Ligonių kasos ieško užtarimo

Sveikata

Klaipėdos savivaldybės noras iš Klaipėdos rotušės iškraustyti Nacionalinės žemės tarybos (NŽT) skyrių suteikiant jam dabar Teritorinės ligonių kasos naudojamas patalpas Pievų Tako gatvėje, sulaukė pastarosios institucijos pasipriešinimo.

Jos vadovas Alfridas Bumblys raštu kreipėsi į miesto Tarybą, savo poziciją gyvai dėstė ir Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams. Pastarieji rekomendavo abiems pusėms ieškoti kompromiso, tačiau posėdis baigėsi A. Bumblio kalbomis apie teismus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos (KTLK) direktorius komiteto nariams pasakojo, jog spalio 25-ąją pasirašytu raštu Savivaldybės administracija informavo, jog per du mėnesius iki gruodžio 20 d. įstaiga turi išsikelti, nors sutartis galioja iki kitų metų kovo. Įstaiga šiose patalpose veikia nuo 2006 m. Prieš tai ji buvo įsikūrusi „Vėtrungėje”.

„Švelniai tariant, buvome pritrenkti. Lyg esame uabas, vystome privatų verslą ir esame su Klaipėda nesusiję. Kasdien per 100 žmonių kreipiasi. Visi jie gruodį eis pas merą, o ką meras jiems atsakys? Jei pastatą nugriautų, tai būtų kitas reikalas. Nacionalinė žemės tarnyba jau skambina ir teiraujasi, kada mes išsikraustysime, nes jie pagal panaudą ketina įsikelti. Patalpos suremontuotos, prižiūrimos. Mes esame geri patalpų naudotojai. Aš net neabejojau, kad sutartis bus pratęsiama, juolab kad pačios miesto Tarybos patvirtintą aprašą turime pirmenybę”, – dėstė A. Bumblys.

Anot jo, po rašto gavimo jis buvo susitikęs su Savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu ir jam atrodė, kad pastarasis suprato, jog įstaigai norint susirasti naujas patalpas ir jas pritaikyti savo veiklai reikia apie metų.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis savo ruožtu aiškino, kad toks sprendimas buvo priimtas, nes NŽT sutinka atlaisvinti rotušėje užimamas patalpas, bet jiems reikia pasiūlyti kitas ir dar erdvesnes, nes dėl vykstančios reorganizacijos toks yra šios institucijos poreikis.

„Daugiau neturime jiems jokių kitų patalpų pasiūlyti. Ligonių kasai jau ne vienerius metus vis kasmet buvo pratęsiamos sutartys. Pratęsti sutartį nėra pareiga. Jei Savivaldybė mato, kad gali panaudoti geriau, tai jos teisė spręsti. Nėra pareiga leisti amžinai duoti naudotis.  NŽT daro reorganizaciją, jie irgi turi terminus, jiems reikia įsikurti iki kitų metų vasario – jie jungia padalinius ir reikia didesnių patalpų”, – aiškino E. Simokaitis.

Komiteto narė Vaida Žvikienė akcentavo, kad savininkas visada turi teisę spręsti, kaip jam geriausia elgtis su jo patalpomis, tačiau protingumo principas turėtų būti, nes dabar numatytas terminas išsikraustyti esą nėra logiškas.

„Negi negalima palaukti iki kovo, kol baigsis sutartis? Paprašykite protingo termino. Administracija turi išspręsti šį klausimą, gal specialią darbo grupę sukurti”, – dėstė ji.

„Jei mes gausime prašymą dėl termino, tikrai svarstysime”, – žadėjo E. Simokaitis.

Tuo metu komiteto nariai Jonas Sąlyga ir Artūras Razbadauskas nuogąstavo, kad permainos gali neigiamai paveikti neįgalius ir senus žmones, kurie kreipiasi dėl reabilitacijos, kompensacijų.

„Ši socialinės grupė jautresnė nei tie, kurie rūpinasi žeme. Reikia siekti kompromiso”, – antrino komiteto narys Saulius Liekis.

„Bus dar baisiau nei maršrutinių taksi krizė. Ligonių kasa lengvai gali suteikti patalpas Tauragėje”, – nuogąstavo A. Razbadauskas.

Bendru sutarimu komitetas rekomendavo Savivaldybės administracijai ir KTLK ieškoti sutarimo bei iki kito komiteto posėdžio pateikti informaciją.

„Geranoriškumo iš Savivaldybės tikrai bus. Tačiau mes jaučiame, kad iš viso nenorima išsikelti”, – sakė E. Simokaitis.

„Jei žemės tarnyba išsikels, mes prašysime, kad mus atkeltų čia, į rotušę. Bus teismai. Taip, siekis yra likti ten. Man yra visos teisės atstovauti ir teismuose. Aš atstovauju ligonius”, – baigus svarstyti klausimą pareiškė A. Bumblys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This