Investicijos užtikrins patikimesnį elektros tiekimą Klaipėdos regione

Regionas

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) užbaigė Gargždų transformatorių pastotės rekonstrukcijos darbus. Atnaujinta 110/10 kV pastotė užtikrins patikimesnį ir saugesnį elektros energijos tiekimą ir skirstymą gyventojams bei įmonėms – iš viso daugiau kaip 9300 ESO klientų Klaipėdos regione.

„Rekonstruota Gargždų transformatorių pastotė leis padidinti elektros skirstymo tinklo patikimumą ir pagerins paslaugų kokybę. Sumažės elektros energijos tiekimo nutraukimų skaičius ir jų trukmė, patiriami technologiniai nuostoliai ir eksploatacinės sąnaudos“, – pranešime  cituojamas ESO Klaipėdos elektros tinklo eksploatavimo skyriaus vadovas Donatas Martinkus.

Rekonstrukcijos metu atliktas šiuolaikiškas kapitalinis galios transformatorių remontas, modernizuotas valdymo pulto pastatas, jame įrengti mirkroprocesoriniai valdymo ir relinės apsaugos įrenginiai, žaibosaugos bokštai, 45 metrų aukščio ryšio bokštas. Rekonstruojant pastotę, daug dėmesio skirta saugos ir aplinkosaugos reikalavimams – įrengta nauja apsauginė tvora, apsauginės ir gaisrinės signalizacijos, nauji alyvos surinkimo įrenginiai.

Modernizuota pastotė užtikrins patikimesnį ir saugesnį elektros energijos tiekimą vartotojams bei verslo įmonėms, taip pat padės efektyviau technologiškai valdyti esamus įrenginius ir sumažinti technologinių nuostolių. Pastotė tiekia elektros energiją regione bei visos šalies mastu svarbioms verslo įmonėms, tarp kurių – „Mars Lietuva“, „Gargždų plytų gamykla“, „Litana ir Ko“, „Mida LT“, „Kegesa“, „Konvesta“, „Gargždų agrochemija“, „Hidrostatyba“, „Sepo novus“, „Ameko konstrukcijos“, „Argo expresas“.

ESO investicijos į Gargždų pastotės rekonstrukciją viršijo 1,5 mln. eurų. Nuo 1972 metų veikianti pastotė elektros energija aprūpina daugiau kaip 9300 klientų. Klaipėdos regione  ESO šiemet taip pat rekonstravo Kretingos transformatorių pastotę, taip pagerindama elektros energijos tiekimo patikimumą daugiau kaip 12 tūkst. klientų. Investicijos į Kretingos transformatorių rekonstrukciją siekė daugiau kaip 1,6 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

ESO biuras Klaipėdoje įsikurs Liepų parke

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ praneša apie sėkmingai užbaigtus AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) biurų atnaujinimo sandorius Klaipėdoje ir ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kaip ir kada galima perkelti gandralizdžius

Kovo pradžioje į Lietuvą pradės grįžti gandrai. Aplinkos apsaugos agentūros specialistai primena, kad jeigu gandrų kaimynystė nepageidaujama, gandralizdžių perkėlimą galima ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

ELTA

Pinga visuomeninis elektros ir dujų tiekimas, didėja valstybės reguliuojami elektros tarifai

Nuo sausio 1-osios įsigalioja nauji elektros ir dujų tarifai. Elektros tarifus visiems vartotojams sausį–liepą didins pakelta reguliuojamoji kainos dalis, tuo ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This