„Neptūnui” – dar vienas teismo kirtis

Sportas

Klaipėdos krepšinio klubas „Neptūnas” ir antros instancijos teisme išgirdo, kad buvusį klubo projektų vadovą Viktorą Usovą iš darbo atleido neteisėtai.

Šį ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismo paskelbtas verdiktas jau yra trečiasis toks smūgis „Neptūnui”. V. Usovas pergalę jau buvo pasiekęs Klaipėdos miesto apylinkės teisme, kuris neseniai iš dalies patenkino ir analogišką buvusio klubo direktoriaus Osvaldo Kurausko ieškinį.

Klaipėdos apylinkės teismas birželio pabaigoje pripažino, jog V. Usovą iš darbo dėl pravaikštų tuometinis klubo direktorius Algimantas Ercius atleido neteisėtai.

Pats projektų vadovas teisme įrodinėjo, jog tuo metu atliko darbo funkciją – susitiko su Vilniuje esančių ir su klubu bendradarbiaujančių bendrovių atstovais, vyko į Policijos departamentą aiškintis dėl su klubu susijusių reikalų. Kitą dieną jis esą vežė komandos „Neptūnas-2“ jaunuosius žaidėjus į gydymo įstaigas.

Šis teismas buvo nusprendęs, jog V. Usovas buvo atleistas neteisėtai, todėl iš dalies buvo patenkinti jo reikalavimai. Klubui buvo nurodyta  sumokėti daugiau nei 1,5 tūkst. eurų siekiančią išeitinę išmoką, tūkstantį eurų bylinėjimosi išlaidų, beveik 6,4 tūkst. eurų kompensaciją už priverstines pravaikštas ir dar po 74,41 Eur (neatskaičius mokesčių) už kiekvieną darbo dieną iki įsigalios nutartis.

„Neptūnas” su tokiu sprendimu nesutiko ir apskundė jį Klaipėdos apygardos teismui. Tačiau ir jo teisėjų kolegija, kurią sudarė Irma Čuchraj,
Erika Misiūnienė ir Almantas Padvelskis, palaikė V. Usovą  bei žemesnės instancijos sprendimą paliko nepakeistą. Konstatuota, kad Klaipėdos miesto apylinkės teismas pagrįstai nustatė, kad V. Usovas ginčijamu dviejų dienų laikotarpiu vykdė darbo funkcijas – dalyvavo susitikimuose su UAB „Sporto dvasia“, Lietuvos kriminalinės policijos biure bei vežė krepšininkus į gydymo įstaigas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This