Žada didžiules investicijas į sporto objektus

Sportas, Svarbu

Kitąmet Europos sporto miestu būsiančios Klaipėdos valdžia žada, kad per artimiausius metus į sporto infrastruktūrą investuotos nemenkas lėšas. Jų esą teks ne tik stambiesiems objektams, bet ir mokyklų infrastruktūrai.

Savivaldybė žada, kad per trejus metus bus atnaujintas 21 prie mokyklų esantis sporto aikštynas. Palmiros Mart nuotr.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu informavo, jog  gruodžio 6 d. Briuselyje Klaipėdos delegacijai bus oficialiai įteiktas Europos sporto miesto titulas – tai bus pirmasis toks Lietuvos miestas. O 2018-ieji Klaipėdoje paskelbti Sporto metais.

Tarp prioritetų – ir mokiniai

Speciali darbo grupė neseniai inspektavo visų Klaipėdos mokyklų sporto infrastruktūrą. Atlikus įvertinimą jie buvo suskirstyti į dvi dalis – tuos objektus, kur reikia viską tvarkyti, ir tuos, kur reikia tik dalies infrastruktūros tvarkymo. Iš viso per trejus metus numatoma sutvarkyti 21 tokį objektą, nes kai kurios mokyklos turi bendrus aikštynus. Preliminariai skaičiuojama, kad tam reikės apie 6 mln. eurų.

„Prioritetai dėlioti taip, kad ne vienoje miesto dalyje viskas susikoncentruotų. Lėmė ir moksleivių skaičius, ir infrastruktūros būklė. Pradėti ketiname nuo „Verdenės”, kuri yra viena didžiausių mokyklų, o stadiono būklė yra baisi”, – aiškino S. Budinas.

Tarp tokių objektų, anot direktoriaus, bus ir Vitės mokyklos stadionas, dėl kurio jau kyla bendruomeninė iniciatyva.

Anot jo, sutvarkyti aikštynai būtų perduoti biudžetinei įstaigai Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centrui.

„Bus atitinkama tvarka ir sąlygos, kad bendruomenės irgi galėtų naudotis šiais aikštynais. Bus specialistai, kurie juos prižiūrės”, – žadėjo direktorius.

Pasak jo, kitais metais taip pat norima atnaujinti visas krepšinio lentas ir lankus.

Juda ir dideli objektai

Pasak S. Budino, metų pabaigoje jau turėtų būti baigtas Futbolo mokyklos ir Paryžiaus Komunos gatvėje esančio neveikiančio baseino komplekso konversijos projektas. Objektas į sporto centrą pavirs per tris etapus, kurie bus įgyvendinami 2018-2020 m.

„Metų gale jau turėtų būti ir irklavimo bazės rekonstrukcijos projektas. Sporto aikštynų bazių projektas nenaudojamos antrosios vandenvietės teritorijoje, inicijuotas ledo ritulininkų, irgi juda – pradėtos rengti sąlygos koncecininkui, kad jis galėtų vykdyti ir projektavimo, ir statybos darbus, ir valdyti centrą.  Tačiau tam reikia patvirtinti naują miesto bendrąjį planą. Optimistinis variantas, kad tai bus padaryta kitų metų antroje pusėje”, – sakė S. Budinas.

Taip pat jau vyksta projektavimo darbų pirkimo konkursas, kurį laimėję architektai turės suprojektuoti naują sporto salę ties Šviesos ir Kretingos gatvių sankryža.

„Ši salė turėtų būti panaši į LCC universiteto, kad būtų galima naudoti ir visuomeniniam renginiams. Ji numatyta statyti šiaurinėje miesto dalyje, nes netekome Melnragės sporto salės dėl naujosios SGD stoties – ji pateko į sanitarinę apsaugos zoną.  Už ją gauta kompensacija bus panaudota šios salės statyboms”, – sakė S. Budinas.

Šioje salėje galės sportuoti krepšinio, tinklinio, rankinio bei gimnastikos, badmintono mėgėjai ir profesionalai. Viso projekto vertė – apie 2,7 mln. Eur.

Nugriauti numatyta Pilies g. esanti salė savo gyvavimą, anot jo, baigs tik tada, kai bus pastatyta naujoji (apie 2020 m.).

„Naujo regioninio stadiono detalusis planas yra, jam numatyta teritorija, apie 100 hektarų, prieš „Ermitažą”. Reikėtų tokios iniciatyvos, kaip ledo ritulio, koncesijos. Jei būtų rimti investuotojai, miesto Taryba, manau, kad žiūrėtų į tai palankiai. Iš miesto biudžeto pastatyti tokį objektą kol kas nėra galimybių. Galbūt tai variantas deryboms su Vyriausybe dėl giliavandenio uosto”, – sakė direktorius.

