„Kauno atžalyno“ biblioteka kraustysis į butą?

Kultūra

Kol lopomas prakiuręs Melnragės bibliotekos stogas, kitame uostamiesčio gale esančiam Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ filialui ir jo lankytojams pasisekė labiau: jau baigtas rengti bibliotekos rekonstrukcijos techninis projektas, jis atiduotas ekspertizei ir kitais metais turėtų prasidėti šios bibliotekos remonto darbai.

Po rekonstrukcijos biblioteka pasikeis ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės, autorės nuotr.

Apie tai buvo kalbėta pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime. Jame dalyvavęs Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas „Atvirai Klaipėdai“ sakė, jog  iškart po naujųjų metų bus skelbiamas konkursas rangos darbams atlikti ir maždaug apie gegužės mėnesį  planuojama pasirašyti sutartį su rangovu.

„Dėl numatytų nemažos apimties  griovimo darbų bei Aplinkos ministerijos reikalavimo pastatų rekonstrukciją vykdyti laikantis vadinamosios A energetinio naudingumo klasės (ES reikalavimas dėl energijos taupymo priemonių – aut. pst.), pirminė projekto sąmata pabrango“,– sakė A. Zulcas. Pasak departamento direktoriaus, visi bibliotekos rekonstrukcijos darbai turėtų atsieiti apie 2,2 mln. eurų. Juos planuojama baigti per dvejus metus.

Nuomosis butą?

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė, iš „Atviros Klaipėdos“ sužinojusi apie pirmadienį savivaldybėje vykusį pasitarimą, neslėpė nusivylimo, kad į jį nebuvo kviesta.

„Kauno atžalyno” biblioteka, autorės nuotr.

Paklausta, kur ir kaip minėtos bibliotekos darbuotojai glausis, vykstant patalpų rekonstrukcijai, B. Lauciuvienė sakė, jog šis klausimas kol kas „yra atviras“, bet patikino, kad biblioteka darbo nenutrauks.

„Kauno atžalyno“ filialas turi 24 000 knygų, kur visas jas reikės sutalpinti – šiandien dar sunku pasakyti. Mes juk neturime jokių sandėlių, be to, knygoms laikyti būtinos atitinkamos sąlygos“, – sakė bibliotekos direktorė. Jos nuomone, greičiausiai teks pirmame gyvenamojo namo aukšte nuomotis  vieną 3-4 kambarių butą ir jame laikinai įkurdinti  biblioteką.

„Kauno atžalynas” yra labai populiarus tarp šio mikrorajono skaitytojų, mes jų  be knygų ir pamėgtų renginių bei edukacinių užsiėmimų tikrai nepaliksime“, –  užtikrino B. Lauciuvienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Senojo pašto ateitį ir toliau gaubia migla

Po viešo kultūros ministro ir uostamiesčio savivaldybės apsisvaidymo kaltinimais dėl senojo Klaipėdos pašto atgaivinimo, badoma planuoti ir konkrečius veiksmus. Tačiau ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This