Estai palaidos klaipėdietiškus krokodilus

Svarbu, Transportas

Uostamiesčio valdžiai pirmadienį prisistatė Estijos bendrovės „Ridango”, Klaipėdoje diegsiančios naują elektroninių bilietų sistemą, atstovai. Pasak uostamiesčio transportininkų, tai yra vienas geriausių dabar egzistuojančių technologinių sprendimų. Daugiau nei 1,6 mln. eurų per trejus metus atsieisianti sistema turėtų išspręsti aibę dabartinės keliamų problemų ir turimų apribojimų.

Žadama, kad naujieji komposteriai veiks nepalyginamai greičiau nei dabartiniai, o visa sistema turės aibę naujių šiuolaikinių funkcijų.

Klaipėdoje elektroninio bilieto sistema buvo pradėta diegti dar 2004-aisiais, kai net GPRS internetas praktiškai buvo naujiena, tad dabartinė įranga jau yra ir moraliai pasenusi.

Pasak VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktoriaus Gintaro Neniškio, nors konkurso techninės specifikacijos buvo skelbiamos net tris kartus ilgiau nei reikalauja teisės aktai, tarptautiniame konkurse sudalyvavo tik „Ridango”. Jie pasiūlė įrangą (231 komposterių ir borto kompiuterių komplektą) patiekti už 721 tūkst. eurų, programinė dalis atsieis 491,6 tūkst. eurų, o techninis palaikymas trejus metus – 424 tūks. eurų.

Įdiegus šią sistemą bus galima atsiskaityti ne tik dabartinėmis kortelėmis, kurias, beje, pagaliau bus galima internetu papildyti kartiniais bilietais, bet ir su mobiliuoju telefonu per QR kodą ar bekontaktėmis banko kortelėmis. Taip pat bus tokia nauja funkcija, kaip kelionės optimizatorius, kuris dienos pabaigoje nuskaičiuos optimaliausią kainą pagal atliktas keliones. Taip pat naujieji komposteriai išgyvendins vadinamuosius krokodilus, nes nuskaitys QR kodus nuo popierinių bilietėlių ir juose nebereikės išmušti skylių.

Pirmiausia naujoji sistema bus įdiegta naujuosiuose maršrutiniuose taksi, kurie nuo balandžio ims dirbti kaip ekspresai – juose galios brangesnis el. bilietas, su kuriuo bus galima važiuoti ir didžiaisiais autobusais. Visa sistema turi pradėti funkcionuoti iki spalio. Pasak transportininkų, daugiausia iššūkių laukia pereinamuoju laikotarpiu, kai turės funkcionuoti ir senoji, ir naujoji sistemos.

„Ridango” valdybos narys ir pardavimų vadovas Argo Verk teigė, kad bendrovės el. bilieto sistema jau penkerius metus veikia Taline, Tartu, ją naudoja ir kai kurie Švedijos, Danijos miestai.

„Mes neperkame pažado, katės maiše, perkame veikiantį sprendimą, kurį tik reikės adaptuoti”, – sakė KKT direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This