurodymą galėjo duoti tik miesto Taryba. Taip pat „Tavo mokykla” reiškė įsitikinimą, jog mokyklos negali būti verčiamos pasirašyti sutartis su elektroninio pažymėjimo sistemą diegiančiu NŠC dėl „Mano dienyno” naudojimo, nes taip būtų pažeistas viešasis interesas, sąžininga konkurencija bei skaidrumo principas.

Atsakydama į ieškinį Klaipėdos savivaldybės administracija akcentavo ir tai, kad elektroninio mokinio pažymėjimo diegimo konkurso nelaimėjusi „Tavo mokykla” skundė konkurso rezultatus, bet pralaimėjo bylas ir Klaipėdos apygardos, ir Apeliaciniame teisme.

Klaipėdos apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija pirmadienį konstatavo, kad Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas buvo priimtas siekiant tinkamai įgyvendinti su NŠC pasirašytą sutartį ir nėra susijęs su „Tavo mokyklos” subjektinėmis teisėmis, tad toks ieškinys yra nepagrįstas, tad atmetamas.

Tokį sprendimą dar galima skųsti Vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau „Tavo mokyklos” Skaitmeninės reklamos vadovė Monika Krilavičienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad bendrovė to daryti neketina.

„Gyvenimas viską sudėlios taip, kaip turi būti”, – sakė ji.

„Tavo mokykla” skelbia, kad TAMO e.dienyną naudoja 65 proc. Lietuvos mokyklų. Klaipėdoje dėl naujosios sistemos trikdžių kai kurios mokyklos šiuo metu naudoja abu dienynus – ir TAMO, ir „Mano dienyną”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Su elektroniniu mokinio pažymėjimu – ir į rajono būrelius, ir į valgyklas

Klaipėdos rajono mokiniams nuo šiol reikalingas tik vienas dokumentas, kuriuo ne tik stebimas būrelių, treniruočių lankomumas, bet ir galima atsiskaityti ...
2022-01-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Į darbą sugrįžti siekianti buvusi valdininkė pasitelkė ir slaptus įrašus

Buvusi Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e.paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė jau netrukus sužinos, ar galės grįžti į darbą. Jos bylą ...
2020-11-12
Skaityti daugiau

Švietimas

E. mokinio pažymėjimas paplonino savivaldybės kišenę

Kone penkerius metus trukusioje elektroninio mokinio pažymėjimo įdiegimo istorijoje galutinis taškas dar nepadėtas. Klaipėdos miesto savivaldybė praneša spręsianti, ar pasinaudoti ...
2020-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This