Uosto direkcija – tarp transporto sektoriaus lyderių

Uostas ir jūra

12-oje metinėje „Verslo žinių“ konferencijoje „Logistikos ir transporto forumas 2017“ VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija įvertinta kaip viena iš transporto sektoriaus lyderių. Uosto direkcijai įteiktas apdovanojimas „Pelningiausia sektoriaus įmonė“.

„Džiaugiamės, kad Uosto direkcijos veikla ir rezultatai yra pastebėti ir įvertinti. Mums tai yra tarsi patvirtinimas, kad einame teisinga linkme. Nors Uosto direkcija yra valstybės įmonė, tačiau mes dirbame verslo principu. Tad šiandieną, kaip valstybės ir verslo įmonė, esame viena pelningiausių. Džiaugiamės, kad pavyko pasiekti tokį rezultatą nedidinant paslaugų tarifų, kurie pastarąjį dešimtmetį išlieka stabilūs. Šis apdovanojimas yra profesionalios komandos – kiekvieno, dirbančio direkcijoje – įvertinimas ir nuopelnas. Esame dėkingi uosto operatoriams, kurių dėka turime puikius rezultatus, ir sinergiškai dirbdami sugebame pasiekti išsikeltus tikslus“, –pranešime spaudai cituojamas Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Anot jo, uostas dirba konkurencinėmis sąlygomis, o konkurencija yra milžiniška.

Uosto direkcijos pelningumas 2016 m. siekė 50,9 proc. Pajamos pernai siekė 56,5 mln. Eur, o 2015 m. gauta 54,5 mln. Eur pajamų.

Būdama valstybės įmone Uosto direkcija iš valstybės biudžeto pajamų negauna ir savo veiklą vykdo, investuoja iš lėšų, kurias uždirba pati.

„Valstybės tikslas yra efektyviai išnaudoti visą uosto infrastruktūrą, kad ji maksimaliai uždirbtų, kad valstybei generuotų didžiausias pajamas. Tad mūsų siekis yra dirbti kuo efektyviau. Beje, yra apskaičiuota, kad Uosto direkcijos atliktos investicijos į infrastruktūrą valstybei atsiperka per trejus metus – tai yra žaibiškai greitai“, – teigia Arvydas Vaitkus.

Anot pranešimo,  ienas Uosto direkcijos investuotas euras į infrastruktūros plėtrą bei jos kokybės gerinimą
paskatina vidutiniškai 2,02 Eur privačių investicijų į uosto suprastruktūrą. O vienas Uosto direkcijos nuosavomis lėšomis investuotas euras atneša 3,65 Eur viešojo sektoriaus pajamų.

Teigiama, kad 2016 m. uosto ir su uosto susijusios įmonės valstybės ir savivaldybių biudžetus papildė daugiau kaip 712 mln. Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Pagaliau įrengė slipą nuleisti laivams į Dangę

Klaipėdoje įrengta infrastruktūra laivų nuleidimui į Dangės upę. Nors įgyvendinti šį svarbų projektą užtruko ilgiau nei planuota, tačiau dabar juo ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Spyglys

Vargas tau, Jeruzale*

Spyglys džiaugdamasis perskaitė „Atviros Klaipėdos“ pranešimą apie pirmąjį bandymą mūsų miestelyje surengti vasaros sezono atidarymo šventę. Tačiau kartu jį apėmė ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Savivaldybėje - kėdžių perstumdymo vajaus pradžia

„Instrumentas su nepatinkančiais darbuotojais susidoroti”, – taip Klaipėdos miesto vadovų parengtą savivaldybės struktūros projektą vertina jos darbuotojai, perdavę jį „Atvirai ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This