Neringoje buldozerių nebeprireiks?

Regionas

Seimo opozicija teikia Vyriausybei siūlymą, kuris esą leis išvengti pastatų griovimo Kuršių Nerijoje.

Gruodžio 5 d. Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų bei „Tvarka ir Teisingumas“ frakcijų nariai užregistravo nutarimo projektą, kuriuo siūloma Vyriausybei šalinti Kuršių Nerijos nacionalinio parko tvarkymo plane esančias perteklinėmis vadinamas nuostatas bei prieštaravimus, esančius tarp atskirų tvarkymo plano nuostatų ir nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugą reglamentuojančių teisės aktų. Įgyvendinti siūlymai esą išspręstų daugiau nei dešimtmetį besitęsiančias Kuršių Nerijos problemas, „būtų pasiekta pusiausvyra tarp Kuršių Nerijos nacionalinio parko tvarkymo plane nustatytų apsaugos reikalavimų ir nuosavybės teisių ribojimo proporcingumo, pagrįstumo ir tikslingumo”.

„Juodkrantėje, nugriauto restorano vietoje, jau turime pastatytą paminklą biurokratijai. Pinigai restorano savininkui sumokėti, bet per 10 metų nerastas nė vienas kaltas valstybės pareigūnas. Šį kartą Aplinkos ir Kultūros ministerijos tarpusavio biurokratinis karas prišauks dar didesnius nuostolius paprastam mokesčių mokėtojui, kuris net nesuvokia kas yra blogai su griautinais pastatais. Mes, Seimo nariai, siūlome konkretų sprendimą ir laimingą pabaigą šiam biurokratiniam karui“, – Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešime cituojamas nutarimo iniciatorius, Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininkas liberalas Simonas Gentvilas.

„Jau prieš kelis metus buvo pastebėta, kad esamas Kuršių Nerijos nacionalinio parko tvarkymo planas yra per daug detalizuotas, o daugelis nuostatų – perteklinės. Dėl to, kylančioje painiavoje pasiklydo ne tik šalies piliečiai, bet ir, kaip matome, Valstybinės institucijos. Džiaugiamės, kad didėja į Kuršių Nerijos problemas įsigilinusių žmonių gretos. Žmonių, kurie supranta, kad dėl nesibaigiančio teisinio chaoso garsėjame nebe UNESCO saugomomis vertybėmis, o nykstančia Kuršių Nerijos infrastruktūra – tiek kurortine, tiek paveldosaugine bei pažeidžiamomis žmonių teisėmis“, – cituojamas ir Neringos meras Darius Jasaitis.

Nutarimo projektą pasirašė Seimo nariai Simonas Gentvilas, Gintaras Vaičekauskas, Remigijus Žemaitaitis, Algimantas Salamakinas, Kęstutis Glaveckas, Paulius Saudargas, Irina Rozova. Jį planuojama svarstyti gruodžio 14 d. Seimo plenariniame posėdyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This