Pasirašė bendradarbiavimo sutartį su vokiečių moksliniu institutu

Švietimas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2017-12-07

Klaipėdos universitete (KU) savo veiklą pradeda vykdyti Klauso Mehnerto Europos studijų ir tyrimų institutas.

Ketvirtadienį KU rektorius prof. habil. dr. Eimutis Juzeliūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Klauso Mehnerto Europos studijų ir tyrimų instituto vadovu prof. dr. dr. h. c. (mult.) Winfriedu Böttcheriu.

Susitikime dalyvavo Baltijos jūros valstybių tarybos generalinio sekretoriaus pavaduotojas Berndas Hemingwayus, Europos regionų komiteto pirmininkas Karlas Heinzas Lambertzas ir Klauso Mehnerto Europos studijų ir tyrimų instituto vykdomasis direktorius, Vokietijos Federacinės Respublikos garbės konsulas doc. dr. Arūnas Baublys.

Studijos – vokiečių kalba

Klaipėdos universitetas ir Klauso Mehnerto Europos studijų ir tyrimų institutas įsipareigoja bendradarbiauti akademinių tęstinio mokymo priemonių ir antrosios pakopos studijų organizavimo ir įgyvendinimo srityje. KU Socialinių mokslų fakultete startuos jungtinė Europos studijų magistrantūros studijų programa, vykdoma kartu su Rostoko universitetu. Programa bus vykdoma vokiečių kalba, dėstyti atvyks dėstytojai iš Rostoko universiteto, žymūs mokslo ir politikos veikėjai iš Vokietijos ir Europos Sąjungos institucijų.

Klauso Mehnerto institutas, veikęs Kaliningrado valstybiniame technikos universitete, dėl politinių priežasčių 2016 metais nutraukė Europos studijų magistrantūros studijų programą. Po sutarties pasirašymo prasidės Klauso Mehnerto Europos studijų ir tyrimų instituto integravimas į Klaipėdos universitetą.

Klauso Mehnerto Europos studijų ir tyrimų instituto tikslas – skatinti europinį dialogą, kurti ir vykdyti tęstinio mokymo įprastinių ir nuotolinių studijų programas, susijusias su Europos Sąjungos santykiais ir kitomis Europos ir ne Europos šalimis.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pietinei uosto plėtrai gautas institucijų palaiminimas

Klaipėdos uosto direkcija skelbia, jog žengia dar vieną žingsnį įgyvendinant vieną didžiausių projektų istorijoje – suformuojant ir įveiklinant naują 100 ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Gamtinės geografijos ir okeanografijos studijos suteikia plačias galimybes

Ar vaikštinėdami pajūriu susimąstėte, kodėl vandens temperatūra šiltą vasaros dieną gali būti itin žema, arba priešingai – aukšta, tarsi tropikų ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Lietuvių kalbos mokysis rekordiškai daug užsieniečių 

Klaipėdos universitete (KU) startavo 23-ius metus organizuojama Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros akademija. Šiemet lietuvių kalbos mokysis arba jos žinias ...
2024-07-12
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This