Netrukus startuos ir Sendvario žiedo rekonstrukcija

Svarbu, Transportas

Žadama, kad po keleto mėnesių turėtų prasidėti ir Klaipėdos miestui priklausančios Tilžės gatvės atkarpos (nuo geležinkelio iki Sendvario žiedo) rekonstrukcija. Jos metu žiedinė sankryža su Mokyklos gatve ir Šilutės plentu bus pertvarkyta į reguliuojamą šviesoforais.

Jau gana greitai Sendvario žiedas taps istorija – čia bus įrengta žiedinė sankryža. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, projektas yra gana sudėtingas jau vien dėl to, kad jam įgyvendinti kooperuojamos net kelių šaltinių lėšos.

Iš Savivaldybės biudžeto numatoma skirti 1,975 mln. eurų, iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos – 1,894 mln., Uosto direkcija skirs milijoną, šalia žiedo parduotuvę jau statanti bendrovė „Lidl Lietuva” – 150 000 Eur. Dar 1,98 mln. eurų norima gauti iš Europos Sąjungos fondų. Jiems paraišką reikia pateikti iki gruodžio 1-osios, tada dabar tokiam veiksmui prašoma miesto Tarybos pritarimo.

Jos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį tokį pritarimą jau suteikė, tačiau jo nariai neslėpė nepasitenkinimo, kad svarbios arterijos rekonstrukcijai numatytas net trejų metų terminas.

” Tai objektas, kuris reikalingas buvo jau vakar. Treji metai per daug, jei čia dėl finansavimo klausimų, tai juos bandysime spręsti”, – teigė vicemerė, liberalė Judita Simonavičiūtė.

E. Jurkevičienė ramino, kad viskas detaliau paaiškės jau netrukus pasirašius sutartį su rangovu, kai jis pateiks darbų grafikus. Esą realiausia, kad darbai bus atlikti per dvejus metus, nes paskutinieji paprastai būna skirti popieriams tvarkyti.

Rangos konkursą laimėjo bendrovė „Žemkasa”, pasiūliusi darbus atlikti už šiek tiek daugiau nei 4,2 mln. Eur. Su ja sutartis turėtų būti pasirašoma kitą savaitę. Po to prasidės darbų grafiko bei eismo organizavimo schemų derinimas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This