Keisis vienas iš Savivaldybės vadovų

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienio posėdį pradėjo nuo neplanuoto klausimo – siūlymo atleisti Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Aleksandrą Michailovą.

Jis pats dar gruodžio 12 d. pasirašė prašymą nuo sausio 2 d. jį atleisti iš pareigų dėl įgytos teisės gauti socialinio draudimo pensiją. Atleidus jį iš pareigų dar reikėtų sumokėti piniginę kompensaciją už 29,54 kalendorines dienas nepanaudotų kasmetinių atostogų.

Aleksandras Michailovas (kairėje) nuo sausio 2 dienos išeis į pensiją. Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Michailovas Savivaldybės užkulisiuose dažnai būdavo laikomas tik simboline figūra. Apie tai liudydavo ir jo viešinamoje darbotvarkėje nuolat dominuodavęs „darbas su dokumentais“. „Atviros Klaipėdos“ duomenimis, politiniuose kuluaruose buvo svarstoma galimybė būtent jį padaryti „atpirkimo ožiu“ dėl vadinamosios maršrutinių taksi krizės. Viena iš A. Michailovo kuruotų sričių yra ir viešasis transportas.

„Ar tai tikrai nėra susiję su tuo tyrimu, kai autobusai nekursavo miesto gatvėmis?” – teiravosi ir konservatorius Arūnas Barbšys.

O Viačeslavas Titovas klausė negi negali darbuotis ir pensininkai.

Sprendimo projektą pristatęs Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas akcentavo, kad tai yra žmogaus asmeninis apsisprendimas.

Už A. Michailovo atleidimą balsavo 22 Tarybos nariai, du susilaikė.

Priėmus sprendimą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas padėkojo už darbą, „kuris nebuvo lengvas”.

„Linkiu ilsėtis”, – sakė jis.

A. Michailovas savo ruožtu irgi dėkojo Tarybos nariams – ir valdantiesiems, ir opozicijai.

Trečiadienį Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasirašė įsakymą, kuriuo siūlo į pavaduotojo pareigas vietoje A. Michailovo skirti Olegą Mariničių. Tą pačią dieną atitinkamą potvarkį dėl šios kandidatūros teikimo Tarybai pasirašė meras Vytautas Grubliauskas.

Aiškinamajame sprendimo projekte rašoma, kad O. Mariničiui būtų mokama 1285,25 Eur alga ir 20 proc. priemoka, sudaranti 257,05 Eur.

„Atviros Klaipėdos“ šaltinių teigimu, O. Mariničius į šį postą siūlomas ir dėl to, kad aktyviau pradėtų figūruoti politinėje arenoje, nes gali būti keliamas kaip Rusų aljanso kandidatas į merus 2019 m. savivaldos rinkimuose.

O. Mariničius (nuotr.) 2016 m. nesėkmingai bandė patekti į Seimą ir pagal Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos sąrašą, ir kaip jų kandidatas vienmandatėje Danės apygardoje.  Čia jis surinko tik 712 balsų (4,22 proc.) ir liko šeštas iš devynių kandidatų. Daugiamandatiniame sąraše jis rinkėjų buvo nureitinguotas iš 12 į 16 vietą (sąrašas laimėjo 5 mandatus).

O. Mariničius gimė 1964 m. rugsėjo 16 d. Klaipėdoje. Savo biografijoje rašo, kad  1986–1992 m. tarnavo TSRS kariniame laivyne Kamčiatkoje, ėjo įvairias vadovaujamas pareigas laivuose. Nuo 1992 m. tarnavo Lietuvos kariuomenės karinėse jūrų pajėgose. 1996–1999 m. buvo Lietuvos karinių jūrų pajėgų fregatos vadas, kovinio laivų diviziono vadas, 1999–2005 m. – Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų vado pavaduotojas štabo viršininkas.  2006–2008 m. buvo NATO ryšių karininkas Kijeve, 2008–2010 m. – Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadas.

2010-aisiais jis pats pateikė prašymą nebepratęsti jo tarnybos. Pareiškime tuometinei krašto apsaugos ministrei Rasai Juknevičienei jis nurodė pagrindinę pasitraukimo priežastį – esą prieš jį net pusantrų metų vykdyta diskreditavimo kampanija.

1997 m. O. Mariničius buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Savo kaip kandidato į Seimą anketoje rašė, kad be gimtosios rusų dar moka lietuvių, anglų, ispanų, ukrainiečių, baltarusių kalbas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This