Didės mokytojų ir dėstytojų atlyginimai

Švietimas

Kitų metų valstybės biudžete švietimui ir mokslui numatyta 1,3 mlrd. eurų, arba beveik 23 mln. eurų daugiau nei šiemet. Papildomos lėšos bus nukreipiamos švietimo sektoriaus darbuotojų atlyginimams, psichologų etatams mokyklose steigti, mokykloms atnaujinti, praneša Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

KU nuotr.

Pirmą kartą per pastarąjį dešimtmetį numatytos didesnės sumos mokslininkų ir mokytojų atlyginimams didinti. Daugiau  kaip 50 proc. auga valstybės finansavimas neformaliojo švietimo krepšeliui.

Daugiau kaip 5 mln. Eur pridėti kompleksinei pagalbai vaikams ir šeimai. Iš jų beveik 4 mln. Eur skiriama naujiems psichologų etatams mokyklose, 1,3 mln. Eur – tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorių pareigybėms savivaldybėse įsteigti, siekiant vaikams, turintiems specialiųjų poreikių, kompleksiškai teikti švietimo, socialines ir sveikatos paslaugas.

„Perskirsčius valstybės asignavimus tarp jau vykdomų priemonių, sutelktos valstybės lėšos prioritetinėms sritims. Tai yra mokytojų ir dėstytojų atlyginimai, kurie žymiau nebuvo didinti daugelį metų“, – pranešime cituojama švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Mokslininkų ir dėstytojų atlyginimams didinti nuo 2018 m. sausio 1 d. numatyta 22,6 mln. Eur. Beveik 23 mln. Eur. skiriama mokytojų darbo užmokesčio ir bendrojo ugdymo finansavimo reformoms įgyvendinti nuo 2018 m. rugsėjo 1 d., iš jų papildomi 17,4 mln. Eur numatyta mokytojų atlyginimams:  šiomis lėšomis bus finansuojamos darbo valandos, už kurias neatlyginama dabar.

Kitąmet beveik 4 mln. Eur auga valstybės finansavimas neformaliojo švietimo krepšeliui – iš viso skiriama 11 mln. Eur. Krepšeliu galės pasinaudoti ir užsiėmimus po pamokų lankyti daugiau mokinių.

Didžiąją valstybės asignavimų švietimui ir mokslui dalį – 809 mln. Eur – sudaro lėšos ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų ugdymui. Mokslui ir studijoms tenka 389 mln. Eur, profesiniam mokymui – 101 mln. Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Kas per metus įvyko švietime – trys realūs pokyčiai ir vis neapleidžiantis déjà vu jausmas

Nauji mokslo metai, naujos patirtys, naujos idėjos. O gal nieko nauja po saule? Arba – ta pati panelė, tik kita ...
2019-09-14
Skaityti daugiau

Nuomonės

Kaip teflonas virsta magnetu?

Ligi šiol Saulių Skvernelį buvo galima laikyti jei ne laimės kūdikiu Lietuvos politikoje (prisimenant, kaip kai kurios politinės partijos rėžė ...
2018-12-08
Skaityti daugiau

Nuomonės

Apie gaisrą, kuris kol kas gesinamas benzinu

Lietuvos mokytojų suvažiavime lapkričio 22 d. pasakyta kalba Turbūt visi suprantame, kodėl šiandien mokytojai yra čia, o ne pamokose. Nes ...
2018-11-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This