INFORMACIJA

Šiemet jau įgyvendintas Prano Mašioto progimnazijos futbolo ir universaliosios sporto aikštynų atnaujinimo projektas. Jis atsiėjo 214 400 Eur. Taip pat pradėtas įgyvendinti Vytauto Didžiojo gimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo projektas.  Stadiono tvarkybos darbai suskirstyti į du etapus. 2018 m. planuojama atlikti darbų už 208 000 Eur. Bus įrengtas bėgimo takas, dirbtinės žolės dangos futbolo aikštė ir lengvosios atletikos sektorius. o 2019 m. bus įrengta dirbtinės dangos universali sporto aikštė, kurios preliminari vertė – apie 60–80 tūkst. Eur. Pradėti įgyvendinti ir S. Dacho progimnazijos sporto salės modernizavimo darbai. Planuojama įrengti vėdinimo sistemą, pakeisti elektros instaliaciją, šildymo sistemą, pakeisti grindų dangą, atnaujinti sienų ir lubų apdailą. Šie darbai turi būti atlikti iki 2018 m. kovo, jų vertė – 128 000 Eur.

 „Verdenės“ progimnazijoje už 700 000 eurų bus įrengti lengvosios atletikos bėgimo takai ir lengvosios atletikos bei kiti sektoriai, įrengta drenažo sistema, futbolo stadionas su dirbtine žole.

Šalia „Žemynos“ gimnazijos už 150 000 eurų numatytos įrengti 3 krepšinio aikštelės.

Gedminų progimnazijos teritorijoje už 50 000 eurų bus įrengta tinklinio aikštelė.

Maksimo Gorkio progimnazijai už 12 000 eurų parengtas techninis projektas universaliai aikštelei arba Jūreivystės kolegijos stadionui.

Už 40 000 eurų bus atnaujinta 800 kv. m universali aikštelė prie „Vydūno“ gimnazijos.

Būsimasis Futbolo mokyklos pastatas bus 2 aukštų su požemine dalimi. Jame bus įrengtos administracinės patalpos, sporto, treniruoklių salės, persirengimo kambariai su dušinėmis. Bus įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės, nauji įvažiavimai, dviračių saugojimo vietos, sutvarkyta atitinkama pėsčiųjų tako atkarpa ir įrengtas dviračių takas ties Paryžiaus Komunos gatve. Antruoju etapu (2018-2020 m.) bus įrengiamos  2 dirbtinės dangos futbolo aikštės su žiūrovų tribūnomis. Taip pat nauji sporto aikštynai, apšvietimas, lauko treniruokliai, poilsio ir žaliosios zonos, teritorija bus aptverta. Trečiuoju etapu (2019-2020 m.) numatomos sunkiosios atletikos sporto klubo statybos. Tai bus 2 aukštų pastatas su požemine dalimi. Projektavimo darbus planuojama baigti iki šių metų pabaigos ir kitų metų pradžioje numatoma skelbti konkursą rangos darbams. Viso projekto vertė 12,5 mln. eurų. Iš savivaldybės biudžeto bus skirti 8 milijonai, Europos Sąjungos – 1,8 mln. eurų,  Kūno kultūros ir sporto departamento – 1,8 mln. eurų. Taip pat iš Lietuvos futbolo federacijos planuojama gauti apie 1 mln. Eur dirbtinėms futbolo dangoms įrengti.

Irklavimo bazė bus rekonstruojama 2018-2019 metais. Lėšos modernizavimui skirtos iš Savivaldybės biudžeto – 1,474 mln. eurų.

1 Comment

  1. Investuotojams

    Jūs geriau už mažas investicijas kokybiškai darbus atlikite, negu už dideles “š” prigaminkite. Pakankamai jau pridarėte Klaipėdoje bėdų, “investuotojai” didieji… Nekaimė Klaipėdos miesto…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurias švietimo įstaigas remontuos šiemet

Klaipėdos miesto savivaldybė skelbia, kad uostamiesčio švietimo įstaigų infrastruktūrai gerinti 2024 metais numatoma skirti 11,5 mln. Eur. Be to, šiemet ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Keliolika mokyklų vėl gavo grasinančius laiškus: pataria, kaip elgtis

Antradienio rytą policijoje vėl buvo registruojami pranešimai apie gaunamus elektroninius laiškus (šį kartą – anglų kalba), kuriuose grasinama susprogdinti pastatus ...
2023-11-21
Skaityti daugiau

Miestas

Pradedamos šildyti mokyklos, ligoninės, kultūros įstaigos

Klaipėdos miesto darželių bei mokyklų radiatoriai pradės šilti jau šiomis dienomis. Šiluma netrukus taip pat pasieks ir savivaldybei pavaldžias socialinių paslaugų, ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This