Ne visiems reikia daugiau automobilių aikštelių

Miestas, Svarbu

Nors daugelis miestiečių skundžiasi, kad trūksta vietų automobiliams šalia namų laikyti, pasirodo, yra ir tokių klaipėdiečių, kurie automobilių aikštelių šalia savo gyvenamosios vietos nenori net matyti.

Tai paaiškėjo, susumavus visus iš gyventojų gautus pasiūlymus, kurie suplaukė į Klaipėdos miesto savivaldybės  Miesto ūkio departamento Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Nijolės Vedeikienės elektroninį paštą.

Nors daugelis sako, kad trūksta vietų automobiliams šalia namų laikyti, yra ir tokių klaipėdiečių, kurie automobilių aikštelių šalia savo gyvenamosios vietos nenori matyti, autorės nuotr.

Tiesa, iš viso sulaukta atsakymų vos iš 18 adresų – tai susisteminti atskirų kiemų gyventojų laiškai,  nors raginimas pasisakyti dėl Klaipėdos savivaldybės administracijos rengiamų daugiabučių namų kiemų automobilių stovėjimo aikštelių buvo skelbiamas nuo spalio pradžios net kelis kartus – apie tai rašė ir „Atvira Klaipėda“.

Paprašyta pakomentuoti, kokių konkrečių pasiūlymų sulaukta, N. Vedeikienė sakė, jog dalis gyventojų yra nepatenkinti šiukšlių konteinerių vieta jų kiemuose – esą jie trukdo automobiliams, todėl prašo konteinerius perkelti kitur.

Detaliųjų planų keisti negali

„Bet esmė yra ta, kad mes dirbame pagal patvirtintus teritorijų detaliuosius planus, taip ir atsakinėjame gyventojams, kad jei toje vietoje yra numatyti konteineriai ar vaikų žaidimo aikštelės, tai mūsų projektuotojai nieko negali keisti“,– aiškino specialistė.

Pasak jos, buvo gauti ir keli pasiūlymai, kad reiktų kitoje vietoje ženklinti  neįgaliesiems skirtas automobilių stovėjimo vietas – esą, ko gero, gyventojai geriau žino, kur neįgalusis konkrečiai gyvena. Į šiuos pasiūlymus bus atsižvelgta.

Tačiau yra ir kitokių nuomonių dėl naujų automobilių vietų įrengimo. „Štai vienas gyventojas iš Budelkiemio g. prašo sumažinti aikštelių kiekį – gal žmogus neturi automobilio, gal jam tai neaktualu. O vienas namas, kuriame gyvena daugiausia pensinio amžiaus žmonės iš Kretingos g., parašė raštą, kad išvis atsisako automobilių stovėjimo aikštelės savo kieme,  ji jiems nereikalinga“, – komentavo  N. Vedeikienė.

Pasak jos, kadangi jau projektas yra nupirktas, tai atliekant darbus dėl šio konkretaus atvejo gali tekti daryti papildomą visų aplinkinių namų gyventojų apklausą.

„Dar buvo pasiūlymų į kitą vietą, arčiau gyvenamojo namo, perkelti suprojektuotus dviračių stovus – kad per langą žmogus galėtų matyti savo dviratį, taip pat kad į kitą vietą būtų perkelti apšvietimo stovai ir pan.“, – gautus gyventojų pasiūlymus vardijo specialistė.

Pasak N. Vedeikienės, šiuo metu kartu su projektuotojais yra baigiama išsiuntinėti atsakymus gyventojams, o pirmieji projektai yra pateikiami ekspertizei, tačiau kai kurių kitų objektų projektai dar vis tebederinami. „Jei, pavyzdžiui, po nauja planuojama automobilių aikštele yra  elektros tinklai, ESO reikalauja juos iškelti, vadinasi, reikia rengti papildomą projektą dėl tinklų iškėlimo, laukti, kol ESO juos išsikels“, – procedūrų subtilybes, lėtinančias numatytų darbų spartą, aiškino valdininkė.

Ji teigė, jog jau kitais metais turėtų būti skelbiamas konkursas naujų automobilių aikštelių daugiabučių kiemuose darbams pradėti, o jų sparta ir apimtys priklausys nuo to, koks bus skirtas finansavimas.

Savivaldybė anksčiau skelbė, kad miesto daugiabučių kiemuose planuojama įrengti per 1000 naujų vietų automobiliams, o iki 2018 metų pabaigos į kiemų infrastruktūros gerinimą numatoma investuoti apie 2 milijonus eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tyrimas: ką savo daugiabučiuose nori matyti gyventojai?

Dauguma Lietuvos gyventojų nori, kad jų daugiabučiuose namuose būtų įrengtos parduotuvės, kepyklėlės, sporto klubai ir klinikos. Ranka pasiekiamų paslaugų ypatingai ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

ELTA

Daugėja teigiančių, kad Lietuvoje reikalai gerėja

Eltos užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa rodo, kad daugėja tvirtinančių, jog reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę ...
2024-01-20
Skaityti daugiau

ELTA

Du iš penkių lietuvių prioritetą teikia būstui priemiestyje

Rinkdamiesi būstą Lietuvos didmiesčių gyventojai vis dažniau žvalgosi į užmiestį ir toliau nuo centro nutolusius rajonus. Būstui toliau nuo centro ...
2023-09-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This