Uosto direkcijai – trys apdovanojimai

Uostas ir jūra

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) Aplinkos apsaugos komitetas ir VšĮ „Grunto valymo technologijos”, bendradarbiaudami su Aplinkos ministerija, antrą kartą iš šalies įmonių rinko geriausiai dirbančias aplinkosaugos tarnybas ir aplinkosaugos specialistus. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija įvertinta antrąja vieta. O LPK „Lietuvos metų gaminio 2017” konkurse direkcija įvertinta aukso medaliu už pastatytą dviejų lygių sankryžą per geležinkelio kelius ir Nemuno gatvę. Direkcijai buvo įteiktas ir apdovanojimas, kaip sėkmingai dirbančiai įmonei.

„Džiaugiamės, kad Uosto direkcijos pastangos ir veikla uosto taršos prevencijos srityje bei atskiri aplinkosauginiai projektai buvo pastebėti ir įvertinti. Pati Uosto direkcija krovos ar kitos ūkinės veiklos uoste nevykdo, tačiau siekia, kad uostas kaip visuma darytų kuo mažesnį poveikį aplinkai. Uosto direkcijos strateginis tikslas yra tvari plėtra”, – pranešime cituojamas Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Aplinkosaugos klausimai Uosto direkcijoje yra pavesti Plėtros ir akvatorijos priežiūros departamentui bei Uosto priežiūros skyriui.

Šiuo metu startuoja vienas svarbesnių aplinkosauginių projektų – užteršto grunto sutvarkymas. Numatoma išvalyti apie 260 000 kub. užteršto grunto, kuris yra Malkų įlankoje. Teigiama, kad užteršto grunto išvalymo, apdorojimo ir sandėliavimo projektas turi didelę reikšmę visai Malkų įlankos teritorijai, kadangi prieš atliekant gilinimo ir kitus darbus būtina tinkamai išvalyti per daugelį metų susikaupusius teršalus šioje akvatorijos dalyje.

Uosto direkcija tikina siekianti, kad uosto poveikis aplinkai būtų minimalus. Įvairiose uosto vietose Uosto direkcija yra įrengusi oro taršos matavimo stoteles, dujų detektorius, taip pat yra įsigyta mobili taršos matavimo įranga.

„Lietuvos metų gaminio 2017” apdovanojimą Vyriausybėje Uosto direkcijai įteikė premjeras Saulius Skvernelis.

„Uosto infrastruktūra yra svarbi maždaug 37 procentų Lietuvos tranzito srauto, daugelio pagrindinių Lietuvos eksportuotojų sektorių veiklai. Todėl ypač svarbu uoste laiku ir kokybiškai tobulinti infrastruktūrą. Vienas iš tokių įgyvendintų infrastruktūros projektų, prisidėjusių prie sklandesnio uosto darbo – dviejų lygių sankryžos pietinėje uosto dalyje nauja statyba. Šis statinys Klaipėdoje neturi analogų”, – sakė A. Vaitkus.

Direkcija „Metų gaminio” prizu įvertinama jau trečius metus iš eilės. 2015-aisiais apdovanojimas gautas už tarptautinio konteinerių paskirstymo centro statybą, pernai prizas įteiktas už uosto išorinio laivybos kanalo išgilinimą.

Kasmet LPK siekia įvertinti ir sėkmingai Lietuvoje kuriančias ir verslą vystančias įmones, jų vadovų ir specialistų pasiekimus. Yra vertinamos teikiamos paslaugos, pelningumas, investicijos, eksportas, darbo našumo rodikliai ir kiti kriterijai. Šiemet išrinkta ir pagerbta 15 sėkmingai dirbančių Lietuvos įmonių. Viena iš tokių buvo pripažinta ir Uosto direkcija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This