Laukžemio (Eketės) tvenkinys – jau su žuvimis

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad Laukžemio (Eketės) tvenkinyje jau daugiau nei 5 tūkstančiai įvairių žuvų.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, tvenkinio įžuvinimas buvo numatytas tik 2018 metais, tačiau, atsižvelgiant į stichinį kritulių kiekį, apsilankius vietoje ir įvertinus pakilusį vandens lygį, nuspręsta tvenkinį įžuvinti anksčiau.

Laukžemio (Eketės) tvenkinio rekonstravimo darbus vykdo konkursą laimėjusi UAB „Kvėdarsta“. Rangos darbų sąmata – daugiau
nei 272 tūkst. eurų.

Anot Savivaldybės pranešimo, pagrindiniai statybos-montavimo darbai jau atlikti, atstatomas projektinis vandens lygis.

Pasak Žemės ūkio skyriaus vyriausiojo specialisto Deivido Marcinkevičiaus, įžuvinimas buvo atliktas dviem etapais. Pirmo etapo metu, spalio 17 dieną, į tvenkinį buvo išleista 1080 lynų, 720 sterkų, 180 šamų ir 720 karpių. Žuvis atvežė ir į tvenkinį išleido UAB „Arvydai“ žuvininkystės ūkis.

Antro etapo metu, spalio 19 dieną, į tvenkinį buvo išleista 1440 karosų, 720 karpių, 180 lydekaičių. Žuvis pristatytė UAB „Kintai“, užsiimanti tvenkinių įžuvinimo darbais.

„Įžuvinimo darbai buvo vykdomi prižiūrint Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkui Vitaliui Marozui ir kitiems aplinkosaugininkams, Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Klaipėdos skyriaus (nuomuojančios tvenkinį) vadovui Valdemarui Zakarui, darbų rangovo UAB „Kvėdarsta“ ir Savivaldybės atstovams, taip pat asociacijos „Klaipėdos rajono žvejai“ atstovams. Taigi įžuvinimo darbai buvo atlikti tinkamai ir profesionaliai“, – pranešime cituojama R. Cirtautaitė.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Pažvelkime į meškeriotojų mokesčius iš arčiau

Numatomas mokesčių už meškeriojimą kėlimas ir iš to kylančios aršios diskusijos bei žiniasklaidos dėmesys paskatino mane pasisakyti apie meškeriojimo sektoriaus ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

ELTA

Į šalies vandens telkinius išleista per 12 mln. įvairių rūšių žuvų

Šiemet, vykdant Žuvų ir vėžių įveisimo į valstybinius vidaus telkinius 2023 m. planą, į Lietuvos ežerus, upes ir tvenkinius įžuvinta ...
2023-08-23
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Dėl prastėjančios Baltijos jūros aplinkos daugėja „svetimų" žuvų

Baltijos jūros Lietuvos priekrantę atplaukusi žuvis – paprastasis merlangas (Merlangius merlangus) pateko į žvejų gaudyklę. Šie žuvies rūšiai nustatyti jį ...
2023-07-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This