Tęsiamos ekskursijos po parodas su terapiniais šunimis

Sveikata

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) lapkričio 16 d. 10.30 – 15.00 val. vyks edukacinės ekskursijos moksleiviams su Maltos ordino pagalbos tarnybos terapiniais šunimis. Šios ekskursijos – jau trečiąjį kartą Klaipėdoje organizuojamo meno ir mokslo festivalio „RESTART“ programos dalis.

Edukacinių ekskursijų su terapiniais šunimis ir origamio kūrybinių dirbtuvių atspirties tašku taps meno ir mokslo dialogas.

Rūtos Petniūnaitės nuotr.

Mokslo sričiai žaisminguose edukaciniuose užsiėmimuose atstovaus kaniterapija. Jau 26-us metus Lietuvoje veikianti Maltos ordino pagalbos tarnyba vykdo pasaulinės humanitarinės organizacijos – Maltos Ordino – misiją: teikia pagalbą skurstantiems, vienišiems, turintiems negalią įvairaus amžiaus žmonėms. Be kitų šios misijos veiklų, jau beveik metus vykdoma ir nauja – kaniterapija. Edukacinėse ekskursijose pakaitomis dalyvausiantys Maltos ordino pagalbos tarnybos šunys bei jų šeimininkės  anglų kokerspanielė Kleopatra su kaniterapeute Loreta Jurkuviene ir Berno zenenhundė Lota su kaniterapeute Alva Surviliene teoriškai ir praktiškai pristatys šį moksliniais tyrimais grįstą pagalbos žmogui metodą.

Šunys padeda neįgaliems žmonėms 

Pagrindinis kaniterapijos tikslas – alternatyvi reabilitacinė pagalba įvairaus amžiaus asmenims, turintiems fizinę ar protinę negalią, vaikams su raidos ar mokymosi sutrikimais bei kitiems specifinės reabilitacinės pagalbos reikalingiems žmonėms. Taip pat tai gali būti puiki priemonė gerinti mokymosi, pažinimo ir socializacijos įgūdžius, fizines bei emocines būsenas. Metodas išskirtinis tuo, kad į veiklą įtraukiamas specialiai paruoštas šuo. Dėl gana sudėtingos kognityvinės sistemos ir aštraus sensorinio suvokimo šuo išskirtinai gerai atpažįsta žmogaus siunčiamus kūno signalus ir gerai supranta žmogaus elgesį.

Tuo galės įsitikinti edukacinių ekskursijų dalyviai. Jie ne tik bus teoriškai supažindinti su kaniterapijos metodu, bet ir praktinių užsiėmimų metu tiesiogiai bendraus, kontaktuos su šiais kruopščiai atrinktais, nuolat testuojamais ir treniruočių metu geriausias darbines savybes išsiugdžiusiais šunimis.

Rūtos Petniūnaitės nuotr.

Tai jau antrasis jaunųjų klaipėdiečių susitikimas su terapiniais šunimis Parodų rūmų erdvėse. Pirmasis bandymas, vykęs spalio mėnesį Vaikų kultūros dienų metu, viršijo visus lūkesčius – per tris dienas su projekte dalyvaujančiais Maltos ordino pagalbos tarnybos šunimis Kleopatra, Lota, Bači ir Kuršiu susitiko bei jų lydimi po parodų užkulisius keliavo per šimtą įvairaus amžiaus vaikų.

Edukacinės ekskursijos po KKKC parodų rūmus su Maltos ordino pagalbos tarnybos terapiniais šunimis vyks lapkričio 16 d., ketvirtadienį, 10.30, 13.00 ir 15.00 val. Užsiėmimai skirti 1 – 7 klasių moksleiviams. Vieno seanso trukmė – 45 min., dalyvių skaičius ribotas – 25 asmenys, todėl būtina išankstinė registracija el. p.: inga@kkkc.lt.

Origamio dirbtuvės

Meno sričiai ekskursijų metu atstovaus ne tik erdvė – Parodų rūmai, bet ir pažintis su naujos ekspozicijos instaliavimo procesu bei origamio kūrybinės dirbtuvės su lektore Rūta Petniūnaite. Dirbtuvių metu vaikai, lankstydami iš popieriaus, bus supažindinti su edukacinėmis meno galimybėmis bei poveikiu: popieriaus lankstymas lavina smulkiąją motoriką, atmintį ir erdvinį mąstymą, o tai reiškia, kad ateityje vaikui bus lengviau spręsti geometrinius uždavinius, ugdomas kūrybiškumas, išmokstama atkaklumo, sutelkti dėmesį. Žinoma, ne mažiau svarbi yra estetinė lankstymo reikšmė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

KKKC Parodų rūmuose - virtualios kelionės ir kitos smagybės

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmus karantinas dėl koronaviruso pandemijos užklupo praėjus vos dviem savaitėms po naujųjų parodų pristatymo. Už ...
2020-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Kokios pramogos prieinamos neįgaliajam?

Klaipėdoje vis dar yra kultūros įstaigų, į kurias patekti neįgaliajam net ir su palydovu būtų itin sudėtinga. Kartu galima pasidžiaugti, ...
2018-04-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Kelionės po parodas - su šunimis

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) vienuoliktąjį kartą vykstančioms „Vaikų kultūros dienoms 2017“ pasiūlė išskirtinai unikalų projektą – ekskursijas po parodų ...
2017-10-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This