Teismas įpareigojo atsiliepti mirusįjį

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Ketvirtadienį kurioziška situacija susiklostė dėl Klaipėdos miesto apylinkės teisme priimtos nutarties: ja atsiliepimą pateikti kviečiamas prieš kelis mėnesius miręs žmogus, nors institucija turi visas priemones patikrinti, gyvas žmogus ar ne.

Pixabay nuotr.

Teisme nagrinėjant dviejų asmenų ginčą dėl tariamos piniginės skolos šiandien turėjo būti paskelbtas sprendimas, bet šioje civilinėje byloje taškas nepadėtas, mat teisėjas nutarė trečiuoju asmeniu įtraukti moterį bei įpareigojo ją per 14 dienų pateikti atsiliepimą.

Tačiau netrukus po nutarties priėmimo paaiškėjo, kad į teismą kviečiamas žmogus šių metų liepą mirė. Nors teismas turi visas teises ir priemones gyventojų registre patikrinti tokią informaciją, šiuo atveju, matyt, tai nebuvo padaryta.

Maža to, vienai iš ginčo šalių atstovaujanti advokatė teigia, jog tokia situacija susidarė teismui viršijus įgaliojimus.

„Civilinėse bylose tik ginčo šalys gali inicijuoti kviesti trečiuoju asmeniu kitus žmones, o teismas šioje vietoje negali būti aktyvus ir tokios pareigos neturi. Galbūt taip nusprendęs teisėjas bylą norėjo išnagrinėti itin giliai, tačiau vietoj to susidarė kuriozinė situacija“, – „Atvirai Klaipėdai” sakė vienam iš proceso dalyvių atstovaujanti advokatų kontoros „Žlioba & Žlioba“ advokatė Julija Viktorija-Flis.

Jos nuomone, dabar pats teismas turėtų panaikinti nutartį, kviečiančią atsiliepti mirusį asmenį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Alina Velykienė švenčia antrą pergalę prieš tarnautoją

Ir Klaipėdos apygardos teismas patvirtino, kad jau buvusi miesto Tarybos narė Alina Velykienė nepažemino Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismas: Alina Velykienė nepažemino tarnautojo garbės ir orumo

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau paskelbė sprendimą dar praėjusių metų pradžioje uostamiesčio savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus užvestoje byloje, ...
2023-06-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Alina Velykienė tebevarsto teismų duris

Nors kadenciją baigusios Klaipėdos miesto tarybos nare buvusi Alina Velykienė jau pasitraukė iš politikos, dėl savo politinės veiklos ji vis ...
2023-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This