Ištaisė skriaudą smulkiajam verslui

Verslas

Ketvirtadienio posėdyje miesto Tarybai teko svarstyti projektą dėl diferencijuotų mokesčio už vandenį tarifų, taikomų juridiniams asmenims.

Šio sprendimo prireikė norint išgelbėti apie 3000 smulkiųjų uostamiesčio verslininkų nuo kelis kartus didesnio vadinamojo abonementinis skaitiklio mokesčio. O stambiesiems verslininkams jis būtų sumažėjęs net iki 29 kartų.

Tokia situacija buvo susiklosčiusi po to, kai politikai palaikė Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko iniciatyvą iš spalio mėnesio miesto Tarybos posėdžio išbraukti naujų „Klaipėdos vandens“ tiekiamo vandens ir nuotekų tarifų klausimą ir jas vienašališkai patvirtino Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. Komisijos sprendimas įsigalios 2018 m. sausio 1 d. Pagal jį  kubinis metras vandens daugiabutyje pabrangs nuo 1,28 iki 1,33 Eur be PVM. Individualiam namui kaina didės nuo 1,17 iki 1,25 Eur be PVM.

Kartu su tokiu komisijos sprendimu automatiškai įsigaliojo ir tvarka, kad visiems juridiniams asmenims nuo sausio 1-osios taikomas bazinis  apskaitos prietaiso priežiūros tarifas – 5,29 Eur/mėn.

Pasak AB „Klaipėdos vanduo” vadovo Leono Makūno, tai reiškė, kad mažieji vartotojai turėtų mokėti kelis kartus daugiau nei dabar, o didieji mokėtų nepagrįstai mažai – net iki 29 kartų mažiau. Ši tvarka liečia 5 002 abonentus, iš kurių smulkieji sudaro apie 3 000.

Tad miesto Tarybai buvo pasiūlyta diferencijuoti tarifus pagal apskaitos prietaisų diametrą – nuo 2,3 iki 156,85 Eur. Dauguma jos narių pritarė tokiam siūlymui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This