Direktorius: „Tai išskirtinis vandalizmo aktas“

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos apskrities policija praneša apie per vieną parą nuniokotas dvi uostamiesčio  mokyklas.

Skelbiama, kad antradienio pavakarę apie 17.45 val. trys asmenys sugadino „Smeltės“  progimnazijos renovuotas išorines sienos plokštes bei išdaužė valgyklos langą, o ankstų trečiadienio rytą buvo aptikta, kad išdaužti „Gabijos“ progimnazijos aštuoni pirmojo aukšto langų stiklai.

Chuliganai sugadino keturias renovuotos mokyklos išorinių sienų apdailos plokštes ir išdaužė valgyklos langą, autorės nuotr.

„Smeltės“ progimnazijos direktorius Edmundas Kvederis „Atvirai Klaipėdai“ sakė, jog tai buvo akivaizdus chuliganiškas aktas, įvykdytas ne naktį, ne savaitgalį, ne švenčių dienomis, o paprastą savaitės dieną, tebesant mokykloje budėtojai ir keliems darbuotojams.

„Aišku, kad tie chuliganai norėjo kažką kažkam įrodyti, nes atėjo nesislėpdami, pakankamai demonstratyviai nusiteikę tai daryti, nesibaimino, kad gali būti sučiupti”, – sakė mokyklos vadovas.

Tikrino tarnybų budrumą?

Pasak direktoriaus, jų mokykla nukenčia ne pirmą kartą, bet šis atvejis buvo išskirtinis savo nebaudžiamumo demonstravimu.

Paklaustas, ar,  jo nuomone, taip galėjo pasielgti dėl kažko keršydami buvę (o gal ir esantys) mokyklos mokiniai, direktorius sakė nenorintis spėlioti, bet akivaizdu, jog tai buvo jauni žmonės, gal net paaugliai.

„Nė vienas iš ankstesnių gal kokių 7 ar 8 mokyklos nuniokojimo atvejų nebuvo nustatytas, o tai leidžia tiems, kas linkę tai daryti, užsiauginti sparnus“, – sakė E. Kvederis. Jo teigimu, tai buvo tikslinis, išskirtinis apsilankymas, kurio metu greičiausiai norėta ne tik suniokoti mokyklos turtą, bet ir patikrinti tam tikrų tarnybų budrumą. 

Jis neatmetė tikimybės, jog tie patys chuliganai tą pačią naktį bus „pasidarbavę“ ir „Gabijos“ progimnazijoje.

„Klaipėda – ne Niujorkas, nereikia visos nakties, kad pervažiuotum į kitą jos galą“, – samprotavo „Smeltės“ direktorius.

Jo teigimu, išdaužtas valgyklos langas bus pakeistas jau šią savaitę, o kol draudikai įvertins sugadintų išorės apdailos plokščių nuostolius gali užtrukti ir mėnesį. Preliminariai mokykla skaičiuoja patyrusi apie 1500 eurų žalą.

„Gaila, tuos pinigus būtų buvę geriau investuoti į ugdymo procesą“, – sakė  mokyklos direktorius, pridūręs, jog tokie vandalizmo aktai vis dar atspindi esamą mūsų visuomenės būklę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This