Teismas paliko įspėjimus valdininkams

Miestas, Svarbu

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) rekomendacijos nutraukti sutartį dėl naujosios mokyklos nepaisę Klaipėdos savivaldybės tarnautojai sulaukė įspėjimų, kuriuos bandė panaikinti Klaipėdos apylinkės teisme. Tačiau jis penktadienį konstatavo, kad trys valdininkai – Aldona Špučienė, Ričardas Zulcas ir Audra Daujotienė – buvo įspėti teisėtai.

Liudvikas Dūda verdiktą turėtų išgirsti kitų metų pradžioje.

Mokykla šioje vietoje projektuojama nepaisant Viešųjų pirkimų komisijos išvadų ir Žolynų bendruomenės keliamų klausimų ir abejonių. Žolynų bendruomenės vizualizacija.

Abejonių dėl pažeidimo nekilo

Mokyklos projektavimo sklypuose Senvagės g. 4 ir 6 konkurse dalyvavo 4 tiekėjai: UAB „A405“, ūkio subjektų grupė, kurią sudarė UAB „Archko“ ir UAB „Uostamiesčio projektas“, UAB „Viltekta“ ir UAB „Baltic Engineers“. Tiekėjų pasiūlymai įvertinti pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijus. Laimėjusiu buvo pripažintas UAB „A405“ pasiūlymas ir su ja balandžio 6 d. sudaryta 176 999,98  Eur vertės sutartis.

Konkurso metu vienas iš ekspertų nurodė, kad  UAB „Viltekta“, UAB „Baltic Engineers“ ir UAB „A405“ pasiūlymai neatitinka detaliojo plano sprendinių, o kitas nurodė, kad visų keturių tiekėjų pasiūlymai neatitinka konkurso sąlygų. Visgi Savivaldybės sudaryta viešojo pirkimo komisija padarė išvadą, kad visų pasiūlymų techninė informacija atitinka pirkimo dokumentuose nustatytus reikalavimus.

VPT taip pat buvo atkreipusi dėmesį į tai, kad „A405” nepateikė duomenų apie savo subtiekėją, trūko kai kurių duomenų apie reikiamą projektuotojų kvalifikaciją.  Tad konstatuota, kad su „A405” pasirašyta sutartis turėtų būti nutraukta, ir, esant poreikiui, organizuojamas naujas viešasis pirkimas.

Visgi Savivaldybė tokios rekomendacijos nepaisė ir sutarties nenutraukė. Tad VPT viešuosius pirkimus reglamentuojančius teisės aktus pažeidusiems asmenims surašė administracinių nusižengimų nutarimus – įspėjimus.

Su tokia nuobauda nusprendė nesutikti Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas, Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė, Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė ir Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda. Šie tarnautojai pateikė skundus Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

R. Zulco, A. Špučienės ir A. Daujotienės skundus nagrinėjusi teisėja Adolfina Simaitienė konstatavo, kad visi trys įspėjimai tarnautojams yra pareikšti teisėtai. Sprendimuose rašoma, kad „teismui nekyla abejonių dėl teisės pažeidimo padarymo fakto ir veikos kvalifikavimo”. Taip pat akcentuojama, kad kiekvienas komisijos narys privalėjo susipažinti su tiekėjo pateiktais dokumentais ir įsitikinti, kad jis atitinka kvalifikacinius reikalavimus.

Toks sprendimas dar gali būti apskųstas Klaipėdos apygardos teismui.

Analizuos ateičiai

Iš visų trijų nubaustųjų penktadienį „Atvirai Klaipėdai” pavyko susisiekti tik su A. Špučiene, kuri iki žurnalisto skambučio dar nežinojo apie teismo sprendimą.

„Tarsimės ir su advokatais, ir su Savivaldybės teisininkais, nes čia ne savo asmeninius interesus giname”, – sakė ji, paklausta, ar skųs teismo sprendimą.

Visgi Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas akcentavo, kad čia yra asmeninio kiekvieno iš tarnautojų apsisprendimo reikalas. Tačiau kartu jis pabrėžė, kad bylos eiga svarbi ir Savivaldybei, ja remiantis galbūt reikės daryti procedūrų pakeitimus.

„Reikia susipažinti su teismo motyvais.  Svarbu, kaip reikės toliau dirbti, ar iš tiesų komisijos nariai turi atsakyti už ekspertų sprendimus. Galbūt reikės keisti darbo pobūdį ir kiekvienam konkursui kurti atskirtas komisijas”, – sakė A. Kačalinas.

Beje, klausimus, kad naujosios mokyklos projektavimo konkursas buvo vykdomas galimai nesilaikant visų reikalavimų kelia ir Žolynų bendruomenė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Senojo pašto ateitį ir toliau gaubia migla

Po viešo kultūros ministro ir uostamiesčio savivaldybės apsisvaidymo kaltinimais dėl senojo Klaipėdos pašto atgaivinimo, badoma planuoti ir konkrečius veiksmus. Tačiau ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This