Berniukas vėl moja atnaujinta kepuraite

Miestas

Kruizinių laivų terminale laivus sutinkantis ir išlydintis bronzinis uostamiesčio berniukas sulaukė restauratorių pagalbos – ketvirtadienio popietę čia plušėję specialistai atnaujino vandalų apniokotą skulptūrą.

Į klaipėdiečių ir miesto svečių pamėgtą skulptūrinę kompoziciją „Vaikystės svajonė“ nusitaikę niokotojai nulaužė ir pradangino jūreiviškos kepuraitės, kuria moja berniukas, juostelę.

Šia skulptūra besirūpinančios bendrovės „Pamario restauratorius“ direktorius Aldas Kliukas teigė neabejojąs, jog tai piktavalio žmogaus rankų darbas – nei audringi vėjai, nei plėšrūs sparnuočiai tokios tvirtos metalo detalės įveikti nesugebėtų.

Anot įmonės vadovo, „prisiūti“ naują kepurės juostelę ketinta dar vasarą, vos paaiškėjus apie šį incidentą. Tačiau dėl Jūros šventės renginių atidėti darbai vėliau tiesiog pasimiršo.

„Dėkojame akyliems ir neabejingiems klaipėdiečiams, kurie mums tai priminė. Tad šiandien jau galime pasidžiaugti, kad skulptūrai grąžintas autentiškas pirminis jos vaizdas, –sako įmonės A. Kliukas. – Artėjant didžiosioms metų šventėms norime palinkėti visiems klaipėdiečiams mylėti savo miestą, didžiuotis juo bei tausoti mūsų visų bendrą turtą.“

Klaipėdiečių menininkų Svajūno Jurkaus ir Vytauto Paulionio sukurta skulptūrinė kompozicija  „Vaikystės svajonė“, įkūnijanti vaikystės svajones, Kruizinių laivų terminalo krantinę papuošė prieš dešimtį metų ir bemat tapo vienu ryškiausių uostamiesčio simbolių.

Šį apie 30 tūkst. eurų vertės meninį projektą finansavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir bendrovė „Pamario restauratorius“.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Po remonto atvertos KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto erdvės

Metus trukę Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) vidaus patalpų atnaujinimo darbai istoriniam pastatui įkvėpė gyvybės, sugrąžino ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Mums rašo, Svarbu

Jono kalnelis: „Padariau ir pamiršau“

Įspėjimas komentatoriams, kurie rašys, jog „geriau pasidžiaugtų, kad miestas gražėja, vietoj to, kad kabinėtųsi“ – džiaugiuosi, bet miesto ir ES ...
2023-05-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senojo bravoro atgimimas: prasidėjo paskutinis etapas

Prieš septynerius metus ilgai apleistą senojo bravoro kompleksą, esantį tarp Herkaus Manto ir Šaulių gatvių, įsigiję klaipėdiečiai medikai Agnė ir ...
2023-05-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This