Tris dešimtmečius tarnaujantis patrulis: „Tikėkite pareigūnais!“

Veidai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnas Artūras Simson policijoje dirba net 30 metų. Taip ilgai tarnaujančių policininkų Klaipėdos apskrityje yra tik dešimt. Penktadienį pareigūnui įteiktas pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas „Už ištarnautus metus“. Už ilgametę tarnybą jam dėkojo Klaipėdos apskrities policijos vadovai ir kolegos.

Klaipėdos AVPK nuotr.

Artūras Simson visus tris tarnybos dešimtmečius paskyrė darbui Patrulių rinktinėje. Jis nė karto neiškeitė tarnybos šiame padalinyje į ramesnę kabinete, bet diena iš dienos, beveik neturėjęs netgi nedarbingumo dėl ligos, rūpinosi viešąja tvarka uostamiestyje ir jo gyventojų bei svečių ramybe.

„Visokių dienų per šį laiką yra buvę. Teko ir tarnybinį ginklą panaudoti: laimė, ne į žmogų – į automobilio padangas keliskart taikyta. Pavyzdžiui, keturi girti jau beveik besitraukiančios iš Lietuvos rusų armijos desantininkai buvo nuvarę klaipėdiečių „Žiguli“. Juos persekiodami ties Miesto ligonine sustabdėme mašinas šaudydami. Visiems desantininkams buvo iškeltos baudžiamosios bylos“, – prisiminimais dalinosi A. Simson.

Pareigūnas pasakojo, kad iš visos tarnybos įsimintiniausi yra devyniasdešimt pirmieji. Jis didžiuojasi policijos pasižymėjimo ženklu „Už atliktą pareigą 1991 m.“

Paklaustas, kas sunkiausia patrulio darbe, A. Simpson kaip dabarties aktualiją mini nemažą gatvėje laiką leidžiančių žmonių agresyvumą, taip pat rizikingus iškvietimus į neapšviestus vienkiemius, kur geriama, švaistomasi kirviais ar šakėmis, kur pareigūnas negali žinoti, kas ir kada ginkluotas išnirs  iš už tamsaus kampo. Užtat ir klaipėdiečiams, apskrities gyventojams, kurių gyvybes, sveikatą ir turtą saugo tris dešimtis  metų, patrulis pataria visada būti labai atsargiems.

„Taip pat noriu paprašyti daugiau pagarbos pareigūnams. Juk ko gi Jūs šaukiatės, kai nutinka nelaimė? Kaip galėsite patikėti savo gynybą policijai, jei negerbsite, nepasitikėsite tais, kurie atskubės pirmieji? Netikėkite ir nekalbėkite, kad patruliai tik demonstruoja galią dėl vilkimos uniformos, važinėjasi mašinomis, žvilgčioja į merginas arba galvoja, kaip kokį kyšį gavus. Tai visiška nesąmonė. Policijos patrulio darbas – itin sunki ir atsakinga tarnyba“, – reziumuoja šio padalinio ilgaamžis Artūras Simson.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo policijos automobilį

Klaipėdos policija pranešė, kad trečiadienio vakarą, apie 19.15 val., į Melnragėje, Smilgų gatvėje su įjungtais švyturėliais stovėjusį policijos tarnybinį automobilį ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nepilnametis sužalojo policininką

Šeštadienio vakarą, apie 19.15 val., Klaipėdoje, Kauno gatvėje, policijos pareigūnams laipinant iš tarnybinio automobilio laikinojo sulaikymo kameros neblaivų (0,58 prom.) ...
2023-12-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This